Varza a la Cluj este perfecta atunci cand nu aveti chef sa impaturiti sarmale. Ardelenii mananca sarmale destul de rar, prefera varza a la Cluj pentru ca este delicioasa si usor de pregatit.
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori. Orezul se spala cu apa rece.
Carnea se condimenteaza cu sare si piper.
Varza se clateste in mai multe ape daca este foarte sarata, apoi se scurge de apa si se toaca marunt.
Intr-un wok punem doua cepe tocate si le calim cateva minute.
Peste ceapa adaugam varza ca sa o calim si pe aceasta cateva minute. O condimentam cu piper, cimbru, boia de ardei afumata, punem 2-3 linguri de sos de rosii, amestecam si lasam la foc mediu sa se imbine aromele.
Intr-un wok preparam si carnea. Calim ultimele doua cepe nu foarte mult ci cat sa se inmoaie.
Adaugam peste ea carnea si pisam usor cu o lingura de lemn ca sa se desfaca si sa se amestece cu ceapa.
In oala slow cooker vom pune jumatate din cantitatea de varza, punem si o frunza de dafin.
Peste varza vom adauga jumatate din cantitatea de orez. Eu nu l-am prefiert inainte, l-am pus direct, nefiert, pentru ca se va gati foarte bine in slow cooker.
Peste orez am pus apoi stratul de carne.
Peste carne am pus restul de orez si o foaie de dafin.
Apoi am pus ultimul strat de varza.
Dupa cum se poate observa, straturile s-au asezat frumos si s-a putut taia frumos dupa ce s-a racit putin.
Daca nu aveti Slow Cooker, puteti sa asamblati totul intr-o tava sau un vas mai inalt si sa o puneti la cuptor pentru vreo 40 de minute.
Varza a la Cluj se serveste calda cu samantana, ardei iute murat si mamaliguta calda. Are un gust divin, gust de sarmalute imprastiate.
Pentru cei care nu inteleg de ce aleg sa gatesc un timp indelungat la Slow Cooker in loc sa aleg o metoda mai rapida, am sa va spun ca gustul mancarii este mult mai bun daca este gatita lent, in plus am timp sa ma ocup de alte activitati.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori. Orezul se spala cu apa rece.
Carnea se condimenteaza cu sare si piper.
Varza se clateste in mai multe ape daca este foarte sarata, apoi se scurge de apa si se toaca marunt.
Intr-un wok punem doua cepe tocate si le calim cateva minute.
Peste ceapa adaugam varza ca sa o calim si pe aceasta cateva minute. O condimentam cu piper, cimbru, boia de ardei afumata, punem 2-3 linguri de sos de rosii, amestecam si lasam la foc mediu sa se imbine aromele.
Intr-un wok preparam si carnea. Calim ultimele doua cepe nu foarte mult ci cat sa se inmoaie.
Adaugam peste ea carnea si pisam usor cu o lingura de lemn ca sa se desfaca si sa se amestece cu ceapa.
In oala slow cooker vom pune jumatate din cantitatea de varza, punem si o frunza de dafin.
Peste varza vom adauga jumatate din cantitatea de orez. Eu nu l-am prefiert inainte, l-am pus direct, nefiert, pentru ca se va gati foarte bine in slow cooker.
Peste orez am pus apoi stratul de carne.
Peste carne am pus restul de orez si o foaie de dafin.
Apoi am pus ultimul strat de varza.
Dupa cum se poate observa, straturile s-au asezat frumos si s-a putut taia frumos dupa ce s-a racit putin.
Daca nu aveti Slow Cooker, puteti sa asamblati totul intr-o tava sau un vas mai inalt si sa o puneti la cuptor pentru vreo 40 de minute.
Varza a la Cluj se serveste calda cu samantana, ardei iute murat si mamaliguta calda. Are un gust divin, gust de sarmalute imprastiate.
Pentru cei care nu inteleg de ce aleg sa gatesc un timp indelungat la Slow Cooker in loc sa aleg o metoda mai rapida, am sa va spun ca gustul mancarii este mult mai bun daca este gatita lent, in plus am timp sa ma ocup de alte activitati.
Pofta buna!