Cartofii la cuptor cu carne de porc si afumatura este o reteta simpla dar extrem de gustoasa si cu siguranta de succes la orice masa fie pranz sau cina.
Mod de preparare:
Cartofii se curata se spala.
Apoi se vor taia in cubulete si se vor tine in apa rece ca sa nu se oxideze pana la prelucrarea termica.
De la sunca afumata am eliminat soriciul, am folosit doar slanina.
Slanina am taiat-o in cubulete. Imi place gustul de afumatura in mancare. Voi puteti elimina acest ingredient daca nu va place.
Rosiile se spala se curata de codite, se vor taia in cubulete.
Ardeiul kapia se spala, se curata de codite si seminte.
Ardeiul se va taia marunt, eu folosesc ardeiul kapia foarte mult la mancare pentru ca e dulce si lasa o culoare frumoasa mancarii.
Morcovii se curata de coaja, se spala.
Vom razui morcovii foarte fin pe razatoarea mica.
Tocam ceapa solzisori.
Usturoiul se curata de coaja, se toaca felii, jumatate din el il vom cali impreuna cu ceapa, jumatate il vom adauga cand introducem cartofii la cuptor.
Carnea de porc, eu am folosit pulpa, se spala se taie in cubulete.
Intru-un wok am pus 4 linguri de ulei la incins. Am calit apoi sunca afumata.
Dupa cateva minute cand sunca s-a mai topit si a eliberat grasime, am adaugat carnea de porc pt a o cali putin.
Cand s-a aurit un pic carnea de porc am adugat ceapa tocata marunt si jumatate din capatana de usturoi.
Adaugam apoi morcovul razuit si mai calim cateva minute.
Peste toate vom adauga cartofii.
Apoi sosul de rosii passate si apa cat sa-i acopere.
Transferam totul intr-o tava yena, adaugam restul de usturoi, frunzele de dafin.
Aproape de final am dat capacul la o parte ca sa prinda crusta.
Se serveste calda cu salata de varza, castraveti si gogosari in otet, sfecla rosie in otet, muraturi.
Este un preparat gustos si satios, gustul usturoiului si al afumaturii se simte fin iar cartofii sunt foarte bine copti si malaieti.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se curata se spala.
Apoi se vor taia in cubulete si se vor tine in apa rece ca sa nu se oxideze pana la prelucrarea termica.
De la sunca afumata am eliminat soriciul, am folosit doar slanina.
Slanina am taiat-o in cubulete. Imi place gustul de afumatura in mancare. Voi puteti elimina acest ingredient daca nu va place.
Rosiile se spala se curata de codite, se vor taia in cubulete.
Ardeiul kapia se spala, se curata de codite si seminte.
Ardeiul se va taia marunt, eu folosesc ardeiul kapia foarte mult la mancare pentru ca e dulce si lasa o culoare frumoasa mancarii.
Morcovii se curata de coaja, se spala.
Vom razui morcovii foarte fin pe razatoarea mica.
Tocam ceapa solzisori.
Usturoiul se curata de coaja, se toaca felii, jumatate din el il vom cali impreuna cu ceapa, jumatate il vom adauga cand introducem cartofii la cuptor.
Carnea de porc, eu am folosit pulpa, se spala se taie in cubulete.
Intru-un wok am pus 4 linguri de ulei la incins. Am calit apoi sunca afumata.
Dupa cateva minute cand sunca s-a mai topit si a eliberat grasime, am adaugat carnea de porc pt a o cali putin.
Cand s-a aurit un pic carnea de porc am adugat ceapa tocata marunt si jumatate din capatana de usturoi.
Adaugam apoi morcovul razuit si mai calim cateva minute.
Peste toate vom adauga cartofii.
Apoi sosul de rosii passate si apa cat sa-i acopere.
Transferam totul intr-o tava yena, adaugam restul de usturoi, frunzele de dafin.
Aproape de final am dat capacul la o parte ca sa prinda crusta.
Se serveste calda cu salata de varza, castraveti si gogosari in otet, sfecla rosie in otet, muraturi.
Este un preparat gustos si satios, gustul usturoiului si al afumaturii se simte fin iar cartofii sunt foarte bine copti si malaieti.
Pofta buna!