AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateIntermediar

Cannelloni cu carne tocata si sos bechamel – reteta delicioasa pe baza de paste perfecta pentru intreaga familie, se servesc fierbinti cu patrunjel verde, sau reci dupa preferinte.

servirea

Randamente4 porții
Timp de pregătire1 orăTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 45 minute

Umplutura de carne - sos Ragu
 500 gr carne vita, sau amestec
 1 ceapa medie
 2 catei de usturoi
 100 ml vin rosu sec
 200 gr rosii la conserva
 oregano, busuioc uscat
 50 ml ulei
 sare, piper
Sos alb Bechamel
 500 ml lapte
 50 gr unt
 2 linguri de faina
 sare, piper, nucusoara
Sos Marinara
 200 gr sos rosii passate
 1 catel usturoi
 1 lingura ulei de masline
 sare, piper, un pic de busuioc uscat
In plus
 250 gr cannelloni
 200 gr cascval

1

Mod de preparare sos Ragu:
Tocam carnea de vitel sau amestec vitel cu porc, ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, usturoiul se curata, se toaca marunt.

carne ceapa

2

Cantarim rosiile in bulion, puteti folosi de asemenea si rosii passate, sau un bulion mai concentrat.

pregatirea sosului

3

Intr-o cratita calim ceapa si usturoiul tocate marunt cateva minute, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.

calire ceapa si adaugare carne

4

Se pune vinul si se fierbe 10 minute, se presara sare, piper si oregano si busuioc.

gatirea carnii

5

Se adauga rosiile in bulion sau sosul de rosii passate si se mai fierbe 15-20 minute. Se opreste focul si se lasa la racit.

fierbere sos

6

Mod de preparare Sos Bechamel
Pentru sosul bechamel se topeste untul intr-o cratita, se pune faina amestecand continuu si laptele amestecand in continuare pentru a nu face cocoloase.

pregatirea sosului bechamel

7

Se presara apoi sare, piper si nucsoara si se fierbe pana incepe sa se ingroase si se da deoparte.

final sos bechamel

8

Mod de preparare Sos Marinara
Intr-o craticioara am pus passata de rosii, usturoiul zdrobit si 1 lingura de ulei de masline. Le-am fiert 20 de minute la foc mic ca sa scada. Am asezonat totul cu sare si piper si putin busuioc. Daca rosiile sunt foarte acre se poate corecta aciditatea lor cu un varf de cuțit de zahar

adaugare sos

9

Umplerea cannelloni:
Inainte de toate am facut proba cu cannelloni goi ca sa vad cum imi incap in tava. Am pus cuptorul la incins la 180 C cu ventilatie sus si jos respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Am pus umplutura rece in pos si am trecut la umplerea lor. Cannelloni uscati nu trebuie prefierti deoarece se vor gati foarte bine la cuptor. Ei vor absorbi sosurile si vor avea textura perfecta al dente.
Se umplu astfel tuburile de cannelloni cu carnea din sosul ragu (pe cat posibil fara sos).

umplere cannneloni

10

Se unge o tava cu o jumatate din cantitatea de sos bechamel si o jumatate din sos marinara.

montarea in tava a canneloni

11

Se aseaza cannelloni umpluti in tava.

adaugare cannelonii peste sos

12

Se toarna deasupra sosul bechamel pe toata suprafata. Se fac dungi din sos marinara deasupra sosului bechamel.

acoperire cu sos

13

Am dat ambele tava la cuptorul preincins la 180 C si am copt acesti cannelloni cu carne tocata timp de 30-40 de minute.

coacerea

14

Cand s-au rumenit frumos, am scos tava din cuptor, si am presarat cascaval ras.

dupa ce s-a copt

15

Am introdus tava pentru inca 5 minute, ca sa se topeasca frumos cascavalul.

adaugare cascaval mozzarela

16

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic.

final de coacere

17

Se pot servi calzi dar sunt foarte buni si reci. Mie mi-au placut mai mult reci. Se presara patrunjel verde deasupra.

servirea

18

Se vede ca pastele sunt bine gatite chiar daca nu au fost fierte in prealabil.
Pofta Buna

descriere

Ingrediente

Umplutura de carne - sos Ragu
 500 gr carne vita, sau amestec
 1 ceapa medie
 2 catei de usturoi
 100 ml vin rosu sec
 200 gr rosii la conserva
 oregano, busuioc uscat
 50 ml ulei
 sare, piper
Sos alb Bechamel
 500 ml lapte
 50 gr unt
 2 linguri de faina
 sare, piper, nucusoara
Sos Marinara
 200 gr sos rosii passate
 1 catel usturoi
 1 lingura ulei de masline
 sare, piper, un pic de busuioc uscat
In plus
 250 gr cannelloni
 200 gr cascval

Indicații

1

Mod de preparare sos Ragu:
Tocam carnea de vitel sau amestec vitel cu porc, ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, usturoiul se curata, se toaca marunt.

carne ceapa

2

Cantarim rosiile in bulion, puteti folosi de asemenea si rosii passate, sau un bulion mai concentrat.

pregatirea sosului

3

Intr-o cratita calim ceapa si usturoiul tocate marunt cateva minute, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.

calire ceapa si adaugare carne

4

Se pune vinul si se fierbe 10 minute, se presara sare, piper si oregano si busuioc.

gatirea carnii

5

Se adauga rosiile in bulion sau sosul de rosii passate si se mai fierbe 15-20 minute. Se opreste focul si se lasa la racit.

fierbere sos

6

Mod de preparare Sos Bechamel
Pentru sosul bechamel se topeste untul intr-o cratita, se pune faina amestecand continuu si laptele amestecand in continuare pentru a nu face cocoloase.

pregatirea sosului bechamel

7

Se presara apoi sare, piper si nucsoara si se fierbe pana incepe sa se ingroase si se da deoparte.

final sos bechamel

8

Mod de preparare Sos Marinara
Intr-o craticioara am pus passata de rosii, usturoiul zdrobit si 1 lingura de ulei de masline. Le-am fiert 20 de minute la foc mic ca sa scada. Am asezonat totul cu sare si piper si putin busuioc. Daca rosiile sunt foarte acre se poate corecta aciditatea lor cu un varf de cuțit de zahar

adaugare sos

9

Umplerea cannelloni:
Inainte de toate am facut proba cu cannelloni goi ca sa vad cum imi incap in tava. Am pus cuptorul la incins la 180 C cu ventilatie sus si jos respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Am pus umplutura rece in pos si am trecut la umplerea lor. Cannelloni uscati nu trebuie prefierti deoarece se vor gati foarte bine la cuptor. Ei vor absorbi sosurile si vor avea textura perfecta al dente.
Se umplu astfel tuburile de cannelloni cu carnea din sosul ragu (pe cat posibil fara sos).

umplere cannneloni

10

Se unge o tava cu o jumatate din cantitatea de sos bechamel si o jumatate din sos marinara.

montarea in tava a canneloni

11

Se aseaza cannelloni umpluti in tava.

adaugare cannelonii peste sos

12

Se toarna deasupra sosul bechamel pe toata suprafata. Se fac dungi din sos marinara deasupra sosului bechamel.

acoperire cu sos

13

Am dat ambele tava la cuptorul preincins la 180 C si am copt acesti cannelloni cu carne tocata timp de 30-40 de minute.

coacerea

14

Cand s-au rumenit frumos, am scos tava din cuptor, si am presarat cascaval ras.

dupa ce s-a copt

15

Am introdus tava pentru inca 5 minute, ca sa se topeasca frumos cascavalul.

adaugare cascaval mozzarela

16

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic.

final de coacere

17

Se pot servi calzi dar sunt foarte buni si reci. Mie mi-au placut mai mult reci. Se presara patrunjel verde deasupra.

servirea

18

Se vede ca pastele sunt bine gatite chiar daca nu au fost fierte in prealabil.
Pofta Buna

descriere

Cannelloni cu carne si sos Bechamel
(Visited 1.414 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *