Fasole facaluita

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateIntermediar

Fasolea facaluita/batuta, este una dintre mancarurile cele mai apreciate in bucataria romaneasca. Fasolea facaluita este foarte gustoasa, satioasa, excelenta pentru posturi si in zilele reci, se serveste rece, ca aperitiv sau masa principala, alaturi de muraturi de sezon sau salata de ceapa rosie cu otet.

Randamente4 porții
Timp de pregătire1 oră 20 minuteTimp de preparare3 ore 40 minuteTimp total5 ore
 500 gr fasole boabe
 2 morcovi
 5 cepe
 1 capatana de usturoi medie
 1 lingura de zahar
 100 ml sos de rosii passate
 lapte ( sau putina apa in care a fiert fasolea)
 ulei
 sare, piper
1

Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa la hidratat (la mine a fost lasata peste noapte), apoi se fierbe (se da in clocot) in mai multe ape ( eu in 3 ape schimband de fiecare data apa cu una calda, in prima apa am pus o jumatate de lingurita de bicarbonat). Trebuie sa fac aceasta procedura pentru ca am decis sa fierb fasolea in slow cooker, iar specialistii in domeniu au afirmat ca fasolea nu pierde acea toxina nociva in timpul fierberii in slow cooker la fel cum se intampla cand este fiarta pe aragaz.

fasole

2

Morcovii se curata de coaja, se spala. Ceapa se curata se spala.

morcovi

3

Punem fasolea la fiert in oala slow cooker (timp de 3 ore high), impreuna cu morcovii, o ceapa si o lingura de zahar ( obisnuiesc sa fierb in aceasta oala pentru ca pot seta timpul).

fasole

4

Dupa ce a fiert se scurge de apa, se adauga usturoiul pisat, putina apa ( sau un pic de lapte dulce) si ulei (astfel incat sa nu iasa prea densa si uscata) sare si putin piper apoi se da prin blender.

fasole

5

Intre timp pregatim sosul de rosii cu ceapa care se va adauga deasupra fasolei batute. Ceapa se curata se spala.

ceapa

6

Se taie marunt cepele. Ca sa nu ma usture ochii obisnuiesc sa tin cepele in congelator pentru 10 minute.

ceapa

7

Calim cepele in ulei incins.

se caleste

8

Cand este aproape gata se adauga sosul de rosii passate si mai lasam 2-3 minute pe foc.

sos de rosii

9

Ceapa calita se aseaza peste fasole.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 500 gr fasole boabe
 2 morcovi
 5 cepe
 1 capatana de usturoi medie
 1 lingura de zahar
 100 ml sos de rosii passate
 lapte ( sau putina apa in care a fiert fasolea)
 ulei
 sare, piper

Indicații

1

Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa la hidratat (la mine a fost lasata peste noapte), apoi se fierbe (se da in clocot) in mai multe ape ( eu in 3 ape schimband de fiecare data apa cu una calda, in prima apa am pus o jumatate de lingurita de bicarbonat). Trebuie sa fac aceasta procedura pentru ca am decis sa fierb fasolea in slow cooker, iar specialistii in domeniu au afirmat ca fasolea nu pierde acea toxina nociva in timpul fierberii in slow cooker la fel cum se intampla cand este fiarta pe aragaz.

fasole

2

Morcovii se curata de coaja, se spala. Ceapa se curata se spala.

morcovi

3

Punem fasolea la fiert in oala slow cooker (timp de 3 ore high), impreuna cu morcovii, o ceapa si o lingura de zahar ( obisnuiesc sa fierb in aceasta oala pentru ca pot seta timpul).

fasole

4

Dupa ce a fiert se scurge de apa, se adauga usturoiul pisat, putina apa ( sau un pic de lapte dulce) si ulei (astfel incat sa nu iasa prea densa si uscata) sare si putin piper apoi se da prin blender.

fasole

5

Intre timp pregatim sosul de rosii cu ceapa care se va adauga deasupra fasolei batute. Ceapa se curata se spala.

ceapa

6

Se taie marunt cepele. Ca sa nu ma usture ochii obisnuiesc sa tin cepele in congelator pentru 10 minute.

ceapa

7

Calim cepele in ulei incins.

se caleste

8

Cand este aproape gata se adauga sosul de rosii passate si mai lasam 2-3 minute pe foc.

sos de rosii

9

Ceapa calita se aseaza peste fasole.
Pofta buna!

servire

Note

Fasole facaluita
(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *