Ardeii se pot umple in diverse moduri, dar ce va prezent azi este o alternativa total diferita de reteta clasica, romaneasca, pe baza de amestec de porc, vita si orez. Ardei umpluti cu piept de pui si rosii este o reteta usor de ralizat si intr-un timp foarte scurt veti obtine o masa usoara, satioasa si gustoasa.
Mod de preparare
Rosiile se spala si se taie in bucati mici. Spalam si tocam mararul verde, cascavalul il razuim pe razatoarea mare
Ceapa verde se curata se taie in bucati mici.
Pieptul de pui se taie si el in cubulete mici
Intr-un bol incapator punem pieptul de pui, rosiile, ceapa verde, marar si cele doua linguri de iaurt
Amestecam ingredientele si condimentam cu sare, piper si daca doriti puteti adauga si un praf mic de boia dulce. Amestecam foarte bine, nu este necesar sa puneti ou.
Ardeii grasi ii spalam si ii taiem pe jumatate, cu tot cu codite.
Luam fiecare jumatate de ardei si o umplem cu umplutura obtinuta din carne de pui si rosii, apoi ii asezam in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Eu am umplut trei ardei mari grasi, dar mergeau patru, pentru ca eu i-am umplut complet.
Cand sunt gata ardeii se servesc calzi, cu patrunjel verde deasupra si smantanta, merg foarte bine si cu ardei iuti murati sau verzi.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare
Rosiile se spala si se taie in bucati mici. Spalam si tocam mararul verde, cascavalul il razuim pe razatoarea mare
Ceapa verde se curata se taie in bucati mici.
Pieptul de pui se taie si el in cubulete mici
Intr-un bol incapator punem pieptul de pui, rosiile, ceapa verde, marar si cele doua linguri de iaurt
Amestecam ingredientele si condimentam cu sare, piper si daca doriti puteti adauga si un praf mic de boia dulce. Amestecam foarte bine, nu este necesar sa puneti ou.
Ardeii grasi ii spalam si ii taiem pe jumatate, cu tot cu codite.
Luam fiecare jumatate de ardei si o umplem cu umplutura obtinuta din carne de pui si rosii, apoi ii asezam in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Eu am umplut trei ardei mari grasi, dar mergeau patru, pentru ca eu i-am umplut complet.
Cand sunt gata ardeii se servesc calzi, cu patrunjel verde deasupra si smantanta, merg foarte bine si cu ardei iuti murati sau verzi.
Pofta buna!