Pulpele de pui marinate in bere cu stafide sunt o reteta simpla, aromata si gustoasa, o reteta perfecta cand vrei sa gatesti ceva inedit pentru pranz sau cina. Pulpele de pui frumos aurii marinate, gatite in bere, au la final pielea crocanta, iar carnea suculenta si frageda, cu un gust foarte bun, iar stafidele si marul dau o nota usor exotica.
Mod de preparare:
Curatam pulpele de eventualii tulei, apoi ii spalam si stergem pulpele de pui cu un servetel de bucatarie.
Condimentam carnea cu ulei de masline (cam o ceasca), sare si piper.
Punem intr-o tava rezistenta la cuptor,o mana de stafide, pulpele le asezam astfel incat sa nu se suprapuna, turnam apoi 1/2 dintr-o sticla de bere de 500 ml cat sa acoperim circa 70% din carne – daca aveti bere neagra e si mai bine.
Va recomand daca aveti timp sa lasati carnea sa se marineze peste noapte in sosul de bere sau macar 4 ore. Va fi mult mai aromata.
Pudram pulpele cu boia dulce afumata, mai rasnim deasupra sare si piper, adaugam catei de usturoi intregi striviti cu lama cutitului, presaram cu stafide iar pe marginea vasului vom pune felii de mar taiate mai groase.
Pulpele de pui aurii marinate si gatite in bere au la final pielea crocanta, iar carnea suculenta si frageda, cu un gust foarte bun, dulce acrisor.
Cand pulpe de pui se rumenesc frumos deasupra le scoatem din cuptor.
Servim pulpele marinate in bere calde, noi le-am servit cu garnitura de cartofi rosii la cuptor si salata de varza rosie.
Pulpele de pui in bere se pot servi fie cu piure, orez, salate si muraturi sau simplu cu sos dulce-acrisor.
Berea contribuie la fragezirea carnii, dar in tava avem si un sos bun, cu stafide si mar, asa ca atunci cand avem o garnitura de piure de legume, legume sote sau orez punem 2-3 linguri din sos peste garnitura, adaugam stafidele si bucati de mar alaturi, va fi un deliciu, dulce acrisor.
Asadar, carnea de pui marinata in sos de bere cu stafide si mar este delicioasa, aromata, frageda si gustoasa servita alaturi de garnituri si salate ori muraturi veti obtine un pranz sau cina deosebite.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Curatam pulpele de eventualii tulei, apoi ii spalam si stergem pulpele de pui cu un servetel de bucatarie.
Condimentam carnea cu ulei de masline (cam o ceasca), sare si piper.
Punem intr-o tava rezistenta la cuptor,o mana de stafide, pulpele le asezam astfel incat sa nu se suprapuna, turnam apoi 1/2 dintr-o sticla de bere de 500 ml cat sa acoperim circa 70% din carne – daca aveti bere neagra e si mai bine.
Va recomand daca aveti timp sa lasati carnea sa se marineze peste noapte in sosul de bere sau macar 4 ore. Va fi mult mai aromata.
Pudram pulpele cu boia dulce afumata, mai rasnim deasupra sare si piper, adaugam catei de usturoi intregi striviti cu lama cutitului, presaram cu stafide iar pe marginea vasului vom pune felii de mar taiate mai groase.
Pulpele de pui aurii marinate si gatite in bere au la final pielea crocanta, iar carnea suculenta si frageda, cu un gust foarte bun, dulce acrisor.
Cand pulpe de pui se rumenesc frumos deasupra le scoatem din cuptor.
Servim pulpele marinate in bere calde, noi le-am servit cu garnitura de cartofi rosii la cuptor si salata de varza rosie.
Pulpele de pui in bere se pot servi fie cu piure, orez, salate si muraturi sau simplu cu sos dulce-acrisor.
Berea contribuie la fragezirea carnii, dar in tava avem si un sos bun, cu stafide si mar, asa ca atunci cand avem o garnitura de piure de legume, legume sote sau orez punem 2-3 linguri din sos peste garnitura, adaugam stafidele si bucati de mar alaturi, va fi un deliciu, dulce acrisor.
Asadar, carnea de pui marinata in sos de bere cu stafide si mar este delicioasa, aromata, frageda si gustoasa servita alaturi de garnituri si salate ori muraturi veti obtine un pranz sau cina deosebite.
Pofta mare!