Opțiuni de imprimare:

Hot dog cu ceapa caramelizata

Randamente4 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Hot dog reprezinta o gustare simpla, usor de realizat extrem de delicioasa in acelasi timp, daca adaugi si alte ingrediente sau toppinguri. Un adevarat hot dog trebuie sa fie consistent, dulce acrisor, picant.

servire

 4 chifle de hot dog
 4 carnati sau crenvursti
 3 cepe rosii medii
 1 ardei kapia galben sau portocaliu
 2 - 3 linguri de ulei de masline
 200 gr varza murata
 sos BBQ
 sare, piper
 4 linguri zahar
 1 lingura de otet de mere
 2 oua
1

Mod de preparare:
Painea de hot dog fie o cumparam din comert, fie o realizam acasa. Vezi reteta de hot dog de la categoria "paine".

chifle

2

Carnatii ii crestam usor sau daca sunt foarte grosi ii putem taia pe din doua apoi ii putem praji sau pune pe grill. Daca alegeti crenvursti, acestia se gatesc in apa clocotita cu sare, sau la cuptorul cu microunde, sau pe grill, indiferent ce alegeti sosul BBQ va da gust de gratar acestor hot dog.

carnati

3

Varza murata se toaca marunt, sau daca alegeti castraveti in otet ii taiati felii subtiri.

varza murata

4

E important sa avem sos BBQ, deoarece va da o aroma deosebita acestor hot dog, asa ca il vom folosi atat la prepararea cepei caramelizate cat si ca toping la final cand asamblam hot dogii.

bbq

5

Dozam zaharul brun si otetul de mere pentru ceapa. Folosim aceste doua ingrediente pentru ca ceapa si ardeiul va da de cele mai multe ori aciditate, daca vom adauga zahar si otet, aciditatea va fi anulata, si deci nu veti avea dureri de stomac, in plus ceapa va primi un gust deosebit dulceag acrisor.

sare piper zahar

6

Spalam ardeiul si-l curatam de codita si seminte. Cepele le curatam de coaja si le spalam in apa rece.

ardei kapia ceapa rosie

7

Se toaca ceapa in forma de semiluna, astfel incat la gatire aceste felii de ceapa sa fie lungi si sticloase.

ceapa tocata

8

Ardeiul il com toca rondele la fel de subtiri ca cele de ceapa.

ardei taiat

9

Intr-un wok vom pune 2-3 linguri de ulei de masline, il lasam sa se incinga apoi adaugam ceapa rosie tocata.

calire ceapa

10

Amestecam, apoi o lasam putin cu capacul pus sa se inmoaie, nu trebuie sa o ardem ci sa devina moale si usor aurie. Adaugam zaharul si otetul si le mai lasam un minut.

inabusim

11

Luam capacul adaugam ardeiul galben tocat rondele, pe toate le vom pregati la foc mediu spre mic.

adaugare ardei

12

Amestecam bine, potrivim cu sare si piper, punem 20 ml de apa, apoi acoperim cu un capac, si asteptam sa se evapore apa.

calire

13

Cand apa s-a evaporat, adaugam sos BBQ, mai adaugam 20 ml de apa, amestecam si le mai lasam la foc mic sa se mai inmoaie.

adaugare bbq

14

Cand e gata, ceapa trebuie sa aiba o culoare frumos aramie, sticloasa, si ardeiul moale si sticlos, iar gustul sa fie dulceag usor acrisor. Dam la racit pana pregatim ouale batute.

final de calire

15

La final asa arata ceapa caramelizata si ardeiul galben.

ceapa

16

Ouale le batem cu sare si piper. Intr-o cratita de clatite adaugam cateva picaturi de ulei si vom gati oule ca pe clatite.

ou batut

17

Gatim si carnatii cu crenvursti pe gratar, grill, cratita etc. Eu i-am gatit pe grill pe toti, din lipsa de timp.

gatire carnati

18

Daca alegeti sa folositi chifle de hot dog din comert, va recomand sa le incalziti mai intai la cuptorul cu microunde sau cuptor, le infasurati in servetele umezite in apa si le tineti un pic. Scoateti chiflele calde si aburinde din cuptor le taiati pe o parte, cealalta laterala nu o taiati.
Adaugati apoi oul parjit omleta.

construire

19

Peste ou puneti ceapa si ardeiul caramelizat.

adaugam ceapa

20

Adaugati carnatii si crenvurstii, apoi topinguri: maioneza, bbq, katchup, sau ce preferati mai mult.

adaugam sosuri

21

Decorati cu varza murata, sau castraveti in otet.

adaugam varza

22

Acoperiti cu cealalta parte de chifla si e gata hot dog-ul. Acesta se serveste imediat.

servire

23

Ceapa caramelizata de la acesti hot dogi, este cheia intregii retetei. Hot dogii au iesit extrem de gustosi, parfumati, gust dulceag-acrisor si foarte satiosi. Recomand cu placere, noi nu ne mai saturam de gustul lor si ii preparam astfel destul de des. Sper sa va placa si voua!
Pofta buna!

servire

Informații nutriționale

Porții 0