Mod de preparare:
Pita greceasca: topim drojdia cu 100 ml apa calduta, adaugam si zaharul si lasam la dospit ca sa creasca in volum.
In faina adaugam sarea si amestecam, apoi facem un loc in centru si adaugam uleiul de masline, drojdia cu zaharul si oregano, amestecam si adaugam restul de apa, mixand cu forta timp de 10 minute. Trebuie sa fie un aluat moale, dar sa nu se lipeasca de mana, daca se lipeste mai adaugam un pic de faina.
Cand e gata acoperim bolul si lasam la loc cald sa creasca timp de 3 ore.
Cand s-au copt, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se vor taia la un capat si se vor umple cu ingredientele pentru gyros. Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pita greceasca: topim drojdia cu 100 ml apa calduta, adaugam si zaharul si lasam la dospit ca sa creasca in volum.
In faina adaugam sarea si amestecam, apoi facem un loc in centru si adaugam uleiul de masline, drojdia cu zaharul si oregano, amestecam si adaugam restul de apa, mixand cu forta timp de 10 minute. Trebuie sa fie un aluat moale, dar sa nu se lipeasca de mana, daca se lipeste mai adaugam un pic de faina.
Cand e gata acoperim bolul si lasam la loc cald sa creasca timp de 3 ore.
Cand s-au copt, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se vor taia la un capat si se vor umple cu ingredientele pentru gyros. Pofta buna!