Opțiuni de imprimare:

Chifle pufoase

Randamente12 porțiiTimp de pregătire1 oră 20 minuteTimp de preparare14 minuteTimp total1 oră 34 minute

Daca doriti sa preparati acasa chifle pufoase si gustoase, puteti incerca aceasta reteta, chiflele sunt incredibil de moi, aerate si gustoase, se pregatesc extrem de simplu si sunt ideale pentru hamburgeri sau burgeri.

 400 gr - 450 faina alba 000
 7 gr drojdie uscata
 240 ml lapte
 2 oua mici
 25 gr zahar
 8 gr sare
 40 gr unt moale
 40 gr unt topit
1

Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim laptele cat sa fie caldut. Spalam si dezinfectam ouale, apoi le spargem si le amestecam impreuna cu sarea. Adaugam faina cernuta intr-un bol.

2

Dizolvam drojdia in 20 ml lapte caldut, in restul de lapte adaugam zaharul si vom amesteca pana se topeste, o vom lasa 10 minute sa faca bule.

3

In bolul in care am pus faina, facem in mijloc o gaura si adaugam drojdia crescuta. Adaugam ouale si laptele caldut apoi amestecam cu faina, cand incepe sa se ingroase adaugam si untul moale. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. In cazul in care aluatul e inca lipicios mai adaugam un pic de faina.

4

Cand am terminat de framantat transferam aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acoperim cu un servet si-l lasam la loc caldut pentru dospire, cam 1 ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.

5

Dupa ce aluatul a crescut, il transferam pe blatul de lucru uns cu putin ulei.

6

Il modelam dreptunghiular ca sa-l putem portiona in mod egal in 12 bucati, cu un gramaj de 75-85g fiecare.

7

Luam fiecare bucata si o modelam in forma de biluta pe blat cu ajutorul palmei.
Transferam fiecare biluta pe tava de copt, tapetata cu hartie de copt, si le vom mai lasa la dospit 30 minute, pentru a creste in noua forma data.

8

Cu 10 minute inainte preincalzim cuptorul la 190 grade C.

9

Ungem bine chiflele cu unt topit.

10

Cand cuptorul s-a incins introducem tava cu chifle si setam pentru 12-14 minute la 190 grade C.

11

Aproape de finalul timpului cand chiflele au inceput sa devina aurii la suprafata, le vom unge cu unt topit, si le mai lasam pana sunt frumos rumenite, ( eu le-am uns de doua ori in timpul coacerii la cuptor).

12

Le scoatem din cuptor si le mai ungem o data cu unt topit, in felul acesta coaja va fi mereu moale.

13

Se pot manca atat calde cat si reci.
Se vor pastra in pungi pentru a ramane fragede.

14

Sunt extrem de gustoase, le puteti folosi chiar si pentru obtinerea unor burgeri deliciosi asa cum am facut noi.

15

Sau ca sandwich la micul dejun.
Pofta buna!

Informații nutriționale

Porții 0