Ciorba ardeleneasca din afumatura si varza murata la slow cooking

AutorNicola ElenaDificultateÎncepător

Nimic nu este mai bun decat o ciorba cu ciolan afumat si varza murata, acrita cu zeama de varza si bine facuta, cu legume multe si dreasa cu chimion si smantana la final. Aceasta ciorba este portrivita pentru sezonul rece intrucat varza acra se gaseste cu usurinta in camarile noastre, insa aceasta mai nou se poate achizitiona din comert pe toata perioada anului, deci ciorba aceasta o putem gati atunci cand ni se face pofta.

Randamente8 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 20 minute
 1 ciolan afumat ( cu tot cu os)
 1 morcov
 1 pastarnac
 200 gr varza acra
 1 rosie
 1 ardei kapia rosu
 1 ardei kapia galben
 1 ceapa medie
 1 sfert de telina
 2 cartofi medii
 2 lingurite chimion pudra
 sare, piper
 smantana pentru servit
 ardei iute verde/murat
 patrunjel verde pentru decor
 zeama de varza cantitativ dupa gust
1

Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se vor taia cubulete cat sa incapa in lingura. Morcovul se curata, se spala, se taie rondele. Ardeii se curata de codite si seminte, se spala, se vor taia marunt. Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Pastarnacul se curata, se spala, se taie marunt. Telina se curata, se spala se toaca marunt.

2

Varza acra se toaca marunt.

3

Ciolanul, eu am folosit din comert, se scoate din folie si se clateste cu apa calduta.

4

In oala slow cooking adaugam toate ingredientele ( cu exceptia condimentelor pe care le vom adauga la final).
Apoi adaugam in oala si ciolanul afumat.
Acoperim cu capac si setam oala pentru 4 ore high.
Dupa 3 ore si jumatate scoatem ciolanul care este fiert foarte bine daca se desprinde de os, si dezosam. Vom pune carnea inapoi in oala acrim cu zeama de varza si resetam pentru inca o jumatate de ora.

5

Cand timpul a expirat adaugam sare, piper si chimion dupa gust.

6

Decoram cu verdeata si acoperim cu un capac pentru cateva minute sa-si imprumute aromele.

7

Se serveste calda cu smantana l, verdeata suplimentar si ardei iute.
Pofta mare!

Ingrediente

 1 ciolan afumat ( cu tot cu os)
 1 morcov
 1 pastarnac
 200 gr varza acra
 1 rosie
 1 ardei kapia rosu
 1 ardei kapia galben
 1 ceapa medie
 1 sfert de telina
 2 cartofi medii
 2 lingurite chimion pudra
 sare, piper
 smantana pentru servit
 ardei iute verde/murat
 patrunjel verde pentru decor
 zeama de varza cantitativ dupa gust

Indicații

1

Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se vor taia cubulete cat sa incapa in lingura. Morcovul se curata, se spala, se taie rondele. Ardeii se curata de codite si seminte, se spala, se vor taia marunt. Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Pastarnacul se curata, se spala, se taie marunt. Telina se curata, se spala se toaca marunt.

2

Varza acra se toaca marunt.

3

Ciolanul, eu am folosit din comert, se scoate din folie si se clateste cu apa calduta.

4

In oala slow cooking adaugam toate ingredientele ( cu exceptia condimentelor pe care le vom adauga la final).
Apoi adaugam in oala si ciolanul afumat.
Acoperim cu capac si setam oala pentru 4 ore high.
Dupa 3 ore si jumatate scoatem ciolanul care este fiert foarte bine daca se desprinde de os, si dezosam. Vom pune carnea inapoi in oala acrim cu zeama de varza si resetam pentru inca o jumatate de ora.

5

Cand timpul a expirat adaugam sare, piper si chimion dupa gust.

6

Decoram cu verdeata si acoperim cu un capac pentru cateva minute sa-si imprumute aromele.

7

Se serveste calda cu smantana l, verdeata suplimentar si ardei iute.
Pofta mare!

Note

Ciorba ardeleneasca din afumatura si varza murata la slow cooking
(Visited 237 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *