Cannelloni cu carne tocata si sos bechamel – reteta delicioasa pe baza de paste perfecta pentru intreaga familie, se servesc fierbinti cu patrunjel verde, sau reci dupa preferinte.
Mod de preparare sos Ragu:
Tocam carnea de vitel sau amestec vitel cu porc, ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, usturoiul se curata, se toaca marunt.
Cantarim rosiile in bulion, puteti folosi de asemenea si rosii passate, sau un bulion mai concentrat.
Intr-o cratita calim ceapa si usturoiul tocate marunt cateva minute, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.
Mod de preparare Sos Bechamel
Pentru sosul bechamel se topeste untul intr-o cratita, se pune faina amestecand continuu si laptele amestecand in continuare pentru a nu face cocoloase.
Se presara apoi sare, piper si nucsoara si se fierbe pana incepe sa se ingroase si se da deoparte.
Mod de preparare Sos Marinara
Intr-o craticioara am pus passata de rosii, usturoiul zdrobit si 1 lingura de ulei de masline. Le-am fiert 20 de minute la foc mic ca sa scada. Am asezonat totul cu sare si piper si putin busuioc. Daca rosiile sunt foarte acre se poate corecta aciditatea lor cu un varf de cuțit de zahar
Umplerea cannelloni:
Inainte de toate am facut proba cu cannelloni goi ca sa vad cum imi incap in tava. Am pus cuptorul la incins la 180 C cu ventilatie sus si jos respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Am pus umplutura rece in pos si am trecut la umplerea lor. Cannelloni uscati nu trebuie prefierti deoarece se vor gati foarte bine la cuptor. Ei vor absorbi sosurile si vor avea textura perfecta al dente.
Se umplu astfel tuburile de cannelloni cu carnea din sosul ragu (pe cat posibil fara sos).
Se unge o tava cu o jumatate din cantitatea de sos bechamel si o jumatate din sos marinara.
Se aseaza cannelloni umpluti in tava.
Se toarna deasupra sosul bechamel pe toata suprafata. Se fac dungi din sos marinara deasupra sosului bechamel.
Cand s-au rumenit frumos, am scos tava din cuptor, si am presarat cascaval ras.
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic.
Se pot servi calzi dar sunt foarte buni si reci. Mie mi-au placut mai mult reci. Se presara patrunjel verde deasupra.
Se vede ca pastele sunt bine gatite chiar daca nu au fost fierte in prealabil.
Pofta Buna
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare sos Ragu:
Tocam carnea de vitel sau amestec vitel cu porc, ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, usturoiul se curata, se toaca marunt.
Cantarim rosiile in bulion, puteti folosi de asemenea si rosii passate, sau un bulion mai concentrat.
Intr-o cratita calim ceapa si usturoiul tocate marunt cateva minute, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.
Mod de preparare Sos Bechamel
Pentru sosul bechamel se topeste untul intr-o cratita, se pune faina amestecand continuu si laptele amestecand in continuare pentru a nu face cocoloase.
Se presara apoi sare, piper si nucsoara si se fierbe pana incepe sa se ingroase si se da deoparte.
Mod de preparare Sos Marinara
Intr-o craticioara am pus passata de rosii, usturoiul zdrobit si 1 lingura de ulei de masline. Le-am fiert 20 de minute la foc mic ca sa scada. Am asezonat totul cu sare si piper si putin busuioc. Daca rosiile sunt foarte acre se poate corecta aciditatea lor cu un varf de cuțit de zahar
Umplerea cannelloni:
Inainte de toate am facut proba cu cannelloni goi ca sa vad cum imi incap in tava. Am pus cuptorul la incins la 180 C cu ventilatie sus si jos respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Am pus umplutura rece in pos si am trecut la umplerea lor. Cannelloni uscati nu trebuie prefierti deoarece se vor gati foarte bine la cuptor. Ei vor absorbi sosurile si vor avea textura perfecta al dente.
Se umplu astfel tuburile de cannelloni cu carnea din sosul ragu (pe cat posibil fara sos).
Se unge o tava cu o jumatate din cantitatea de sos bechamel si o jumatate din sos marinara.
Se aseaza cannelloni umpluti in tava.
Se toarna deasupra sosul bechamel pe toata suprafata. Se fac dungi din sos marinara deasupra sosului bechamel.
Cand s-au rumenit frumos, am scos tava din cuptor, si am presarat cascaval ras.
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic.
Se pot servi calzi dar sunt foarte buni si reci. Mie mi-au placut mai mult reci. Se presara patrunjel verde deasupra.
Se vede ca pastele sunt bine gatite chiar daca nu au fost fierte in prealabil.
Pofta Buna