Mazare cu pulpe de pui – reteta simpla

AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Daca nu stiti ce sa mai faceti de mancare si nici timp nu aveti la dispozitie, aceasta reteta de mancare de mazare este perfecta.
Mazarea cu pulpe pui se prepara usor si este foarte gustoasa, sanatoasa si satioasa, perfecta pentru pranz sau cina pentru intreaga familie.

Randamente3 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră
 3 pulpe de pui
 600 gr mazare congelata
 1 ceapa medie
 3 rosii
 2 ardei kapia
 50 ml ulei de floarea soarelui
 sare, piper
 1 lingurita de boia dulce
 1 lingurita de cimbru
 1 frunza de dafin
 1 legatura de marar
 2 linguri rase de faina
 200 ml apa
1

Mod de preparare:
Pulpele de pui se curata de eventualii fulgi/tulei, se spala in apa rece, apoi se zvanta cu servet de bucatarie. Portionam pulpele in doua bucati, le crestam frumos, pentru o gatire rapida a carnii, apoi le vom condimenta cu sare si piper pe ambele parti.

2

Incingem uleiul intr-o tigaie si punem pulpele condimentate mai intai la inabusit cu putina apa, la foc mediu, cam 25-30 de minute. Dupa ce apa se evapora continuam gatirea lor prajindu-le frumos pe ambele parti, sa fie usor rumenite.

3

Intre timp pregatm legumele.
Ardeii se spala, se curata de codite si seminte.

4

Rosiile se spala, se taie in doua, indepartam partea lemnoasa si eventual coaja.

5

Ceapa se curata de coaja, se spala. Eu am folosit ceapa rosie la aceasta mancare, in primul rand pentru ca nu irita ochii la fel de tare ca ceapa alba atunci cand este taiata, iar prin gatire dispare din culoarea rosie si da un gust bun preparatelor.

6

Ceapa se toaca solzisori. Ardeii se toaca marunt, iar rosiile cubulete sau sa da pe razatoarea cu ochiuri mari.

7

Cand carnea e complet facuta, o scoatem din tigaie.

8

In uleiul in care am prajit carnea, sotam cateva minute ceapa, ca sa se inmoaie.

9

Adaugam apoi ardeii si rosiile tocate, putina sare si le vom lasa la inabusit cam de 10 minute sau pana cand legumele se vor inmuia bine. Daca e nevoie mai adaugam putina apa fierbinte.

10

Cand legumele s-au fiert, adaugam mazarea proaspata sau congelata, completam cu apa fierbinte cat sa acopere mazarea si mai fierbem 10-15 minute din momentul in care incepe sa dea in clocot.

11

Condimentam mancarea cu sare daca mai este necesar, piper, cimbru, boia de ardei dulce si frunza de dafin si continuam fierberea.

12

Cand mazarea este aproape gata, pregatim un rantas din doua linguri de faina pe care o diluam cu apa, cat sa devina o smantana mai lichida.

13

Adaugam randasul peste mazare, putin cate putin, printr-o sita ca sa evitam a face cocoloase si amestecam continuu cu o lingura. Punem si pulpele prajite, acoperim oala cu un capac si continuam fierberea la foc mic inca 5-10 minute.

14

Oprim focul, presaram deasupra marar verde sau patrunjel verde ori tarhon si lasam sa se raceasca, cam 10 minute, timp in care se vor imbina aromele.

15

Mazarea se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de paine proaspata sau crutoane, ceapa verde sau uscata, ardei iuti, sau eventual smantana sau iaurt gras, ori cu muraturi sau salate de sezon.

16

Mazarea reprezinta o sursa bogata in fibre si nu contine deloc colesterol. In plus, acestea este o alegere perfecta si pentru cei care urmeaza un stil de viata sanatos, gratie aportului mare de proteine pe care il are. Mai mult decat atat, mazarea ofera numeroase beneficii pielii, deoarece contine antioxidanti. Pe de alta parte, nici carnea de pui nu ar trebui sa lipseasca dintr-un regim alimentar echilibrat. Pulpele au in componenta lor asa numitele “grasimi bune”, care ajuta la reducerea colesterolului.

17

Mazarea cu pulpe de pui este o mancare delicioasa, satioasa si extrem de usor de preparat.
Simplu si gustos.
Pofta buna!

Ingrediente

 3 pulpe de pui
 600 gr mazare congelata
 1 ceapa medie
 3 rosii
 2 ardei kapia
 50 ml ulei de floarea soarelui
 sare, piper
 1 lingurita de boia dulce
 1 lingurita de cimbru
 1 frunza de dafin
 1 legatura de marar
 2 linguri rase de faina
 200 ml apa

Indicații

1

Mod de preparare:
Pulpele de pui se curata de eventualii fulgi/tulei, se spala in apa rece, apoi se zvanta cu servet de bucatarie. Portionam pulpele in doua bucati, le crestam frumos, pentru o gatire rapida a carnii, apoi le vom condimenta cu sare si piper pe ambele parti.

2

Incingem uleiul intr-o tigaie si punem pulpele condimentate mai intai la inabusit cu putina apa, la foc mediu, cam 25-30 de minute. Dupa ce apa se evapora continuam gatirea lor prajindu-le frumos pe ambele parti, sa fie usor rumenite.

3

Intre timp pregatm legumele.
Ardeii se spala, se curata de codite si seminte.

4

Rosiile se spala, se taie in doua, indepartam partea lemnoasa si eventual coaja.

5

Ceapa se curata de coaja, se spala. Eu am folosit ceapa rosie la aceasta mancare, in primul rand pentru ca nu irita ochii la fel de tare ca ceapa alba atunci cand este taiata, iar prin gatire dispare din culoarea rosie si da un gust bun preparatelor.

6

Ceapa se toaca solzisori. Ardeii se toaca marunt, iar rosiile cubulete sau sa da pe razatoarea cu ochiuri mari.

7

Cand carnea e complet facuta, o scoatem din tigaie.

8

In uleiul in care am prajit carnea, sotam cateva minute ceapa, ca sa se inmoaie.

9

Adaugam apoi ardeii si rosiile tocate, putina sare si le vom lasa la inabusit cam de 10 minute sau pana cand legumele se vor inmuia bine. Daca e nevoie mai adaugam putina apa fierbinte.

10

Cand legumele s-au fiert, adaugam mazarea proaspata sau congelata, completam cu apa fierbinte cat sa acopere mazarea si mai fierbem 10-15 minute din momentul in care incepe sa dea in clocot.

11

Condimentam mancarea cu sare daca mai este necesar, piper, cimbru, boia de ardei dulce si frunza de dafin si continuam fierberea.

12

Cand mazarea este aproape gata, pregatim un rantas din doua linguri de faina pe care o diluam cu apa, cat sa devina o smantana mai lichida.

13

Adaugam randasul peste mazare, putin cate putin, printr-o sita ca sa evitam a face cocoloase si amestecam continuu cu o lingura. Punem si pulpele prajite, acoperim oala cu un capac si continuam fierberea la foc mic inca 5-10 minute.

14

Oprim focul, presaram deasupra marar verde sau patrunjel verde ori tarhon si lasam sa se raceasca, cam 10 minute, timp in care se vor imbina aromele.

15

Mazarea se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de paine proaspata sau crutoane, ceapa verde sau uscata, ardei iuti, sau eventual smantana sau iaurt gras, ori cu muraturi sau salate de sezon.

16

Mazarea reprezinta o sursa bogata in fibre si nu contine deloc colesterol. In plus, acestea este o alegere perfecta si pentru cei care urmeaza un stil de viata sanatos, gratie aportului mare de proteine pe care il are. Mai mult decat atat, mazarea ofera numeroase beneficii pielii, deoarece contine antioxidanti. Pe de alta parte, nici carnea de pui nu ar trebui sa lipseasca dintr-un regim alimentar echilibrat. Pulpele au in componenta lor asa numitele “grasimi bune”, care ajuta la reducerea colesterolului.

17

Mazarea cu pulpe de pui este o mancare delicioasa, satioasa si extrem de usor de preparat.
Simplu si gustos.
Pofta buna!

Note

Mazare cu pulpe de pui – reteta simpla
(Visited 95 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *