Daca va place pestele, astazi va prezint o reteta delicioasa de macrou gatit simplu si rapid. Macroul la cuptor, cu lamaie, marar si usturoi, se pregatește foarte usor, din putine ingrediente si este extrem de sanatos.
Macroul sau scrumbia albastra traieste in oceanul Atlantic de aceea noi il gasim adesea doar congelat si nu proaspat, cu toate aceste este unul dintre cei mai deliciosi pesti, are un gust bun asemanator cu scrumbia de Dunare si puteti face tot felul de mancaruri cu el.
Archives Peste si fructe de mare
Stiuca umpluta – la cuptor
Stiuca umpluta este o specialitate cu gust, aspect placut si cu traditie mai ales in zonele pescaresti unde stiuca se gaseste usor, un preparat pe care daca apuci sa-l gusti macar o data in vizitele din Delta Dunarii, doresti sa-l ai mereu pe masa, mai ales in zile festive. Stiuca umpluta este delicioasa, un adevarata rafinament gastronomic, carnea ei gustoasa face cu usurinta deliciul oricarei mese de pranz sau cina in familie sau alaturi de prieteni. Asadar, in reteta de mai jos va ofer explicatii pas cu pas, pentru a gati o stiuca umpluta savuroasa, cu un aspect deosebit demna de un adevarat festin regal.
Salau cu sos meunière si cartofi natur
Aceasta reteta de salau este una fara faina si ou, consider ca e un sacrilegiu sa strici fileul de salau atat de delicios in oua batute, mai inteleg prin faina dar sa il treci si prin ou cred ca e mult prea mult. Asadar urmariti va rog aceasta reteta si o sa vedeti cat de simplu puteti sa realizati un meniu ca de resturant pentru intreaga familie, perfect pentru pranz si cina dar si pentru atunci cand aveti zile de sarbatorit alaturi de prieteni si familie.
Caras prajit ca in Delta Dunarii
Carasul este un peste de apa dulce, are o carne dulce si gustoasa, saraca in grasimi, insa cu multe oase in musculatura spinarii. Se mananca de obicei prajit si in ciorba pescareasca.
Pentru obtinerea unui caras prajit ca in Delta Dunarii sunt cateva ponturi, pe care o sa le mentionez mai jos si care, sper ca, va vor ajuta sa obtineti un peste prajit gustos, bine asezonat si cu o crusta crocanta.
Hamsii sarate prajite cu malai
Hamsia sarata prajita in malai este un fel de mancare din bucataria romaneasca gatita si servita traditional cu mamaliga si mujdei de usturoi. Hamsia prajita este preluata din bucataria dobrogeana foarte apreciata pe litoral reprezentand un fel de mancare principal dar si o gustare rapida, crocanta, cu gust de vacanta, de soare si mare.
Scrumbie la gratar
Scrumbia este un peste delicios cu un gust aparte, pe care il gasesti in piete primavara cand urca pe Dunare din Mare pentru a depune icrele. Scrumbia desi este un peste gras este recomandat in curele de slabire deoarece scade colesterolul si curata vasele de sange. Cea mai potrivita reteta pentru scrumbie este pregatirea ei la gratar atat pentru ca e este usor de gatit, cat si pentru ca veti scapa de mirosul puternic pe care il da atunci cand e gatita in bucatarie.
Sushi cu foaie nori din spanac
Orezul este leguma de baza in Japonia, iar silueta zvelta a japonezelor este rezultatul consumului mare de orez si peste.
Sushi este un fel de mancare de origine japoneza constand din orez gatit in otet de orez si zahar si facut in mod traditional cu peste crud (in special somon sau pastrav), desi le putem gasi si cu alte ingrediente rafinate, cum ar fi fructe de mare sau legume.
Astazi m-am gandit sa va prezint un preparat sushi inspirat din bucataria japoneza cu foaie nori din spanac si fara foaie din alge asa cum poate suntem obisnuiti sa mancam.
Gustul preparatului sushi cu foaie nori din spanac este la fel de delicios si gustos ca la cel cu alge, nu se mai simte intr-adevar gustul marin, insa daca are somon in umplutura nici nu sesizezi ca nu e cu foaie de alge.
Sardine la grill cu sos Gremolata si mamaliguta
Sardinele la grill stopite cu sos gremolata sunt absolut delicioase si aromate, se prepara usor si se pot servi atat la pranz cat si la cina pentru intreaga familie.
Sardinele, pesti albastri, bogati in Omega 3, sunt prin definitie pestii oceanului Atlantic, proaspete, sarate sau afumate, sardinele sunt un peste popular inca dinainte de a se descoperi continutul ridicat in grasimi bune, pentru ca creste din abundenta, se pescuieste in cantitati mari, motiv pentru care este aproape tot timpul anului accesibil, la un pret mic.
Macrou gatit la grill
Macroul este considerat un peste economic, gras si consistent, foarte gustos si satios. Macroul la grill se gateste simplu, usor si se serveste cu garnitura de legume preferata, astfel ca in cateva minute puteti obtine o masa minunata pentru intreaga familie.
Sushi – maki, uramaki, nigiri
Sushi este un preparat japonez in forma de rulada, realizat din orez si umplut cu diverse ingrediente. Sushi nu e deloc greu sa-l realizeazi acasa, cu putina indemanare il poti prepara foarte usor si in bucataria ta. Sunt o multime de retete de sushi si le poti alege pe cele cu ingredientele cele mai potrivite pentru tine, sau de ce nu, poti adauga doar ingredientele preferate. Pentru a realiza sushi ai nevoie doar de alge marine si un covoras de bambus care ajuta la formarea rulourilor. Avantajul la sushi facut acasa este ca vei invata ceva nou si distractiv, iar sushi-ul va fi mai ieftin decat cel mancat la restaurant.