Legumele nu doar ca sunt sanatoase, ci pot fi transformate rapid si usor intr-un preparat gustos si crocant la cuptor sau chiar intr-o portie de garnitura la orice tip de carne. Indiferent cum preparam legumele la cuptor, rezultatul va fi mereu delicios.
Mod de preparare:
Spalam si curatam legumele. Inlaturam partea dura de la pastarnac. Morcovii si pastarnacul ii taiem pe lung, in patru. Cartofii ii taiem in patru sau sase, in functie de marime.
Curatam sfecla rosie si o taiem in sase. Curatam ceapa si usturoiul de coaja si le lasam in apa rece pana la utilizare.
Punem legumele la fiert, eu am ales sa le fierb la abur.
Pe primul rand al steamer-ului ( aparatului de abur) am pus sfecla rosie pentru ca ea va lasa zeama rosie.
Fierbere in apa:
Punem doua oale cu apa la fiert. Intr-o oala vom fierbe morcovii, pastarnacii si cartofii, iar in cealalalta sfecla rosie. Motivul pentru care nu punem sfecla rosie in acelasi vas cu restul legumelor este ca le va colora. Dupa ce apa a incepe sa fiarba, lasam legumele la fiert aproximativ 10 -15 minute. Astfel, legumele nu se vor gati total si nu vor deveni moi. Scurgem apoi legumele de apa. Spalam sparanghelul si inlaturam portiunea tare (cativa centimetri din coada, partea alba).
Incalzim cuptorul la 180-190ºC. Avem nevoie de o tava mai mare de cuptor, astfel inca legumele sa nu se suprapuna prea mult si sa se rumeneasca frumos. Punem untul in tava si o introducem la cuptor pentru cateva minute pana cand se topeste. Asezam legumele fierte in tava impreuna cu sparanghelul.
Adaugam ceapa taiata in patru si usturoiul si amestecam totul astfel incat toate legumele sa fie acoperite cu unt.
Legumele gatite la cuptor vor fi crocante la exterior, insa raman moi la interior si aduc un plus de culoare in farfurie. Puteti sa le folositi ca fel principal la pranz sau cina sau ca garnitura la o mancare pe baza de carne.
Aceste legume mai sunt potrivite ca topping pentru salate sau pentru scufundare in hummus, iaurt sau guacamole ori cu orez basmati.
Nota: Legumele la cuptor pot fi asezonate cu diverse condimente. Sarea, piperul, rozmarinul, cimbru, usturoiul, boiaua, piperul de cayenne, nucșoara sau curry adauga un plus de aroma in tava. Daca va place asiaticul, puteti turna o picatura de sos de soia peste legume. O alta varianta delicioasa este sa presarati la sfarsitul timpului de gatit (cu 5-10 minute inainte de sfarsit) parmezan, mozzarella sau feta.
Incercati aceste legume colorate si crocante la cuptor si nu veti regreta!
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Spalam si curatam legumele. Inlaturam partea dura de la pastarnac. Morcovii si pastarnacul ii taiem pe lung, in patru. Cartofii ii taiem in patru sau sase, in functie de marime.
Curatam sfecla rosie si o taiem in sase. Curatam ceapa si usturoiul de coaja si le lasam in apa rece pana la utilizare.
Punem legumele la fiert, eu am ales sa le fierb la abur.
Pe primul rand al steamer-ului ( aparatului de abur) am pus sfecla rosie pentru ca ea va lasa zeama rosie.
Fierbere in apa:
Punem doua oale cu apa la fiert. Intr-o oala vom fierbe morcovii, pastarnacii si cartofii, iar in cealalalta sfecla rosie. Motivul pentru care nu punem sfecla rosie in acelasi vas cu restul legumelor este ca le va colora. Dupa ce apa a incepe sa fiarba, lasam legumele la fiert aproximativ 10 -15 minute. Astfel, legumele nu se vor gati total si nu vor deveni moi. Scurgem apoi legumele de apa. Spalam sparanghelul si inlaturam portiunea tare (cativa centimetri din coada, partea alba).
Incalzim cuptorul la 180-190ºC. Avem nevoie de o tava mai mare de cuptor, astfel inca legumele sa nu se suprapuna prea mult si sa se rumeneasca frumos. Punem untul in tava si o introducem la cuptor pentru cateva minute pana cand se topeste. Asezam legumele fierte in tava impreuna cu sparanghelul.
Adaugam ceapa taiata in patru si usturoiul si amestecam totul astfel incat toate legumele sa fie acoperite cu unt.
Legumele gatite la cuptor vor fi crocante la exterior, insa raman moi la interior si aduc un plus de culoare in farfurie. Puteti sa le folositi ca fel principal la pranz sau cina sau ca garnitura la o mancare pe baza de carne.
Aceste legume mai sunt potrivite ca topping pentru salate sau pentru scufundare in hummus, iaurt sau guacamole ori cu orez basmati.
Nota: Legumele la cuptor pot fi asezonate cu diverse condimente. Sarea, piperul, rozmarinul, cimbru, usturoiul, boiaua, piperul de cayenne, nucșoara sau curry adauga un plus de aroma in tava. Daca va place asiaticul, puteti turna o picatura de sos de soia peste legume. O alta varianta delicioasa este sa presarati la sfarsitul timpului de gatit (cu 5-10 minute inainte de sfarsit) parmezan, mozzarella sau feta.
Incercati aceste legume colorate si crocante la cuptor si nu veti regreta!
Pofta mare!