Opțiuni de imprimare:

Pulpe de pui pane – reteta asiatica

Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 30 minute

Pulpele de pui pane in stil asiatic este o alternativa delicioasa si aromata pentru atunci cand esti in pana de iedei si nu stiti ce sa mai gatiti, fiind perfecte atat pentru masa de pranz cat si cina. Pulpele de pui pane se gatesc usor, simplu si rapid, asa ca nu e necesar sa petreceti foarte mult timp in bucatarie, in plus ele pot fi insotite de orice fel de garnituri preferate, salate, sosuri. Aceste pulpe sunt absolut senzationale, au o crusta crocanta si gustoasa, iar interiorul lor este fraged si usor suculent, cu ele veti obtine o masa ca la restaurant.

 6 pulpe de pui ( ciocanele)
 1 lingurita de usturoi pudra
 1 lingurita cu varf de ghimbir maruntit
 1 lingura de vin alb
 1 lingura de sos de soia
 1 lingurita de sos Oyster
 1/2 lingurita de piper negru macinat
 sare dupa gust
 1 lingurita de amidon de porumb
 1 lingurita de boia de ardei dulce pentru culoare
 1 ou
 ulei pentru prajit
 100 gr faina sau amidon de porumb
 chilli rasnit proaspat pentru condimentare finala
1

Mod de preparare:
Pulpele de pui se curata de pene si tulei, se spala sub jet de apa rece apoi se sterg cu un servet de hartie absorbant.

2

Taiem la jumatate fiecare pulpa. Desprindem carnea de pe os doar pe o jumatate ( ca in imagine). Crestam apoi carnea desfacuta de pe os, pe partea cu pielea.

3

Pregatim ingredientele pentru marinada.

4

Punem pulpele intr-un bol si adaugam peste ele vinul, sosul de soia, sosul Oyster, piperul, praful de usturoi, amidonul de porumb, oul, un pic de sare si boia de ardei dulce.

5

Amstecam bine masand carnea astfel incat toate ingredientele sa se distribuie peste tot si pulpele sa fie acoperite bine cu ele.

6

Adaugam apoi ghimbirul dat pe razatoare si le amestecam din nou, dupa care dam pulpele la rece pentru circa 60 de minute, timp in care ele vor absorbi din aromele condimentelor.

7

Dupa marinare luam pulpele si le trecem prin amidon de porumb sau faina.

8

Impudram bine pe toate partile, apoi le scoatem si le scuturam usor de surplusul de amidon sau faina. Le asezam pe un platou si asteptam sa se incinga uleiul bine in cratita.

9

Prajim pulpele in uleiul incins fara sa le inghesuim pe toate in cratita, le vom praji pe rand pentru ca sa ne asiguram ca ele nu vor ramane crude in interior.

10

Le prajim cu uleiul incins la temperatura de 150 grade C aproximativ 10 minute, timp in care le intoarcem pe fiecare parte.

11

Cand au prins o culoare aurie si crocanta le scoatem pe un servet de hartie absorbant si rajnim peste ele, cat sunt inca fierbinti, fulgi de chilli. Gatim apoi si restul de pulpe pana le epuizam pe toate.

12

Pulpele de pui pane se servesc atat calde cat si reci insotite de orice garnitura preferata: cartofi, orez, cus-cus, legume ori salate. Puteti de asemenea sa le serviti cu orice sos va place: ketchup, sos de usturoi gen KFC, sos iute de ardei, sos de soia, sos Oyster, dulceata de ardei iute, sos de branza tip Nachos, etc.

13

Eu am ales ca garnitura cartofi noi cu rozmarin trasi in unt si ciuperci brune aromate cu ierburi aromatice. Toate au fost acompaniate de salata verde, ridichi, castraveti si sosuri dupa preferinta fiecaruia: sos iute Tabasco, sos Oyster, sos de branza cheddar.

14

Cartofii noi i-am pregatit simplu, i-am lasat in coaja pentru ca erau mici si i-am spalat bine. Am preparat peste ei sare, piper, dupa gust si cateva ace de rosmarin. In tigaie cu ulei de masline incins si unt am adaugat cartofii si i-am lasat sa se prajeasca sub capac, la foc potrivit, amestecandui din cand in cand cu o paleta. Cand cartofi sunt patrunsi, am dat deoparte capacul si am lasat cartofii sa se rumeneasca frumos.

15

Ciupercile aromate le-am pregatit astfel: in tigaie am incins ulei de masline si unt apoi am adaugat ciupercile condimentate simplu cu sare si piper. Dupa ce apa din ele s-a evaporat si ele s-au rumenit frumos pe toate partile, le-am scos mai intai pe in servet de bucatarie pentru a absorbi din ulei, apoi le-am transferat bol. Peste ele am adaugat un mix din unt moale cu usturoi pisat, patrunjel verde tocat, oregano, busuioc si salvie, ( reteta completa la aceste ciuperci o gasiti pe blog).
Am aranjat apoi frumos farfuriile si asta a fost tot, simplu usor si rapid, a iesit o cina delicioasa si aromata. Sper sa va placa aceasta reteta si sa o incercati si dvs.
Spor si pofta mare!