Astazi va propun o mancare gatita la aburi, foarte usor si rapid de facut, gustoasa si sanatoasa. Dupa ce veti gusta din aceasta mancare o sa doriti sa gatiti mereu la abur, atat pentru ca alimentele sunt delicioase cat si pentru ca sunt sanatoase. Desi gandul ne duce la gustul alimentelor fierte in apa, va spun insa ca e cu mult diferit deoarece legumele, carnea, pastele, orezul etc. isi pastreaza forma, culoare, gustul, aroma si nutrientii.
Mod de preparare:
Pentru ca am un steamer cu 3 etaje, m-am gandit sa gatesc la aburi concomitent 3 tipuri de alimente.
In compartimentul de jos a steamer-ului se pune de obicei carnea, in cazul meu pieptul de pui.
Pieptul de pui il subtiem ca pentru snitel si il trecem printr-un mix obtinut din: 3 linguri ulei de masline, 1 - 2 linguri de zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, 1 lingurita boia de ardei dulce si o lingurita de oregano. Ungem bine carnea cu acest mix si o intindem pe grilajul compartimentului de jos a steamer-ului.
In compartimentul de mijloc, de obicei pregatesc orezul, steamer-ul are si o tavita speciala pentru preparat orez. Am cumparat orez prefiert de basmati si salbatic congelat amestecat cu legume, nu am condimentat cu absolut nimic, nu am pus nici macar apa si nici nu am asteptat decogelarea, am adaugat in schimb doar o lingura de ulei de masline. Merge sa gatiti la fel orice orez aveti in camara.
In ultimul compartiment al steamerului am pus multe legume. Legumele le pun de obicei sus pentru ca nu e o problema daca zeama de pe legume se scurge peste carne si orez, pentru ca e foarte buna. Puteti pune orice legume va plac si in ce cantitati doriti, eu am pus ardei, cartof, morcov, telina, pastarnac si patrunjel radacina, broccolii, conopida, fasole verde, fasole galbena, mazare si rezultatul a fost minunat. Nu este necesar sa condimentati absolut deloc legumele cu sare si piper sau alte mirodenii. Sunt absolut delicioase fara niciun condiment.
Cand am terminat de pus legumele acoperim steamer-ul cu capacul lui si turnam apa in recipientul prevazut pentru aceasta, turnand pana cand nivelul apei ajunge in dreptul indicatorului de maxim.
Carnea de pui este perfect gatita, suculenta si extrem de gustoasa atat de la mixul prin care am trecut-o cat si de la zeama scursa din legume.
Orezul si legumele din orez sunt gatite perfect, am adaugat pentru gust exotic un praf de curry, sare si piper.
Desi legumele s-au fiert extrem de bine si-au pastrat forma, culoarea, gustul si aroma, au un gust dulceag deloc innecacios sau fad, dupa parerea mea nu e cazul condimentarii cu absolut nimic.
Portionam in farfurii toate cele 3 tipuri alimente, puteti decora cu patrunjel verde tocat, ceapa verde, usturoi verde.
Mancarea se serveste imediat calda, fara salate deoarece este slaba in grasimi.
Alimentele gatite la aburi trec printr-un proces de preparare ideal: este usor, sanatos si nu pune probleme. Usor – pentru ca nu exista grasimi, sanatos – deoarece concentreaza vitaminele si mineralele alimentelor, nu pune probleme – intrucat nu are nevoie de supraveghere permanenta, mancarea nu se arde, dar se pastreaza calda mult timp.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pentru ca am un steamer cu 3 etaje, m-am gandit sa gatesc la aburi concomitent 3 tipuri de alimente.
In compartimentul de jos a steamer-ului se pune de obicei carnea, in cazul meu pieptul de pui.
Pieptul de pui il subtiem ca pentru snitel si il trecem printr-un mix obtinut din: 3 linguri ulei de masline, 1 - 2 linguri de zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, 1 lingurita boia de ardei dulce si o lingurita de oregano. Ungem bine carnea cu acest mix si o intindem pe grilajul compartimentului de jos a steamer-ului.
In compartimentul de mijloc, de obicei pregatesc orezul, steamer-ul are si o tavita speciala pentru preparat orez. Am cumparat orez prefiert de basmati si salbatic congelat amestecat cu legume, nu am condimentat cu absolut nimic, nu am pus nici macar apa si nici nu am asteptat decogelarea, am adaugat in schimb doar o lingura de ulei de masline. Merge sa gatiti la fel orice orez aveti in camara.
In ultimul compartiment al steamerului am pus multe legume. Legumele le pun de obicei sus pentru ca nu e o problema daca zeama de pe legume se scurge peste carne si orez, pentru ca e foarte buna. Puteti pune orice legume va plac si in ce cantitati doriti, eu am pus ardei, cartof, morcov, telina, pastarnac si patrunjel radacina, broccolii, conopida, fasole verde, fasole galbena, mazare si rezultatul a fost minunat. Nu este necesar sa condimentati absolut deloc legumele cu sare si piper sau alte mirodenii. Sunt absolut delicioase fara niciun condiment.
Cand am terminat de pus legumele acoperim steamer-ul cu capacul lui si turnam apa in recipientul prevazut pentru aceasta, turnand pana cand nivelul apei ajunge in dreptul indicatorului de maxim.
Carnea de pui este perfect gatita, suculenta si extrem de gustoasa atat de la mixul prin care am trecut-o cat si de la zeama scursa din legume.
Orezul si legumele din orez sunt gatite perfect, am adaugat pentru gust exotic un praf de curry, sare si piper.
Desi legumele s-au fiert extrem de bine si-au pastrat forma, culoarea, gustul si aroma, au un gust dulceag deloc innecacios sau fad, dupa parerea mea nu e cazul condimentarii cu absolut nimic.
Portionam in farfurii toate cele 3 tipuri alimente, puteti decora cu patrunjel verde tocat, ceapa verde, usturoi verde.
Mancarea se serveste imediat calda, fara salate deoarece este slaba in grasimi.
Alimentele gatite la aburi trec printr-un proces de preparare ideal: este usor, sanatos si nu pune probleme. Usor – pentru ca nu exista grasimi, sanatos – deoarece concentreaza vitaminele si mineralele alimentelor, nu pune probleme – intrucat nu are nevoie de supraveghere permanenta, mancarea nu se arde, dar se pastreaza calda mult timp.
Pofta mare!