AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateIntermediar

Cartofii la cuptor cu carne de porc si afumatura este o reteta simpla dar extrem de gustoasa si cu siguranta de succes la orice masa fie pranz sau cina.

Randamente8 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 40 minute

 1 kg cartofi
 200 gr sunca afumata
 200 gr carne de porc
 2 morcovi
 1 ceapa
 2 rosii
 1 ardei kapia
 200 ml sos de rosii passate
 1 capatana de usturoi
 sare, piper
 2 foi de dafin

1

Mod de preparare:
Cartofii se curata se spala.

2

Apoi se vor taia in cubulete si se vor tine in apa rece ca sa nu se oxideze pana la prelucrarea termica.

3

De la sunca afumata am eliminat soriciul, am folosit doar slanina.

4

Slanina am taiat-o in cubulete. Imi place gustul de afumatura in mancare. Voi puteti elimina acest ingredient daca nu va place.

5

Rosiile se spala se curata de codite, se vor taia in cubulete.

6

Ardeiul kapia se spala, se curata de codite si seminte.

7

Ardeiul se va taia marunt, eu folosesc ardeiul kapia foarte mult la mancare pentru ca e dulce si lasa o culoare frumoasa mancarii.

8

Morcovii se curata de coaja, se spala.

9

Vom razui morcovii foarte fin pe razatoarea mica.

10

Ceapa se curata de coaja, se spala, eu obisnuiesc sa o tin 10 minute la congelator ca sa nu ma usture ochii cand o toc.

11

Tocam ceapa solzisori.

12

Usturoiul se curata de coaja, se toaca felii, jumatate din el il vom cali impreuna cu ceapa, jumatate il vom adauga cand introducem cartofii la cuptor.

13

Carnea de porc, eu am folosit pulpa, se spala se taie in cubulete.

14

Intru-un wok am pus 4 linguri de ulei la incins. Am calit apoi sunca afumata.

15

Dupa cateva minute cand sunca s-a mai topit si a eliberat grasime, am adaugat carnea de porc pt a o cali putin.

16

Cand s-a aurit un pic carnea de porc am adugat ceapa tocata marunt si jumatate din capatana de usturoi.

17

Adaugam apoi morcovul razuit si mai calim cateva minute.

18

Adaugam ardeiul kapia, rosiile si amestecam, le mai tinem 2-3 minute sa-si imprumute gusturile.

19

Peste toate vom adauga cartofii.

20

Apoi sosul de rosii passate si apa cat sa-i acopere.

21

Lasam pe foc 5 minute timp in care vom adauga piper, sarea o vom adauga spre final ca ea de obicei intrareste cartoful.

22

Transferam totul intr-o tava yena, adaugam restul de usturoi, frunzele de dafin.

23

Acoperim cu un capac si dam la cuptorul preincalzit timp de 60 minute sau pana cand va scadea din sos.

24

Aproape de final am dat capacul la o parte ca sa prinda crusta.

25

Se serveste calda cu salata de varza, castraveti si gogosari in otet, sfecla rosie in otet, muraturi.

26

Este un preparat gustos si satios, gustul usturoiului si al afumaturii se simte fin iar cartofii sunt foarte bine copti si malaieti.
Pofta buna!

Ingrediente

 1 kg cartofi
 200 gr sunca afumata
 200 gr carne de porc
 2 morcovi
 1 ceapa
 2 rosii
 1 ardei kapia
 200 ml sos de rosii passate
 1 capatana de usturoi
 sare, piper
 2 foi de dafin

Indicații

1

Mod de preparare:
Cartofii se curata se spala.

2

Apoi se vor taia in cubulete si se vor tine in apa rece ca sa nu se oxideze pana la prelucrarea termica.

3

De la sunca afumata am eliminat soriciul, am folosit doar slanina.

4

Slanina am taiat-o in cubulete. Imi place gustul de afumatura in mancare. Voi puteti elimina acest ingredient daca nu va place.

5

Rosiile se spala se curata de codite, se vor taia in cubulete.

6

Ardeiul kapia se spala, se curata de codite si seminte.

7

Ardeiul se va taia marunt, eu folosesc ardeiul kapia foarte mult la mancare pentru ca e dulce si lasa o culoare frumoasa mancarii.

8

Morcovii se curata de coaja, se spala.

9

Vom razui morcovii foarte fin pe razatoarea mica.

10

Ceapa se curata de coaja, se spala, eu obisnuiesc sa o tin 10 minute la congelator ca sa nu ma usture ochii cand o toc.

11

Tocam ceapa solzisori.

12

Usturoiul se curata de coaja, se toaca felii, jumatate din el il vom cali impreuna cu ceapa, jumatate il vom adauga cand introducem cartofii la cuptor.

13

Carnea de porc, eu am folosit pulpa, se spala se taie in cubulete.

14

Intru-un wok am pus 4 linguri de ulei la incins. Am calit apoi sunca afumata.

15

Dupa cateva minute cand sunca s-a mai topit si a eliberat grasime, am adaugat carnea de porc pt a o cali putin.

16

Cand s-a aurit un pic carnea de porc am adugat ceapa tocata marunt si jumatate din capatana de usturoi.

17

Adaugam apoi morcovul razuit si mai calim cateva minute.

18

Adaugam ardeiul kapia, rosiile si amestecam, le mai tinem 2-3 minute sa-si imprumute gusturile.

19

Peste toate vom adauga cartofii.

20

Apoi sosul de rosii passate si apa cat sa-i acopere.

21

Lasam pe foc 5 minute timp in care vom adauga piper, sarea o vom adauga spre final ca ea de obicei intrareste cartoful.

22

Transferam totul intr-o tava yena, adaugam restul de usturoi, frunzele de dafin.

23

Acoperim cu un capac si dam la cuptorul preincalzit timp de 60 minute sau pana cand va scadea din sos.

24

Aproape de final am dat capacul la o parte ca sa prinda crusta.

25

Se serveste calda cu salata de varza, castraveti si gogosari in otet, sfecla rosie in otet, muraturi.

26

Este un preparat gustos si satios, gustul usturoiului si al afumaturii se simte fin iar cartofii sunt foarte bine copti si malaieti.
Pofta buna!

Cartofi la cuptor cu carne de porc
(Visited 133 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *