Fasolea facaluita/batuta, este una dintre mancarurile cele mai apreciate in bucataria romaneasca. Fasolea facaluita este foarte gustoasa, satioasa, excelenta pentru posturi si in zilele reci, se serveste rece, ca aperitiv sau masa principala, alaturi de muraturi de sezon sau salata de ceapa rosie cu otet.
Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa la hidratat (la mine a fost lasata peste noapte), apoi se fierbe (se da in clocot) in mai multe ape ( eu in 3 ape schimband de fiecare data apa cu una calda, in prima apa am pus o jumatate de lingurita de bicarbonat). Trebuie sa fac aceasta procedura pentru ca am decis sa fierb fasolea in slow cooker, iar specialistii in domeniu au afirmat ca fasolea nu pierde acea toxina nociva in timpul fierberii in slow cooker la fel cum se intampla cand este fiarta pe aragaz.
Morcovii se curata de coaja, se spala. Ceapa se curata se spala.
Dupa ce a fiert se scurge de apa, se adauga usturoiul pisat, putina apa ( sau un pic de lapte dulce) si ulei (astfel incat sa nu iasa prea densa si uscata) sare si putin piper apoi se da prin blender.
Intre timp pregatim sosul de rosii cu ceapa care se va adauga deasupra fasolei batute. Ceapa se curata se spala.
Calim cepele in ulei incins.
Ceapa calita se aseaza peste fasole.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa la hidratat (la mine a fost lasata peste noapte), apoi se fierbe (se da in clocot) in mai multe ape ( eu in 3 ape schimband de fiecare data apa cu una calda, in prima apa am pus o jumatate de lingurita de bicarbonat). Trebuie sa fac aceasta procedura pentru ca am decis sa fierb fasolea in slow cooker, iar specialistii in domeniu au afirmat ca fasolea nu pierde acea toxina nociva in timpul fierberii in slow cooker la fel cum se intampla cand este fiarta pe aragaz.
Morcovii se curata de coaja, se spala. Ceapa se curata se spala.
Dupa ce a fiert se scurge de apa, se adauga usturoiul pisat, putina apa ( sau un pic de lapte dulce) si ulei (astfel incat sa nu iasa prea densa si uscata) sare si putin piper apoi se da prin blender.
Intre timp pregatim sosul de rosii cu ceapa care se va adauga deasupra fasolei batute. Ceapa se curata se spala.
Calim cepele in ulei incins.
Ceapa calita se aseaza peste fasole.
Pofta buna!