Corn dogs / Crenvursti in aluat de faina cu malaiBy Nicola ElenaCorn dogs sunt de origine americana, serviti adesea ca mancare stradala sau ca mancare fast-food. Unii vanzatorii ambulanti ii pregatesc proaspat si ii prajesc in fata clientilor, altii vand corn dogs congelati prefabricati, care sunt apoi dezghetati si prajiti din nou sau rumeniti in cuptor. Corn dogs pot fi gasiti, de asemenea, in aproape orice supermarket si magazin din America de Nord, sub forma de alimente congelate, precum si serviti fierbinti si gata de mancare. Prefabricatele congelate de corn dogs pot fi, de asemenea, incalzitite intr-un cuptor cu microunde, dar stratul de deasupra al aluatului din porumb nu va mai fi crocant.Dulceata de visineBy Nicola ElenaDulceata de visine se prepara foarte usor, reteta este simpla, iar ingredientele sunt usor de adaptat in functie de cantitatea de fructe pe care le aveti, se pastreaza usor multi ani si poate fi consumata ca atare sau cu paine prajita la un ceai, la clatite, negresa, inghetata etc.Porumb dulce la gratar cu sos picant – reteta mexicanaBy Nicola ElenaVa place porumbul fiert si laptos sau copt si afumat? Stiati ca il puteti manca si altfel, decat simplu, cu sare presarata deasupra? Daca nu, va invit sa faceti aceasta reteta de porumb in stil mexican. Mie imi place sa ma bucur de porumb dulce proaspat vara cand vine sezonul lui, de obicei il mananc fiert doar cu sare sau cu putin unt si sare. Cu toate acestea, am incercat si aceasta reteta mexicana de porumb stradal care va fi si preferata mea! Are sos cremos, usor picant, branza sfaramicioasa si o nota de condiment. Imi lasa gura apa doar cand scriu aceasta reteta. Trebuie sa incercati macar o data aceasta reteta, inainte de sfarsitul sezonului de porumb moale si dulce.Rulada sultanului cu zmeura si capsuniBy Nicola ElenaRulada sultanului cu zmeura si capsuni, este inspirata si personalizata dupa un super desert turcesc care la origine consta dintr-o budinca de cacao peste care se adauga un strat de frisca si care se ruleaza cat sa se obtina o mini-rulada.
Rulada sultanului personalizata de mine cu zmeura si capsuni nu e deloc greu de facut, nu necesita coacere la cuptor si se pregateste rapid, rezultand un desert foarte cremos, fin, gustos si aromat cu care veti cuceri si impresiona pe oricine. Salata de leurdaBy Nicola ElenaSalata de leurda poate sa fie un deliciu atunci cand iubesti cruditatile si legumele. Frunzele de leurda vor merge de minune alaturi rosii si branza dar si in combinatii cu oua fierte, cartofi fierti, masline, etc pe care musai trebuie sa le incercati cat timp mai gasiti leurda proaspata prin piete. Porumb dulce copt in tigaieBy Nicola ElenaPorumbul dulce copt se pregateste rapid si foarte usor, el poate fi mancat simplu cu sare sau poate fi condimentat dupa preferinte si gust. Porumbul dulce copt este mai benefic decat cel fiert deoarece prin fierbere isi pierde din substantele nutritive dar prin coacere le mentine.
Fiert sau copt, porumbul are un gust dulceag si este destul de satios. Contine o multime de substante benefice pentru sanatate, cum ar fi saponinele, alcaloizii, acizii grasi si alte glucide solubile. Boabele coapte pot fi adaugate la supe, salate, sau folosite ca garnituri la diverse fripturi de carne.Ridichi murateBy Nicola ElenaVa invit sa incercati o reteta delicioasa de ridichi murate care se realizeaza extrem de usor, rapid si care se pot consuma la o zi distanta de la preparea lor, langa fripturi, in salate sau in sandvisuri, langa tocanite etc. Chowder de porumbBy Nicola ElenaChowder este o supa groasa, preparata din fructe, legume sau fructe de mare. Termenul provine din frantuzescul chaudière care se traduce “vas de incalzit”, un vas in care pescarii faceau supa cu ingrediente luate direct din mare.
Reteta de supa groasa si cremoasa de porumb si pancetta sau slaninuta crocanta e una din cele mai bune pe care le veti incerca pana acum. Cum sezonul porumbului se apropie, trebuie sa incercati aceasta supa consistenta, plina de contraste si absolut delicioasa.Vita in sos de stridii – reteta asiaticaBy Nicola ElenaVita cu sos de stridii este un preparat al bucatariei chineze extrem de gustos datorita aromei unice a sosului de stridii denumit Oyster care completeaza prefect gustul carnii de vita. Sosul de stridii are un gust dulceag-sarat, el se foloseste, in general, pentru preparate din carne de vita, pui, peste, crevet preparate la wok lamfoc iute, dar si pentru a condimenta unele sosuri, supe, la marinarea carnii rosii sau de pui.
(Visited 13.929 times, 2 visits today)