Va invit sa incercati o reteta delicioasa de ridichi murate care se realizeaza extrem de usor, rapid si care se pot consuma la o zi distanta de la preparea lor, langa fripturi, in salate sau in sandvisuri, langa tocanite etc.
Archives Muraturi
Castraveti murati (covasiti) cu telina
Castravetii murati la soare sunt extrem de buni si aromati de la telina cu usturoi, avand o textura crocanta si delicioasa, ei se servesc la fripturile si preparatele cu carne si sos, snitele, chiftele, salate etc.
Castraveti covasiti (murati la soare) – reteta clasica
Castravetii covasiti sunt o varianta a castravetilor murati pentru iarna, diferenta este ca cei covasiti se mureaza intr-un timp mult mai scurt datorita caldurii dar tin si foarte putin, de aceea e indicat sa nu muram foarte multi ci strict atat cat avem nevoie, in plus datorita timpului scurt de murare, putem pune alte borcane de castraveti imediat cand se termina cei deja murati, astfel incat sa avem castraveti acri pe toata durata verii. Castravetii covasiti sunt cele mai bune muraturi de vara, un deliciu cu gust de copilarie, usor de realizat si cu ingrediente simple si accesibile.
Acest tip de muraturi este specific ardelenilor de unde provine si denumirea de covasiti sau “KOVASZOS UBORKA” care se traduce – castraneti murati.
Pepene galben la murat
Cu totii iubim pepenele galben pentru aroma si gustul sau unic. Din pacate, pastrarea sa proaspata pentru o lunga perioada de timp este destul de dificila. Prin urmare, pepenele galben conservat prin murare/ marinare poate fi o solutie de a ne bucura de deliciosul fruct si pe perioadele de iarna. In zona noastra nu se obisnuieste murarea fructelor, in alte parti ale tarii insa, sunt des murate diferite fructe: pepene rosu, mere, pere, prune, struguri etc. si servite apoi alaturi de preparate din carne si peste. Gustul lor dulce-acrisor si aromat se potriveste minunat cu diferite fripturi sau salate ce cer muraturi.
Vă sugerăm să gătiți pepene marinat.
Ceapa mica in sos dulce acrisor – pentru iarna
Ceapa mica in sos dulce acrisor – pentru iarna
Pepene verde murat la soare – covasit
Pepenele rosu este un fruct adorat de noi pe timpul verii si il gasim usor prin piete, astfel ca putem sa muram in cantitati mici pentru consum rapid si/sau de pofta datorita gustului unic, uşor dulce, acrisor si acidulat prin murare.
Varza murata rapid
Varza murata rapid – pentru acele momente cand dorim sa gatim sarmalute sau varza calita si nu avem in camara pentru ca: poate nu e timpul ei sau poate pentru ca abia a fost pusa la murat pentru iarna si nu a avut timp sa se murze iar Sarbatorile ne preseaza, dar si pentru acele momente cand verzele murate din comert nu sunt pe gustul nostru, acum am gasit o solutie, extrem de simpla si rapida. Varza murata rapid – indiferent de anotimp se poate realiza prin aceasta reteta inedita si simpla.