Opțiuni de imprimare:

Ciorba de curcan acrita cu zeama de varza murata

Randamente6 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ciorba de curcan acrita cu zeama de varza murata este usor de preparat, delicioasa, aromata si perfecta in perioada rece dar si dupa sarbatori sau petrceri cand exageram poate cu multa mancare si bautura. Ciorba de curcan se serveste fierbinte, la pranz sau cina, alaturi de smantana, ardei iute verde sau murat, ceapa rosie sau verde si va fi adorata de intreaga familie.

 1200 gr carne de curcan pentru ciorba ( cu tot cu oase)
 50 gr telina radacina
 3 cartofi medii
 1 ceapa mare
 2 ardei kapia sau grasi
 1 morcov mare
 1 radacina de pastarnac
 2 rosii
 4 linguri de bulion
 500 ml zeama de varza murata
 200 ml bors
 patrunjel si leustean verde
Pentru servit
 samantana
 ardei iute
 ceapa verde
1

Mod de preparare:
In continuare va voi prezenta o ciorba usor de preparat, fara prajeala, simpla dar extrem de delicioasa si aromata.
Pentru inceput vom spala carnea, apoi o vom pune la fiert in apa rece. Eu am folosit carne de curcan cu oase: piept cu os si pulpe inferioare de curcan.

2

Cand apa da in fiert, vom aduna bine spuma formata la suprafata pentru a avea o supa limpede.

3

Intre timp ne ocupam de legume. Cartofii se curata, se spala, morcovul se curata, se spala, ardeii se curata de codite si seminte, se spala, telina si pastarnacul se curata de coaja, se spala, ceapa se curata de coaja si se spala, rosiile se spala.

4

Tocam ceapa, rosiile, morcovul, ardeii in bucati potrivite pentru ciorba. Cartofii ii taiem in cubulete mai mari.

5

Tocam telina si pastarnacul in cubulete mici. Verdeata se spala si se taie marunt.

6

Dupa ce am adunat bine spuma formata, adaugam toate legumele maruntite peste carne, amestecam totul, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, la foc mediu, pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse.

7

Cand legumele sunt fierte adaugam bulionul sau sos de rosii passate si mai lasam sa fiarba 5 - 10 minute. Separat fierbem zeama de varza si borsul cateva minute.

8

Zeama de varza fiarta si borsul le vom adauga in supa de curcan cu legume si potrivim dupa gust ( potrivit de sarat si acru) apoi mai lasam 1-2 minute sa fiarba, ca toate aromele sarea si acreala sa se imprieteneasca cu legumele si carnea.

9

La final adaugam verdeata amestecam si acoperim cu un capac, apoi inchidem focul si ciorba e gata!

10

Ciorba de curcan acrita cu zeama de varza murata, se serveste fierbinte, simpla sau cu smantana, ardei iute, ceapa verde si paine proaspata sau lipie.

11

Carnea de curcan este sanatosa, saraca in grasimi si bogata in vitaminele B6, B12, minerale esentiale, ca: fier, zinc, seleniu si fosfor, recomandata in mai toate dietele, iar printre beneficiile consumului de carne de curcan amintim scaderea nivelului de colesterol rau din sange si imbunatatirea sistemului imunitar

12

Pe de alta parte, zeama de varza murata sau moare are o explozie de beneficii pentru sanatate, fiind considerata un leac natural, nemaipomenit in perioada de iarna, impotriva multor afectiuni cu care se confrunta organismul. Zeama de varza murata este considerata un aliment extrem de sanatos, fiind bogata in vitamina C, A, B1, B2, B3, B6 si B9 și E, dar si in minerale precum magneziu, potasiu, fier, iod, dar contine si vitamina U cunoscuta ca anti-ulceroasa.
Asadar, incercati aceasta ciorba delicioasa, consistenta si cu minunate beneficii pentru organism si sanatate, si cu siguranta o veti indragi!
Pofta mare!

Informații nutriționale

Porții 0