Pita pentru Gyros

AutorNicola ElenaCategorieDificultateIntermediar
Randamente6 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 10 minute
Pita greceasca
 500 gr faina
 10 gr sare
 18 gr drojdie proaspata/ 7gr drojdie uscata
 2 lingurite zahar
 300 ml apa calduta / lapte
 1 lingurita oregano
 20 ml ulei de masline
1

Mod de preparare:
Pita greceasca: topim drojdia cu 100 ml apa calduta, adaugam si zaharul si lasam la dospit ca sa creasca in volum.
In faina adaugam sarea si amestecam, apoi facem un loc in centru si adaugam uleiul de masline, drojdia cu zaharul si oregano, amestecam si adaugam restul de apa, mixand cu forta timp de 10 minute. Trebuie sa fie un aluat moale, dar sa nu se lipeasca de mana, daca se lipeste mai adaugam un pic de faina.
Cand e gata acoperim bolul si lasam la loc cald sa creasca timp de 3 ore.

2

Cand s-a dublat volumul, facem 6 bile din aluat, sau 5 bile care sa cantareasca fiecare pana in 120 gr, le mai lasam 10-15 minute in repaos.
Intindem cu un sucitor fiecare bila, formand un cerc cat palma de mare, apoi le asezam in tava de copt tapetata cu hartie de copt.

3

Se dau la cuptor preincalzit la temperatura de 250-280 grade C, timp de 2 minute pe fiecare parte. Lipiile trebuie sa se umfle ca o gogoasa, si sa prinda o culoare aurie.

4

Cand s-au copt, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se vor taia la un capat si se vor umple cu ingredientele pentru gyros. Pofta buna!

Ingrediente

Pita greceasca
 500 gr faina
 10 gr sare
 18 gr drojdie proaspata/ 7gr drojdie uscata
 2 lingurite zahar
 300 ml apa calduta / lapte
 1 lingurita oregano
 20 ml ulei de masline

Indicații

1

Mod de preparare:
Pita greceasca: topim drojdia cu 100 ml apa calduta, adaugam si zaharul si lasam la dospit ca sa creasca in volum.
In faina adaugam sarea si amestecam, apoi facem un loc in centru si adaugam uleiul de masline, drojdia cu zaharul si oregano, amestecam si adaugam restul de apa, mixand cu forta timp de 10 minute. Trebuie sa fie un aluat moale, dar sa nu se lipeasca de mana, daca se lipeste mai adaugam un pic de faina.
Cand e gata acoperim bolul si lasam la loc cald sa creasca timp de 3 ore.

2

Cand s-a dublat volumul, facem 6 bile din aluat, sau 5 bile care sa cantareasca fiecare pana in 120 gr, le mai lasam 10-15 minute in repaos.
Intindem cu un sucitor fiecare bila, formand un cerc cat palma de mare, apoi le asezam in tava de copt tapetata cu hartie de copt.

3

Se dau la cuptor preincalzit la temperatura de 250-280 grade C, timp de 2 minute pe fiecare parte. Lipiile trebuie sa se umfle ca o gogoasa, si sa prinda o culoare aurie.

4

Cand s-au copt, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se vor taia la un capat si se vor umple cu ingredientele pentru gyros. Pofta buna!

Note

Pita pentru Gyros
(Visited 1.110 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *