Opțiuni de imprimare:

Cartofi taranesti cu friptura din piept de pui

Randamente2 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

O mancare traditionala ce poate fi consumata ca atare sau ca o garnitura la diferite preparate din carne.

cartofi taranesti

 4 cartofi medii
 150 gr kaiser, sunculita afumata sau bacon
 1 ceapa
 3 catei de usturoi
 ulei de prajit
 sare si piper
1

Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati ( cubulete sau lungi ca la cartofii pai ) se spala apoi din nou de amidon, ceapa se curata de coaja si codita, se toaca solzisori, usturoiul se curata de coaja, se spala, se toaca rondele, kaiserul se toaca cubulete.

Ingrediente

2

Incingem uleiul intr-o tigaie sau wok si adaugam cartofii la prajit. Eu nu fierb cartofii la jumatate in apa, asa cum scrie in reteta din doua motive, o data ca fierti mi se sfarma la prajire si doi sunt mai gustosi si aurii atunci cand sunt prajiti de la bun inceput.

prajire cartofi

3

Cand cartofii s-au fiert pe jumatate adaugam kaiserul psi mai lasam 5 de minute pentru a se cali si acesta.

cartofi si afumatura

4

Dupa ce s-a calit kaiserul si a devenit frumos auriu, adaugam ceapa si usturoiul, amestecam ingredientele cu grija sa nu le distrugem, acoperim cu capac si le lasam 2 de minute. Nu intentionam prajim foarte tare ceapa si usturoiul ci sa devina moi si aurii.

cartofi cu ceapa si usturoi

5

Adaugam sare si piper dupa gust si vom scoate cartofii pe o sita de scurs, sau pe un servetel absorbant, pentru absortia surplusului de ulei.

cartofi taranesti in lucru

6

Pregatim friptura de pipet de pui pe grill sau gratar. Eu am condimentat pieptul de pui cu ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare, piper si un pic de oregano.

friptura1

7

Regula de coacere 2-3 minute pe fiecare parte, in felul acesta obtinem o friptura suculenta si gustoasa.

frip2

8

Cand s-au scurs bine cartofii, se aseaza pe farfurie impreuna cu friptura si eventual muraturi sau salate. Cartofii si friptura se vor servi calde, dupa preferinta puteti presara cascaval, verdeata sau branza pe deasupra lor.
Pofta buna!

cartofi taranesti

Informații nutriționale

Porții 0