Putine persoane stiu ca, atat varza murata, cat si zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite parti ale tarii, sunt adevarate depozite de medicamente naturale care pot preveni si vindeca diferite boli. Continutul bogat de substante nutritive din zeama de varza murata revitalizeaza organismul si-l tonifica. Zeama de varza fie se bea asa simpla, fie o puteti pregati intr-o ciorba simpla si perfecta pt detoxifiere mai ales cand consumul de grasimi sau alcool este marit.
Mod de preparare:
Pentru prepararea acestei ciorbe de detoxifiere cara fierbere, avem nevoie de ingrediente simple si la indemana oricui, pe cat de simplu de realizat pe atat de benefica pentru sanatate si organism.
Tot ce trebuie sa facem este sa luam zeama de varza din butoiul cu varza murata sa adaugam apoi restul de ingrediente si gata ciorba, fara fierbere si fara sa petreceti mult timp in bucatarie.
Pentru inceput ceapa se curata, se spala, se toaca marunt.
Fie dozam boiaua si piperul la inceput, fie le vom pune dupa ochi.
Turnam zeama de varza direct in castronul sau o farfurie mai adanca din care vom servi ciorba.
Adaugam ulei de masline extravirgin.
Adaugam ceapa rosie maruntita sau taiata julien.
La urma potrivim cu boia de ardei dulce si piper. Sare nu este necesara deoarece zeama de varza are suficienta.
Amestecam toate ingredientele si ciorba poate fi servita.
Simplu de facut si extrem de benefica pentru organism.
Se poate servi si cu raci ( ardei kapia medii) uscati care au fost trecuti prin flacara inainte de servire. Un deliciu!
In general se serveste iarna, cand zeama de varza este prezenta in camarele noastre, dar daca pastrati vara zeama de varza la rece o puteti consuma oricand.
Alaturi de ciorba de varza se pot consuma si afumaturi sau slanina, sunt mai usor de digerat de organism si merg perfect impreuna. Sper sa va placa si sa o consumati cat mai des! Pofta mare!
Beneficiile zemei de varza
In compozitia zemei de varza se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime aparute datorita procesului de fermentatie.
Astfel, varza murata dar si zeama de varza contin vitamina U, vitamina anti-ulceroasa, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murata si zeama se recomanda in tratarea bolilor ulceroase. Pentru ca stimuleaza arderea grasimilor si normalizeaza apetitul, varza si zeama de varza murata se recomanda, cruda, si in curele de slabire.
Moarea regleaza si stabilizeaza tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomanda zilnic, un pahar de moare de varza. Cateva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rand, ajuta la normalizarea digestiei, dar si la prevenirea constipatiei in caz ca te confrunti cu asa ceva, este indicata si atunci cand vrei sa slabesti.
Tinand cont de compozitia bogata in vitamine si minerale, o cura cu zeama de varza, acum, pe timp de iarna, cand organismul este predispus mai ales, infectiilor respiratorii, atat de raspandite, contribuie la vitaminizarea organismului si la intarirea sistemului imunitar.
Varza murata este bogata in vitamina C, mai bogata chiar decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului.
Varza murata este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste vitamina B12 din belsug dar si minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.
Varza murata este singurul produs vegetal care contine vitamina B12, care incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie.
Sper sa va fie de folos!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pentru prepararea acestei ciorbe de detoxifiere cara fierbere, avem nevoie de ingrediente simple si la indemana oricui, pe cat de simplu de realizat pe atat de benefica pentru sanatate si organism.
Tot ce trebuie sa facem este sa luam zeama de varza din butoiul cu varza murata sa adaugam apoi restul de ingrediente si gata ciorba, fara fierbere si fara sa petreceti mult timp in bucatarie.
Pentru inceput ceapa se curata, se spala, se toaca marunt.
Fie dozam boiaua si piperul la inceput, fie le vom pune dupa ochi.
Turnam zeama de varza direct in castronul sau o farfurie mai adanca din care vom servi ciorba.
Adaugam ulei de masline extravirgin.
Adaugam ceapa rosie maruntita sau taiata julien.
La urma potrivim cu boia de ardei dulce si piper. Sare nu este necesara deoarece zeama de varza are suficienta.
Amestecam toate ingredientele si ciorba poate fi servita.
Simplu de facut si extrem de benefica pentru organism.
Se poate servi si cu raci ( ardei kapia medii) uscati care au fost trecuti prin flacara inainte de servire. Un deliciu!
In general se serveste iarna, cand zeama de varza este prezenta in camarele noastre, dar daca pastrati vara zeama de varza la rece o puteti consuma oricand.
Alaturi de ciorba de varza se pot consuma si afumaturi sau slanina, sunt mai usor de digerat de organism si merg perfect impreuna. Sper sa va placa si sa o consumati cat mai des! Pofta mare!
Beneficiile zemei de varza
In compozitia zemei de varza se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime aparute datorita procesului de fermentatie.
Astfel, varza murata dar si zeama de varza contin vitamina U, vitamina anti-ulceroasa, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murata si zeama se recomanda in tratarea bolilor ulceroase. Pentru ca stimuleaza arderea grasimilor si normalizeaza apetitul, varza si zeama de varza murata se recomanda, cruda, si in curele de slabire.
Moarea regleaza si stabilizeaza tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomanda zilnic, un pahar de moare de varza. Cateva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rand, ajuta la normalizarea digestiei, dar si la prevenirea constipatiei in caz ca te confrunti cu asa ceva, este indicata si atunci cand vrei sa slabesti.
Tinand cont de compozitia bogata in vitamine si minerale, o cura cu zeama de varza, acum, pe timp de iarna, cand organismul este predispus mai ales, infectiilor respiratorii, atat de raspandite, contribuie la vitaminizarea organismului si la intarirea sistemului imunitar.
Varza murata este bogata in vitamina C, mai bogata chiar decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului.
Varza murata este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste vitamina B12 din belsug dar si minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.
Varza murata este singurul produs vegetal care contine vitamina B12, care incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie.
Sper sa va fie de folos!