Opțiuni de imprimare:

Bruschette cu Pesto de rucola

Randamente8 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total10 minute

Pesto de rucola un deliciu perfect pentru cand doresti un aperitiv sanatos si aromat. Se prepara rapid, usor si se consuma cu legumele preferate, pe bruschette (paine prajita) crostinii, crakersi, de asemenea, puteti adauga suplimentar bucatele de bacon prajite crocant si parmezan sau mozzarella, nuci ori alune, este absolut minunat si perfect la orice masa in familie ori festiva.

 8-16 bruschette sau felii de paine
 200 gr pesto de rucola
 rosii / rosii cherry / ardei kapia
 mozzarella razuiita/ sau alte branzeturi
 bacon prajit
 busuioc verde tocat
 nuci sau alune maruntite
1

Mod de preparare:
Ce sunt bruschettele?
Bruschetele se fac pe felii mai mari de paine rustica prajite in mod traditional pe jar sau la gratar in aer liber (bruscare = a praji la carbuni) pe cand “Crostinii” sunt mici (cat de o imbucatura) si se montează pe felii de bagheta prajite pe jar.
Daca aveti pesto de rucola pregatit anterior si pastrat la rece, puteti pregati aperitive delicioase cu el, atat pentru micul dejun, cat si pentru gustari dintre mese sau chiar atunci cand aveti invitati.

2

In cazul in care nu aveti pregatit si nici nu preferati pe cel gata facut din comert, datorita poate conservantilor sintetici pentru pastrare, sau nu aveti de unde cumpara, cel mai bine este sa-l pregatiti rapid in casa, daca evident gasiti rucola verde in magazin sau supermarket.

3

Se prepara rapid, aveti nevoie doar de un blender sau chopper, adugati: rucola, sare, parmezan, usturoi si muguri de pin sau nuci si mixati bine.

4

Spre final adaugati ulei de masline extravirgin, mixati pana cand obtineti o consistenta cremoasa si gata! Ati preparat un pesto rapid, delicios si sanatos.

5

Pesto de rucola se poate pastra in frigider timp de o saptamana, trebuie doar sa-l transferati intr-un borcan si sa adaugati un strat fin de ulei de masline deasupra cremei de rucola.

6

Pentru realizarea aperitivelor, coacem feliile de paine sau bruschettele ori crostinii, fie la cuptor, fie la prajitorul de paine (toaster), ori pe grill sau tigaia grill in cazul in care nu dispuneti de prajitor sau cuptor.
Cand feliile de painea bruschette sau crostinii s-au prajit, luam un catel de usturoi fara coaja pe care il taim putin la un capat, cu el vom freca sau unge fiecare felie de bruschette ori crostinii. Daca usturoiul e fraged se va consuma rapid si puteti lua altul pana cat terminati de uns toata painea prajita. Usturoiul ii va da o nota delicioasa painei prajite.

7

Ungem apoi fiecare felie de paine prajita si crostinii cu pesto de rucola. E bine sa pregatiti boluri cu toppingurile dorite pentru ca fiecare sa-si personalizeze bruschettele ori crostinii sau crachersii dupa preferinte.

8

Putem adauga peste sosul de pesto de pe bruschette: felii de rosii sau rosii cherry ori bucati de ardei kapia.

9

Se mai pot presara cu: mozzarella sau parmezan ras, nuci, alune de padure, muguri de pin, leurda, untisor, ridichi, branza de capra, masline, un ou fiert etc.

10

Pesto de rucola se potriveste perfect si cu paste de orice fel, chiar si in salate ca topping. Asadar, acest minunat sos pesto de rucola, cu efecte benefice pentru sanatate, il puteti epuiza rapid, in cazul in care ati preparat prea mult.

11

Bruschettele cu pesto de rucola este un aperitiv senzational si delicios, perfect pentru orice masa in familie sau festive.
Pofta buna!

Informații nutriționale

Porții 0