Chifle umplute cu cascaval

AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Chifle de casă usor de realizat sunt bune la pachet sau la micul dejun, au o textura fina, ies pufoase si moi și sunt extrem de gustoase. Dintr-o bucată de aluat relativ mică obțineți o tavă întreagă de chifle cu lapte delicioase.

chifle gustoase
Randamente12 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 45 minute
 400 gr faina alba 000
 8 gr drojdie uscata
 240 ml lapte
 2 oua mici
 25 gr zahar
 8 gr sare
 40 gr unt moale
 25 gr unt topit pentru uns
 100 gr cascaval
1

Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim laptele cat sa fie caldut. Spalam si dezinfectam ouale, apoi le spargem si le amestecam impreuna cu sarea. Adaugam faina cernuta intr-un bol. Impartim cascavalul in 12 bucati.

ingrediente chifle

2

Dizolvam drojdia in 20 ml lapte caldut, in restul de lapte adaugam zaharul si vom amesteca pana se topeste.
In bolul in care am pus faina, facem in mijloc o gaura si adaugam drojdia topita. Adaugam ouale si laptele caldut apoi amestecam cu faina, cand incepe sa se ingroase adaugam si untul moale. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. In cazul in care aluatul e inca lipicios mai adaugam un pic de faina.

prepararea maielei

3

Cand am terminat de framantat transferam aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acoperim cu un servet si-l lasam la loc caldut pentru dospire, cam 1 ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.

framantarea aluatului

4

Dupa ce aluatul a crescut, il transferam pe blatul de lucru uns cu putin ulei, il modelam dreptunghiular ca sa-l putem portiona in mod egal in 12 bucati.
Luam fiecare bucata si o modelam in forma de biluta pe blat cu ajutorul palmei, in mijlocul bilutei vom pune o bucatica de cascaval, lipim si modelam la loc biluta avand grija sa nu iasa cascavalul din aluat.
Transferam fiecare biluta pe tava de copt, tapetata cu hartie de copt, si le vom mai lasa la dospit 30 minute, pentru a creste in noua forma data. Eu am modelat si baghete si le-am crestat usor.
Cu 10 minute inainte preincalzim cuptorul la 190 grade C.

dospirea

5

Cand cuptorul s-a incins introducem tava cu chifle si setam pentru 12-14 minute la 190 grade C.

formarea aluatului

6

Aproape de finalul timpului cand chiflele au inceput sa devina aurii la suprafata, le vom unge cu unt topit, si le mai lasam pana sunt frumos rumenite.

ungerea aluatului

7

Le scoatem din cuptor si le mai ungem o data cu unt topit. Se pot manca atat calde cat si reci.

racirea aluatului

8

Se vor pastra in pungi pentru a ramane fragede.
Sunt extrem de gustoase, le puteti folosi chiar si pentru obtinerea unor burgeri deliciosi.
Pofta buna!

final chiflelor

Ingrediente

 400 gr faina alba 000
 8 gr drojdie uscata
 240 ml lapte
 2 oua mici
 25 gr zahar
 8 gr sare
 40 gr unt moale
 25 gr unt topit pentru uns
 100 gr cascaval

Indicații

1

Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim laptele cat sa fie caldut. Spalam si dezinfectam ouale, apoi le spargem si le amestecam impreuna cu sarea. Adaugam faina cernuta intr-un bol. Impartim cascavalul in 12 bucati.

ingrediente chifle

2

Dizolvam drojdia in 20 ml lapte caldut, in restul de lapte adaugam zaharul si vom amesteca pana se topeste.
In bolul in care am pus faina, facem in mijloc o gaura si adaugam drojdia topita. Adaugam ouale si laptele caldut apoi amestecam cu faina, cand incepe sa se ingroase adaugam si untul moale. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. In cazul in care aluatul e inca lipicios mai adaugam un pic de faina.

prepararea maielei

3

Cand am terminat de framantat transferam aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acoperim cu un servet si-l lasam la loc caldut pentru dospire, cam 1 ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.

framantarea aluatului

4

Dupa ce aluatul a crescut, il transferam pe blatul de lucru uns cu putin ulei, il modelam dreptunghiular ca sa-l putem portiona in mod egal in 12 bucati.
Luam fiecare bucata si o modelam in forma de biluta pe blat cu ajutorul palmei, in mijlocul bilutei vom pune o bucatica de cascaval, lipim si modelam la loc biluta avand grija sa nu iasa cascavalul din aluat.
Transferam fiecare biluta pe tava de copt, tapetata cu hartie de copt, si le vom mai lasa la dospit 30 minute, pentru a creste in noua forma data. Eu am modelat si baghete si le-am crestat usor.
Cu 10 minute inainte preincalzim cuptorul la 190 grade C.

dospirea

5

Cand cuptorul s-a incins introducem tava cu chifle si setam pentru 12-14 minute la 190 grade C.

formarea aluatului

6

Aproape de finalul timpului cand chiflele au inceput sa devina aurii la suprafata, le vom unge cu unt topit, si le mai lasam pana sunt frumos rumenite.

ungerea aluatului

7

Le scoatem din cuptor si le mai ungem o data cu unt topit. Se pot manca atat calde cat si reci.

racirea aluatului

8

Se vor pastra in pungi pentru a ramane fragede.
Sunt extrem de gustoase, le puteti folosi chiar si pentru obtinerea unor burgeri deliciosi.
Pofta buna!

final chiflelor

Note

Chifle umplute cu cascaval
(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *