AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Rulada de omleta umpluta cu cartofi, patrunjel, branza sau cascaval si sunca, este delicioasa, aromata si satioasa, usor de realizat din ingrediente simple si la indemana oricui, fiind ideala pentru masa de pranz sau cina insotita de o salata verde sau salata de varza dulce ori sfecla rosie in otet.

Randamente7 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Pentru omleta
 6 oua
 50 gr branza parmezan, cascaval sau alt tip de branza tartinabila pe care o doriti
 1 lingura cu varf de pesmet
 sare si piper dupa gust
Pentru umplutura
 500 gr cartofi albi fainosi
 cateva fire de patrunjel verde
 20 gr unt sau 2-3 linguri de ulei
 50 gr cascaval sau branza parmezan razuite fin
 sare si piper dupa gust
 120 gr felii de cascaval
 100 gr sunca fiarta ( sunca de Praga)
Pentru decor
 ulei de masline extravirgin pentru uns
 o lingura de pesmet

1

Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala, apoi ii taiem in cubulete ca sa fiarba mai repede. Dupa preferinta, puteti fierbe cartofii si in coaja.

2

Fierbem cartofii in apa clocotita sau la aburi, iar după 30 de minute ii verificam cu un bat de frigaruie daca s-au inmuiat, daca batul intra usor si cartofii sunt moi oprim focul.

3

Ouale se spala, se dezinfecteaza. Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.

4

Spargem toate ouale intr-un bol.

5

Adaugam o lingura cu varf de pesmet.

6

Apoi punem cascavalul ras, condimentam cu sare, piper si amestecam.

7

Se toarna omleta in tava de copt, cu dimensiunea 25 / 35 cm, acoperita cu hartie de copt.

8

Nivelam cat mai uniform, exact ca la aluatul pentru rulade.

9

Introducem omleta la cuptor la temperatura de 180 grade C pentru aproximativ 7 minute, sau pana cand se coace, dar avem grija sa nu se usuce prea mult.

10

Se scoate din cuptor si se acopera imediat cu hartie de copt, se lasa sa se raceasca.

11

Scurgem cartofii din apa sau daca sunt fierti in coaja, ii curatam de coaja.

12

Pasam cartofii cu un zdrobitor pentru piure.

13

Se adauga untul sau uleiul, sarea si putin piper si amestecam ca sa obtinem o compozitie fina ca la piure.

14

Se adauga apoi patrunjelul tocat si cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici sau puteti adauga orice alta branza tartinabila pe care o aveti la dispozitie.

15

Amestecam apoi bine toate ingredientele in piureul de cartofi.

16

Cand s-a racit omleta se rastoarna si se indeparteaza hartia de copt.

17

Umplem cu piureul de cartofi, lasand un capat de 2-3 cm neacoperit.

18

Peste piure vom pune felii de cascaval sau branza taiata in felii subtiri.

19

Peste feliile de cascaval adaugam felii de sunca fiarta.

20

Rulam strans cu ajutorul hartiei de copt, ca sa evitam ruperea omletei.

21

Prin rulare, se va umple si capatul lasat neacoperit.

22

Mutam apoi rulada omleta intr-o tava de aceeasi marime cu ea.

23

Ungem rulada cu ulei de masline si presaram peste ea putin pesmet.

24

Introducem apoi rulada in cuptor, la 180 grade C, pentru aproximativ 10 minute sau pana cand rulada este frumos aurita pe deasupra.

25

Scoatem apoi rulada din cuptor si o vom lasa putin sa se raceasca.

26

Se scoate din tava si se taie in felii groase de 3 cm apoi se serveste.

27

Rulada omleta se serveste atat calda cand se poate observa cat de frumos curge cascavalul din ea, dar este la fel de delicioasa si rece.

28

Este ideala atat la pranz cat si la cina alaturi de salata verde, salata de varza dulce sau sfecla rosie in otet.

29

Noi am servit-o alaturi de salata de nasturel cu ridichi rosii si felii de lime, a fost un deliciu si s-au potrivit perfect. Nasturelul are o aroma invioratoare si un gust iute-piperat care dureaza numai cateva secunde. Se poate inlocui cu urda-vacii, ori cu baby spanac asezonat cu putin praf de mustar sau suc de lamaie si piper negru.

30

Priviti cat de bine arata in sectiune omleta noastra umpluta. Se poate pastra la frigider o zi, doua in cazul in care nu ati consumat-o pe toata.

31

Sunt sigura ca o sa va placa aceasta rulada de omleta umpluta cu cartofi, patrunjel, cascaval si sunca, este simpla, gustoasa si delicioasa!
Pofta buna!

Ingrediente

Pentru omleta
 6 oua
 50 gr branza parmezan, cascaval sau alt tip de branza tartinabila pe care o doriti
 1 lingura cu varf de pesmet
 sare si piper dupa gust
Pentru umplutura
 500 gr cartofi albi fainosi
 cateva fire de patrunjel verde
 20 gr unt sau 2-3 linguri de ulei
 50 gr cascaval sau branza parmezan razuite fin
 sare si piper dupa gust
 120 gr felii de cascaval
 100 gr sunca fiarta ( sunca de Praga)
Pentru decor
 ulei de masline extravirgin pentru uns
 o lingura de pesmet

Indicații

1

Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala, apoi ii taiem in cubulete ca sa fiarba mai repede. Dupa preferinta, puteti fierbe cartofii si in coaja.

2

Fierbem cartofii in apa clocotita sau la aburi, iar după 30 de minute ii verificam cu un bat de frigaruie daca s-au inmuiat, daca batul intra usor si cartofii sunt moi oprim focul.

3

Ouale se spala, se dezinfecteaza. Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.

4

Spargem toate ouale intr-un bol.

5

Adaugam o lingura cu varf de pesmet.

6

Apoi punem cascavalul ras, condimentam cu sare, piper si amestecam.

7

Se toarna omleta in tava de copt, cu dimensiunea 25 / 35 cm, acoperita cu hartie de copt.

8

Nivelam cat mai uniform, exact ca la aluatul pentru rulade.

9

Introducem omleta la cuptor la temperatura de 180 grade C pentru aproximativ 7 minute, sau pana cand se coace, dar avem grija sa nu se usuce prea mult.

10

Se scoate din cuptor si se acopera imediat cu hartie de copt, se lasa sa se raceasca.

11

Scurgem cartofii din apa sau daca sunt fierti in coaja, ii curatam de coaja.

12

Pasam cartofii cu un zdrobitor pentru piure.

13

Se adauga untul sau uleiul, sarea si putin piper si amestecam ca sa obtinem o compozitie fina ca la piure.

14

Se adauga apoi patrunjelul tocat si cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici sau puteti adauga orice alta branza tartinabila pe care o aveti la dispozitie.

15

Amestecam apoi bine toate ingredientele in piureul de cartofi.

16

Cand s-a racit omleta se rastoarna si se indeparteaza hartia de copt.

17

Umplem cu piureul de cartofi, lasand un capat de 2-3 cm neacoperit.

18

Peste piure vom pune felii de cascaval sau branza taiata in felii subtiri.

19

Peste feliile de cascaval adaugam felii de sunca fiarta.

20

Rulam strans cu ajutorul hartiei de copt, ca sa evitam ruperea omletei.

21

Prin rulare, se va umple si capatul lasat neacoperit.

22

Mutam apoi rulada omleta intr-o tava de aceeasi marime cu ea.

23

Ungem rulada cu ulei de masline si presaram peste ea putin pesmet.

24

Introducem apoi rulada in cuptor, la 180 grade C, pentru aproximativ 10 minute sau pana cand rulada este frumos aurita pe deasupra.

25

Scoatem apoi rulada din cuptor si o vom lasa putin sa se raceasca.

26

Se scoate din tava si se taie in felii groase de 3 cm apoi se serveste.

27

Rulada omleta se serveste atat calda cand se poate observa cat de frumos curge cascavalul din ea, dar este la fel de delicioasa si rece.

28

Este ideala atat la pranz cat si la cina alaturi de salata verde, salata de varza dulce sau sfecla rosie in otet.

29

Noi am servit-o alaturi de salata de nasturel cu ridichi rosii si felii de lime, a fost un deliciu si s-au potrivit perfect. Nasturelul are o aroma invioratoare si un gust iute-piperat care dureaza numai cateva secunde. Se poate inlocui cu urda-vacii, ori cu baby spanac asezonat cu putin praf de mustar sau suc de lamaie si piper negru.

30

Priviti cat de bine arata in sectiune omleta noastra umpluta. Se poate pastra la frigider o zi, doua in cazul in care nu ati consumat-o pe toata.

31

Sunt sigura ca o sa va placa aceasta rulada de omleta umpluta cu cartofi, patrunjel, cascaval si sunca, este simpla, gustoasa si delicioasa!
Pofta buna!

Note

Rulada omleta umpluta cu sunca si cartofi cu branza
(Visited 660 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *