Chifle de casă usor de realizat sunt bune la pachet sau la micul dejun, au o textura fina, ies pufoase si moi și sunt extrem de gustoase. Dintr-o bucată de aluat relativ mică obțineți o tavă întreagă de chifle cu lapte delicioase.
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim laptele cat sa fie caldut. Spalam si dezinfectam ouale, apoi le spargem si le amestecam impreuna cu sarea. Adaugam faina cernuta intr-un bol. Impartim cascavalul in 12 bucati.
Dizolvam drojdia in 20 ml lapte caldut, in restul de lapte adaugam zaharul si vom amesteca pana se topeste.
In bolul in care am pus faina, facem in mijloc o gaura si adaugam drojdia topita. Adaugam ouale si laptele caldut apoi amestecam cu faina, cand incepe sa se ingroase adaugam si untul moale. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. In cazul in care aluatul e inca lipicios mai adaugam un pic de faina.
Dupa ce aluatul a crescut, il transferam pe blatul de lucru uns cu putin ulei, il modelam dreptunghiular ca sa-l putem portiona in mod egal in 12 bucati.
Luam fiecare bucata si o modelam in forma de biluta pe blat cu ajutorul palmei, in mijlocul bilutei vom pune o bucatica de cascaval, lipim si modelam la loc biluta avand grija sa nu iasa cascavalul din aluat.
Transferam fiecare biluta pe tava de copt, tapetata cu hartie de copt, si le vom mai lasa la dospit 30 minute, pentru a creste in noua forma data. Eu am modelat si baghete si le-am crestat usor.
Cu 10 minute inainte preincalzim cuptorul la 190 grade C.
Aproape de finalul timpului cand chiflele au inceput sa devina aurii la suprafata, le vom unge cu unt topit, si le mai lasam pana sunt frumos rumenite.
Le scoatem din cuptor si le mai ungem o data cu unt topit. Se pot manca atat calde cat si reci.
Se vor pastra in pungi pentru a ramane fragede.
Sunt extrem de gustoase, le puteti folosi chiar si pentru obtinerea unor burgeri deliciosi.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim laptele cat sa fie caldut. Spalam si dezinfectam ouale, apoi le spargem si le amestecam impreuna cu sarea. Adaugam faina cernuta intr-un bol. Impartim cascavalul in 12 bucati.
Dizolvam drojdia in 20 ml lapte caldut, in restul de lapte adaugam zaharul si vom amesteca pana se topeste.
In bolul in care am pus faina, facem in mijloc o gaura si adaugam drojdia topita. Adaugam ouale si laptele caldut apoi amestecam cu faina, cand incepe sa se ingroase adaugam si untul moale. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. In cazul in care aluatul e inca lipicios mai adaugam un pic de faina.
Dupa ce aluatul a crescut, il transferam pe blatul de lucru uns cu putin ulei, il modelam dreptunghiular ca sa-l putem portiona in mod egal in 12 bucati.
Luam fiecare bucata si o modelam in forma de biluta pe blat cu ajutorul palmei, in mijlocul bilutei vom pune o bucatica de cascaval, lipim si modelam la loc biluta avand grija sa nu iasa cascavalul din aluat.
Transferam fiecare biluta pe tava de copt, tapetata cu hartie de copt, si le vom mai lasa la dospit 30 minute, pentru a creste in noua forma data. Eu am modelat si baghete si le-am crestat usor.
Cu 10 minute inainte preincalzim cuptorul la 190 grade C.
Aproape de finalul timpului cand chiflele au inceput sa devina aurii la suprafata, le vom unge cu unt topit, si le mai lasam pana sunt frumos rumenite.
Le scoatem din cuptor si le mai ungem o data cu unt topit. Se pot manca atat calde cat si reci.
Se vor pastra in pungi pentru a ramane fragede.
Sunt extrem de gustoase, le puteti folosi chiar si pentru obtinerea unor burgeri deliciosi.
Pofta buna!