Cand ai pofta de o pizza delicioasa si nu vrei sa comanzi, poti face o pizza de casa. Blatul se face foarte usor, iar toppingurile raman la alegerea ta. Usor si simplu de facut si mai ales dupa gustul fiecaruia cu ingredientele preferate poti imbina dintr-o lovitura mai multe tipuri de pizza pe un singur aluat.
Mod de preparare:
Pentru aceasta pizza, am hotarat sa prepar aluatul in casa. Desigur puteti achizitiona si aluat din comert.
Prepararea aluatului:
Intr-un pahar sau bol amestecam drojdia cu putina apa calda (nu fierbinte!), lasam 5 minute pana se dizolva bine.
In alt bol mai mare amestecam faina cu sarea apoi adaugam compozitia de drojdie.
Amestecam bine mai intai cu o spatula sau lingura, pana se leaga toate ingredientele.
Apoi se framanta pe un blat de lemn, desigur puteti framanta si la masina de framantat aluat.
De preferat sa nu folosim faina la framantat, desi aluatul la inceput este mai lipicios, pe parcurs devine tot mai elastic si ferm, asa se dezvolta glutenul.
Transferam aluatul pe blatul de lucru si il impartim in doua, luam prima bucata si ii dam o forma dreptunghiulara.
Intindem cu grija aluatul cu un sucitor sau merdenea. Din cand in cand presaram faina daca vedem ca se lipeste de blat si sucitor.
Transferam cu grija aluatul in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, va recomand sa impudrati cu putina faina sucitorul si aluatul dupa care aluatul il vom rula cu grija pe sucitor dupa care il asezam in tava, e mai usor si evitam ruperea foii de aluat.
Pregatim sosul de pizza amestecand toate ingredientele pentru sos ( sos de rosii passate, ulei de masline, oregano, zahar, sare si un praf de piper)
Incepem umplerea foii de pizza. Inainte de a pune topping-ul ungem foaia de aluat cu sos de pizza cel mai usor cu ajutorul unei pensule, asa nu vom pune prea mult sos ci cat este necesar.
Eu am ales ca la aceasta pizza sa combin diferite mezeluri, legume si branzeturi.
Astfel, am pus un rand de ciuperci, deasupra masline negre si felii de salam. Al doilea rand am pus bucati de muschiulet afumat, ceapa rosie, masline verzi si branza de bivolita, iar al treilea rand am pus felii subtiri de cabanos, masline verzi si masline kalamata apoi mozzarella.
Peste toate am mai presarat cascaval ras pe razatoarea mare, pentru ca adoram fasiile subtiri de cascaval care se intind la servire cand pizza e fierbinte.
Cand pizza e gata o scoatem pe un blat de lemn si reluam acelasi procedeu si cu a doua bucata de aluat ramasa.
Pizza mea are multe ingrediente dupa gustul italian, dar am pus o cantitate mica din fiecare si mai ales in trei randuri.
Taiati si serviti pizza neaparat fierbinte.
Nu folositi neaparat ketchup, va recomand sa folositi sosul pe care l-am folosit la ungerea foii de aluat, daca doriti ca sosul sa fie picant adaugati boia de ardei iute sau praf de ardei iute facut in casa.
Cu acest sos, pizza va fi mult mai gustoasa si savuroasa.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pentru aceasta pizza, am hotarat sa prepar aluatul in casa. Desigur puteti achizitiona si aluat din comert.
Prepararea aluatului:
Intr-un pahar sau bol amestecam drojdia cu putina apa calda (nu fierbinte!), lasam 5 minute pana se dizolva bine.
In alt bol mai mare amestecam faina cu sarea apoi adaugam compozitia de drojdie.
Amestecam bine mai intai cu o spatula sau lingura, pana se leaga toate ingredientele.
Apoi se framanta pe un blat de lemn, desigur puteti framanta si la masina de framantat aluat.
De preferat sa nu folosim faina la framantat, desi aluatul la inceput este mai lipicios, pe parcurs devine tot mai elastic si ferm, asa se dezvolta glutenul.
Transferam aluatul pe blatul de lucru si il impartim in doua, luam prima bucata si ii dam o forma dreptunghiulara.
Intindem cu grija aluatul cu un sucitor sau merdenea. Din cand in cand presaram faina daca vedem ca se lipeste de blat si sucitor.
Transferam cu grija aluatul in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, va recomand sa impudrati cu putina faina sucitorul si aluatul dupa care aluatul il vom rula cu grija pe sucitor dupa care il asezam in tava, e mai usor si evitam ruperea foii de aluat.
Pregatim sosul de pizza amestecand toate ingredientele pentru sos ( sos de rosii passate, ulei de masline, oregano, zahar, sare si un praf de piper)
Incepem umplerea foii de pizza. Inainte de a pune topping-ul ungem foaia de aluat cu sos de pizza cel mai usor cu ajutorul unei pensule, asa nu vom pune prea mult sos ci cat este necesar.
Eu am ales ca la aceasta pizza sa combin diferite mezeluri, legume si branzeturi.
Astfel, am pus un rand de ciuperci, deasupra masline negre si felii de salam. Al doilea rand am pus bucati de muschiulet afumat, ceapa rosie, masline verzi si branza de bivolita, iar al treilea rand am pus felii subtiri de cabanos, masline verzi si masline kalamata apoi mozzarella.
Peste toate am mai presarat cascaval ras pe razatoarea mare, pentru ca adoram fasiile subtiri de cascaval care se intind la servire cand pizza e fierbinte.
Cand pizza e gata o scoatem pe un blat de lemn si reluam acelasi procedeu si cu a doua bucata de aluat ramasa.
Pizza mea are multe ingrediente dupa gustul italian, dar am pus o cantitate mica din fiecare si mai ales in trei randuri.
Taiati si serviti pizza neaparat fierbinte.
Nu folositi neaparat ketchup, va recomand sa folositi sosul pe care l-am folosit la ungerea foii de aluat, daca doriti ca sosul sa fie picant adaugati boia de ardei iute sau praf de ardei iute facut in casa.
Cu acest sos, pizza va fi mult mai gustoasa si savuroasa.
Pofta buna!