Opțiuni de imprimare:

Ciocanele de pui prajite cu garnitura de dovlecei prajiti, pastai galbene si cartofi natur

Randamente3 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Ciocanelele prajite cu garnitura de cartofi natur, pastai fierte si dovlecei prajiti alaturi de sosul de usturoi, sunt o masa delicioasa de pranz sau cina, hranitoare si satioasa, ce se prepara usor si rapid, fara sa petreci prea mult timp in bucatarie
Ciocanelele prajite in baie de ulei sunt bine facute pana la os, crocante la exterior si suculente la interior, cu un gust si aroma delicioasa. Un avantaj al acestor bucate deliciose este ca se pot servi si reci, alaturi de sosuri sau cu mujdei simplu ori cu adaos de rosie coapta, smantana sau iaurt care ii va innobila gustul. De asemenea, pentru cine nu prefera prajelile sau tin dieta, dovleceii si ciocanelele pot fi pregatite si la cuptor, gustul insa va fi usor diferit.

 6 ciocanele de pui
 2 dovlecei
 3 cartofi mari
 500 gr pastai verzi sau galbene
 sare si piper
 faina
 2 oua
 ulei pentru prajit
 1 capatana de usturoi
 1 lingurita praf de usturoi
1

Mod de preparare:
Ciocanelele de pui se curata de tuleie si se spala in apa rece, apoi le zvantam cu un servet de hartie de bucatarie. Asezam ciocanelele pe un blat si le dam cu sare, piper si praf de usturoi pe ambele parti, nu este necesar sa le incarcam cu mai multe condimente, va asigur ca vor iesi gustoase si asa condimentate simplu.

2

Intr-o oala mica dar inalta punem 500 ml ulei si il incingem la foc mare. In uleiul incins adaugam ciocanelele si acoperim oala cu un capac, le vom lasa sa se prajeasca in baia de ulei la foc potrivit. Nu este necesar sa fierbem carnea inainte de a fi prajita, o data ca se va pierde din gustul ei delicios si in al doilea rand exista riscul sa va opariti cu ulei fierbinte la contactul cu apa din ciocanelele fierte.

3

Chiar daca ciocanelele plutesc in ulei, le vom intoarce cand s-au rumenit pe o parte, asa vor fi crocante pe toate partile si frumos aurite.

4

Cand sunt gata le scoatem pe un servet de hartie absorbant pentru a prelua surplusul de ulei si presaram sau rajnim sare si piper peste ele. Daca nu v-au incaput toate pulpele in prima tura, cele ramase se prajesc in mod identic.

5

Pastaile se curata de codite si eventualale ate si se spala.
Cartofii se curata de coaja, se spala.
Vom pune cartofii si pastaile impreuna la fiert in aparatul cu aburi pentru 30 de minute, sau se pot fierbe in apa cu putina sare pana cand cartofii sunt bine patrunsi.

6

Separat ne vom ocupa de dovlecei, pe care ii spalam si le indepartam coditele si varfurile. Feliem dovleceii in felii de circa 0,5 cm grosime. Le asezam pe un blat si le vom condimenta cu sare si piper pe ambele parti.

7

Tavalim feliile de dovlecel mai intai prin faina pe ambele parti.

8

Apoi le trecem prin ou batut in care am adaugat sare si piper. Dam rondelele de dovlecel prin faina si apoi prin ou batut doar in momentul in care le punem la prajit.

9

Intr-o tigaie adaugam ulei pentru prajit si il incingem la foc mare. Micsoram flacara si asezam feliile de dovlecei una langa alta fara sa le inghesuim, ca sa se poata intoarce cu usurinta. Vor intra cate 9-10 bucati in tigaia in care le prajim, in functie de marimea lor.

10

Le vom praji aproximativ 1 minut pe fiecare parte, pana devin crocante si capata o culoare aurie frumoasa pe ambele parti. Daca dovleceii nu vi se par bine patrunsi nu va faceti griji ei se vor inmuia si gati in continuare de la caldura degajata de ei si dupa ce au fost scosi din cratita.

11

Dovleceii prajiti se scot pe un servet de hartie absorbant pentru a prelua surplusul de ulei. Prajim in serii consecutive pana terminam toate feliile de dovlecei. La nevoie mai turnam putin ulei in tigaie, daca scade prea mult.

12

Dupa ce am terminat de prajit toti dovleceii preparam mujdeiul sau sosul tzatziki. Presam sau pisam cativa catei de usturoi cu putina sare, cand sunt bine pisate, adaugam 1-2 lingurite de ulei si frecam bine ca sa alifiem amestecul, apoi adaugam apa dupa cat de tare sau slab ne place mujdeiul.

13

Transferam feliile de dovlecei, cartofii fierti taiati in cubulete, fasolea galbena fiarta si ciocanelele prajite, pe un platou sau farfurii de servire si aranjam frumos dupa gust, dorinta si pricepere.

14

Ciocanelele sunt bine facute pana la os, crocante la exterior si suculente la interior, cu un gust si aroma delicioasa.

15

Delicioasele bucate se servesc reci sau calde, cu mujdei simplu sau cu adaos de rosie coapta, smantana sau iaurt care ii va innobila gustul.

16

Pentru cine nu doreste usturoi acestea pot fi servite si cu otet diluat cu apa si potrivit cu sare sau cu sos tzatziki.

17

Ciocanelele prajite cu garnitura de cartofi natur, pastai fierte si dovlecei prajiti alaturi de sosul de usturoi, sunt o masa delicioasa de pranz sau cina, hranitoare si satioasa, ce se prepara usor si rapid, fara sa petreci prea mult timp in bucatarie.

18

Pentru cine nu prefera prajelile sau tin dieta, dovleceii si ciocanelele pot fi pregatite si la cuptor, gustul insa va fi usor diferit.
Spor la gatit si pofta mare!

Informații nutriționale

Porții 0