Opțiuni de imprimare:

Praline din biscuiti si banane

Randamente30 de porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Pralina este o forma de dulciuri care contine cel puțin nuci culinare, de obicei migdale, nuci pecan, alune de padure si zahar.
Pralinele din biscuiti si banane sunt un desert ieftin, usor si simplu de preparat, delicios si perfect de servit alaturi de un ceai, la cafea, langa o cupa de inghetata, sau pur si simplu ca atare, atunci cand ai pofta de ceva dulce.

 300 gr biscuiti populari
 10 gr cacao
 3 banane
 2 linguri de lapte condensat
 100 gr alune de padure
pentru decor
 50 ml miere de albina
 150 gr miez de nuca
1

Mod de preparare:
Pralinele din biscuiti cu banane se realizeaza foarte usor, rapid si fara coacere, astfel:
Macinam mai intai biscuitii populari cu ajutorul blenderului sau sucitorului (in al doilea caz puneti biscuitii intr-o punga de plastic, ca sa nu se impastie pe tot blatul din bucatarie, si sfaranati-i cu sucitorul).

2

Punem biscuitii macinati intr-un bol adanc. Pregatim celelalte ingrediente.

3

Alunele de padure le vom praji cateva minute in tigaie.

4

Pisam apoi bananele cu o furculita.

5

Adaugam cacao cernuta peste biscuitii macinati si amestecam.

6

Apoi incorporam bananele pisate pana obtinem un aluat lipicios si maleabil.

7

Adaugam in compozitia obtinuta doua linguri de lapte condensat pentru ca biscuitii populari nu sunt foarte dulci. In loc de lapte condensat puteti adauga orice alt indulcitor preferat. Dam apoi compozitia de biscuiti la congelator pentru 2-3 minute, ca sa devina mai putin lipicioasa.

8

Modelam bilute din compozitia de biscuiti de dimensiunea unei bomboane Rafaello sau de marimea unei nuci iar in interiorul bilutelor vom pune cate o aluna de padure si inchidem bilutele.

9

Dupa ce am modelat toata compozitia bilute, vom pune in boluri separate mierea de albine si miezul de nuca.

10

Trecem apoi bilutele prin mierea de albine, ajutandu-ne de doua furculite.

11

Le scoatem din miere, le scurgem bine si le tavalim prin miezul de nuca.

12

Le asezam pe platouri eventual puse in hartii speciale pentru bomboane.

13

Lasam bomboanele la frigider doua ore sa se intareasca.

14

Se pot servi la un ceai, cafea, langa o cupa de inghetata, ca desert la mesele principale sau chiar la petreceri, sunt absolut delicioase.
Pofta mare!

Informații nutriționale

Porții 30