Tocanita de fasole verde cu muschiulet de pui

AutorNicola ElenaDificultateÎncepător

Tocanita de fasole verde cu muschiulet de pui este o reteta sanatosa, extrem de gustoasa si usor de facut acasa, din pastai verzi, cu rosii, morcov, ardei gras, ceapa si usturoi, facuta dupa o reteta veche, taraneasca si simpla, este extrem de aromata si plina de vitamine.

Randamente4 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră
 300 gr muschiulet de pui
 500 gr pastai verzi proaspete sau congelate
 1 morcov
 1 ardei rosu gras
 1 ceapa
 2-3 catei de usturoi
 2 rosii
 200 ml sos de rosii passate sau 2 linguri de bulion
 sare si piper
 2-3 linguri de faina sau amidon
 1 lingurita de cimbru
 1 legatura de marar
 1 fir de patrunjel pentru decor
1

Mod de preparare:
Pastaile le curatam, le rupem in doua, le spalam in apa rece.

2

Fie folosim fasolea verde cruda, fie o oparim un pic in apa cu sare. ( La fasolea congelata nu e nevoie sa fie oparita). Dam fasolea verde oparita sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Din lipsa de timp, eu nu am oparit fasolea verde, am fiert-o in schimb cateva minute mai mult.

3

Legumele se spala, ceapa si usturoiul se curata, se spala. Morcovul se curata, se spala. Verdeata se curata de codite, se spala.

4

Rosiile se toaca marunt, sau se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.

5

Ceapa, morcovul, ardeiul se toaca marunt la fel si cateii de usturoi.

6

Prajim in putin ulei muschiuletii de pui pana se rumenesc usor pe ambele parti.

7

Trebuie sa fie doar pe jumatate facuti.

8

Cand s-au rumenit usor, ii scoatem intr-un bol sau farfurie.

9

In uleiul in care am rumenit muschiuletii, adaugam mai intai usturoiul tocat marunt si calim 1-2 minute avand grija sa nu ardem usturoiul ( usturoiul ars da gust amar mancarii).

10

Peste usturoiul usor aurit pe margini adaugam ceapa apoi amestecam continuu.

11

Cand ceapa devine transparenta, se adauga morcovul si ardeiul gras si mai calim un pic si aceste legume.

12

Cand morcovul s-a inmuiat un pic adaugam rosiile. Se lasa cam 5 minute pe foc, pana se sting rosiile si vor capata o nuanta de culoare mai deschisa.

13

Adaugam apoi pastaile verzi in oala si muschiuletii de pui usor rumeniti.

14

Completam cu apa, cam o cana am pus eu, nu a vrut sa iasa cu mult lichid, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic cam 40-50 minute.

15

Cand pastaile sunt fierte condimentam cu sare, piper si cimbru, adaugam sosul de rosii passate sau bulionul si sosul din amidon sau faina si mai dam intr-un clocot sau doua. Cand capata consistenta unui sos sunt gata. 

16

Dam mancare de fasolea verde deoparte si asezonam cu mult marar verde tocat marunt sau patrunjel dupa preferinte.

17

Se serveste calda, cu salata de ceapa rosie in otet, sau cu ceapa verde, ori cu ardei iuti proaspeti sau marinati.
Painea proaspata sau chiflele fierbinti pot completa perfect aceasta mancare delicioasa.

18

Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor intarzia sa apara.

19

Fasolea verde este una dintre cele mai sanatoase legume pentru organism. Este o sursa de vitamine, proteine si nu contine multe grasimi, ceea ce o transforma in alimentul ideal de consumat in orice perioada a zilei cu adaos sau nu de carne. Tocanita de fasole verde cu muschiulet de pui se pregateste usor, rapid si poate fi consumata atat la pranz ca si la cina, fiind o masa usoara, sanatoasa si aromata pentru intreaga familie.
Pofta buna!

Ingrediente

 300 gr muschiulet de pui
 500 gr pastai verzi proaspete sau congelate
 1 morcov
 1 ardei rosu gras
 1 ceapa
 2-3 catei de usturoi
 2 rosii
 200 ml sos de rosii passate sau 2 linguri de bulion
 sare si piper
 2-3 linguri de faina sau amidon
 1 lingurita de cimbru
 1 legatura de marar
 1 fir de patrunjel pentru decor

Indicații

1

Mod de preparare:
Pastaile le curatam, le rupem in doua, le spalam in apa rece.

2

Fie folosim fasolea verde cruda, fie o oparim un pic in apa cu sare. ( La fasolea congelata nu e nevoie sa fie oparita). Dam fasolea verde oparita sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Din lipsa de timp, eu nu am oparit fasolea verde, am fiert-o in schimb cateva minute mai mult.

3

Legumele se spala, ceapa si usturoiul se curata, se spala. Morcovul se curata, se spala. Verdeata se curata de codite, se spala.

4

Rosiile se toaca marunt, sau se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.

5

Ceapa, morcovul, ardeiul se toaca marunt la fel si cateii de usturoi.

6

Prajim in putin ulei muschiuletii de pui pana se rumenesc usor pe ambele parti.

7

Trebuie sa fie doar pe jumatate facuti.

8

Cand s-au rumenit usor, ii scoatem intr-un bol sau farfurie.

9

In uleiul in care am rumenit muschiuletii, adaugam mai intai usturoiul tocat marunt si calim 1-2 minute avand grija sa nu ardem usturoiul ( usturoiul ars da gust amar mancarii).

10

Peste usturoiul usor aurit pe margini adaugam ceapa apoi amestecam continuu.

11

Cand ceapa devine transparenta, se adauga morcovul si ardeiul gras si mai calim un pic si aceste legume.

12

Cand morcovul s-a inmuiat un pic adaugam rosiile. Se lasa cam 5 minute pe foc, pana se sting rosiile si vor capata o nuanta de culoare mai deschisa.

13

Adaugam apoi pastaile verzi in oala si muschiuletii de pui usor rumeniti.

14

Completam cu apa, cam o cana am pus eu, nu a vrut sa iasa cu mult lichid, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic cam 40-50 minute.

15

Cand pastaile sunt fierte condimentam cu sare, piper si cimbru, adaugam sosul de rosii passate sau bulionul si sosul din amidon sau faina si mai dam intr-un clocot sau doua. Cand capata consistenta unui sos sunt gata. 

16

Dam mancare de fasolea verde deoparte si asezonam cu mult marar verde tocat marunt sau patrunjel dupa preferinte.

17

Se serveste calda, cu salata de ceapa rosie in otet, sau cu ceapa verde, ori cu ardei iuti proaspeti sau marinati.
Painea proaspata sau chiflele fierbinti pot completa perfect aceasta mancare delicioasa.

18

Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor intarzia sa apara.

19

Fasolea verde este una dintre cele mai sanatoase legume pentru organism. Este o sursa de vitamine, proteine si nu contine multe grasimi, ceea ce o transforma in alimentul ideal de consumat in orice perioada a zilei cu adaos sau nu de carne. Tocanita de fasole verde cu muschiulet de pui se pregateste usor, rapid si poate fi consumata atat la pranz ca si la cina, fiind o masa usoara, sanatoasa si aromata pentru intreaga familie.
Pofta buna!

Note

Tocanita de fasole verde cu muschiulet de pui
(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *