AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Reteta de pui chinezesc cu orez este una dintre cele mai gustoase mancaruri chinezesti cu pui, in care savoarea legumelor se completeaza perfect cu calitatile nutritive ale orezului. Orezul cu legume se gateste in wok, la foc iute, ceea ce inseamna ca legumele isi pastreaza proprietatile, fiind deci si o mancare extrem de sanatoasa.

servire

Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

 250 gr orez salbatic cu basmati
 400 gr piept de pui
 1 ardei rosu
 1 ardei galben
 200 gr varza alba
 2 cepe
 2 oua
 sos de soia
 sare, piper
 curry
 1 lingurita ghimbir ras
 4 linguri de ulei de masline
 2 catei de usturoi

1

Mod de preparare:
Clatim orezul in apa rece, carnea de pui se spala, se taie in fasii lungi si subtiri.

orez si pui

2

Tocam varza alba in fasii subtiri, ardeii se curata de codite si seminte se toaca in bucati mai mari.

ardei varza

3

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se bat cu un tel. Ceapa se curata se taie in jumatate apoi in semiluna.

ingrediente

4

Intr-un wok punem uleiul de masline, cand s-a incins adaugam pieptul de pui si il calim.

calire pui

5

Cand se albeste carnea o mai tinem cateva minute apoi o scoatem intr-un bol.

albire carne de pui

6

Separat fierbem orezul, la o cana de orez doua cani de apa. In apa adaugam o lingurita de curry.

gatire orez

7

In uleiul in care am calit puiul, vom cali ceapa cateva minute.

ceapa

8

Adaugam apoi ardeiul rosu si galben taiat cubulete si mai calim 2-3 minute.

ardei

9

Punem in wok varza si le mai lasam la calit pe toate 2-3 minute. Important de stiut e ca nu urmarim sa gatim legumele prea mult, ele trebuie sa ramana al dente.

varza

10

Adaugam peste legume sos de soia, piper, si le lasam un pic sa-si imprumute gustul.

calire

11

Mutam legumele pe o jumatate a wok-ului si pe cealalta jumatate adaugam oule batute.

ou batut

12

Amestecam energic ca sa obtinem oua zdrente mici.

amestec

13

Cand ouale s-au gatit le amestecam cu restul de ingrediente. In aceasta faza adaugam si carnea de pui calita, apoi usturoiul tocat rondele, condimentam cu curry, sos de soia , piper, si ghimbir ras. Le mai lasam 2-3 minute.

carne de pui

14

Peste toate vom pune orezul fiert si le vom incorpora amestecandu-le usor cu o paleta. Daca mai e necesar mai adaugam sos de soia.

orez

15

Orezul se serveste cald.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 250 gr orez salbatic cu basmati
 400 gr piept de pui
 1 ardei rosu
 1 ardei galben
 200 gr varza alba
 2 cepe
 2 oua
 sos de soia
 sare, piper
 curry
 1 lingurita ghimbir ras
 4 linguri de ulei de masline
 2 catei de usturoi

Indicații

1

Mod de preparare:
Clatim orezul in apa rece, carnea de pui se spala, se taie in fasii lungi si subtiri.

orez si pui

2

Tocam varza alba in fasii subtiri, ardeii se curata de codite si seminte se toaca in bucati mai mari.

ardei varza

3

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se bat cu un tel. Ceapa se curata se taie in jumatate apoi in semiluna.

ingrediente

4

Intr-un wok punem uleiul de masline, cand s-a incins adaugam pieptul de pui si il calim.

calire pui

5

Cand se albeste carnea o mai tinem cateva minute apoi o scoatem intr-un bol.

albire carne de pui

6

Separat fierbem orezul, la o cana de orez doua cani de apa. In apa adaugam o lingurita de curry.

gatire orez

7

In uleiul in care am calit puiul, vom cali ceapa cateva minute.

ceapa

8

Adaugam apoi ardeiul rosu si galben taiat cubulete si mai calim 2-3 minute.

ardei

9

Punem in wok varza si le mai lasam la calit pe toate 2-3 minute. Important de stiut e ca nu urmarim sa gatim legumele prea mult, ele trebuie sa ramana al dente.

varza

10

Adaugam peste legume sos de soia, piper, si le lasam un pic sa-si imprumute gustul.

calire

11

Mutam legumele pe o jumatate a wok-ului si pe cealalta jumatate adaugam oule batute.

ou batut

12

Amestecam energic ca sa obtinem oua zdrente mici.

amestec

13

Cand ouale s-au gatit le amestecam cu restul de ingrediente. In aceasta faza adaugam si carnea de pui calita, apoi usturoiul tocat rondele, condimentam cu curry, sos de soia , piper, si ghimbir ras. Le mai lasam 2-3 minute.

carne de pui

14

Peste toate vom pune orezul fiert si le vom incorpora amestecandu-le usor cu o paleta. Daca mai e necesar mai adaugam sos de soia.

orez

15

Orezul se serveste cald.
Pofta buna!

servire

Pui chinezesc cu orez salbatic
(Visited 212 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *