Ti-a ramas cozonac de la Paste si nu stii ce sa faci cu el? Iata o idee cum il poti folosi. Asadar, daca v-a ramas cozonac de la Paste care poate aproape s-a uscat, va recomand sa nu-l aruncati, puteti sa-l transformati intr-o prajitura tort delicioasa. Cozonacul este un bun inlocuitor al traditionalului blat pentru torturi. Iata o reteta usoara, pe care o poti prepara in cateva minute. E un desert fara coacere, deci un avantaj in plus pentru noi gospodinele harnicute.
Mod de preparare:
Se prepara budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe pachet, apoi se lasa sa se raceasca ( sa nu mai fie fierbinte).
Se prepara siropul, punand la fiert apa si zaharul, la foc mare, pentru cca. 3 minute. Se da focul mai mic si se mai lasa inca 3-4 minute sa clocoteasca usor. Cand e gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si se amesteca foarte bine. Siropul se lasa sa se racoreasca bine, cca. 10 minute.
Se taie apoi cozonacul in felii potrivite si se vor aseza in forma pentru a putea fi insiropat si umplut, eu l-am asezat intr-o forma rotunda de plastic ca sa iasa rotund ca un tort, se poate aseza in orice fel de forma doriti.
Se aseaza primul strat si se insiropeaza pe ambele parti cu siropul de rom.
Se adauga apoi crema de budinca, calduta.
Apoi se pune iar un strat de cozonac se insiropeaza, se adauga din nou si restul de crema de budinca si ultimul strat de cozonac.
Se insiropeaza si ultimul strat de cozonac si se da la rece pentru doua ore.
Cand s-a racit se decoreaza dupa plac, eu am ales sa-l decorez cu glazura de ciocolata mai lichida, ca un sos.
A iesit delicios si s-a preparat foarte usor.
Tortul sau prajitura din cozonac a fost inventata de gospodinele care nu se indura sa iroseasca bunatate de cozonac, au folosit astfel modelul italienilor de a umple cozonacul cu crema de ciocolata sau budinca si a rezultat acest preparat gustos.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se prepara budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe pachet, apoi se lasa sa se raceasca ( sa nu mai fie fierbinte).
Se prepara siropul, punand la fiert apa si zaharul, la foc mare, pentru cca. 3 minute. Se da focul mai mic si se mai lasa inca 3-4 minute sa clocoteasca usor. Cand e gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si se amesteca foarte bine. Siropul se lasa sa se racoreasca bine, cca. 10 minute.
Se taie apoi cozonacul in felii potrivite si se vor aseza in forma pentru a putea fi insiropat si umplut, eu l-am asezat intr-o forma rotunda de plastic ca sa iasa rotund ca un tort, se poate aseza in orice fel de forma doriti.
Se aseaza primul strat si se insiropeaza pe ambele parti cu siropul de rom.
Se adauga apoi crema de budinca, calduta.
Apoi se pune iar un strat de cozonac se insiropeaza, se adauga din nou si restul de crema de budinca si ultimul strat de cozonac.
Se insiropeaza si ultimul strat de cozonac si se da la rece pentru doua ore.
Cand s-a racit se decoreaza dupa plac, eu am ales sa-l decorez cu glazura de ciocolata mai lichida, ca un sos.
A iesit delicios si s-a preparat foarte usor.
Tortul sau prajitura din cozonac a fost inventata de gospodinele care nu se indura sa iroseasca bunatate de cozonac, au folosit astfel modelul italienilor de a umple cozonacul cu crema de ciocolata sau budinca si a rezultat acest preparat gustos.
Pofta buna!