Chiftelele de dovlecei zucchinii sunt extrem de savuroase, gustoase si aromate au o textura moale si pufoasa si merg de minunune cu sosuri preferate si diverse salate. Se pot servi ca aperitiv dar si ca fel principal, sunt absolut delicioase.
Mod de preparare:
Dovleceii zucchinii se spala, se taie varful si coada apoi se trec pe razatoarea cu ochiuri mari si se lasa deoparte pentru 5-10 minute sa-si lase apa.
Ceapa verde, se curata, se spala. Usturoiul se curata, se trece prin zdrobitor.
Ceapa verde se toaca marunt. Telemeaua se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
Mararul si patrunjelul se vor spala si toca marunt.
Cand dovlecii au lasat apa se transfera intr-o sita si se scurg bine presand cu mainile. Cu cat se storc mai bine cu atat vom adauga mai putina faina.
Punem dovleceii bine scursi intr-un bol si ii amestecam apoi cu patrunjelul si mararul tocate marunt, telemeaua trecuta prin razatoare, faina, ceapa verde tocata, boiaua de ardei afumata si ouale.
Se potriveste gustul de piper, sare nu mai adaugam pentru ca telemeaua este deja sarata.
Cu lingura sau cu o cupa de inghetata se ia din compozitie si se formează chiftelutele, turnandu-le direct in tigaia cu ulei incins, le aplatizam usor.
Chiftelele de zucchinii le vom intoarce de pe o parte pe alta ajutandu-ne de o paleta si o lingura de lemn ca sa nu le distrugem forma.
Chiftelele de dovlecei sunt gata atunci cand s-au rumenit pe ambele parti.
Le scoatem pe servete de hartie pentru a se scurge de surplusul de ulei.
Chiftelutele se servesc ca aperitiv sau fel principal alaturi de sos de usturoi si rosii proaspete.
Merg de asemenea servite cu diferite sosuri preferate, sos tzatziki, sos de maioneza, ketcup etc, dar si alaturi de diverse salate.
Sunt foarte bune, branza din compozitie le ofera o savoare aparte, este una dintre cele mai delicioase retete de chiftelute de legume pe care le-am incercat pana acum.
Daca nu ati servit pana acum chiftelutele de dovlecei zucchini va recomand sa incercati aceasta reteta, va veti indragosti de gustul lor.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Dovleceii zucchinii se spala, se taie varful si coada apoi se trec pe razatoarea cu ochiuri mari si se lasa deoparte pentru 5-10 minute sa-si lase apa.
Ceapa verde, se curata, se spala. Usturoiul se curata, se trece prin zdrobitor.
Ceapa verde se toaca marunt. Telemeaua se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
Mararul si patrunjelul se vor spala si toca marunt.
Cand dovlecii au lasat apa se transfera intr-o sita si se scurg bine presand cu mainile. Cu cat se storc mai bine cu atat vom adauga mai putina faina.
Punem dovleceii bine scursi intr-un bol si ii amestecam apoi cu patrunjelul si mararul tocate marunt, telemeaua trecuta prin razatoare, faina, ceapa verde tocata, boiaua de ardei afumata si ouale.
Se potriveste gustul de piper, sare nu mai adaugam pentru ca telemeaua este deja sarata.
Cu lingura sau cu o cupa de inghetata se ia din compozitie si se formează chiftelutele, turnandu-le direct in tigaia cu ulei incins, le aplatizam usor.
Chiftelele de zucchinii le vom intoarce de pe o parte pe alta ajutandu-ne de o paleta si o lingura de lemn ca sa nu le distrugem forma.
Chiftelele de dovlecei sunt gata atunci cand s-au rumenit pe ambele parti.
Le scoatem pe servete de hartie pentru a se scurge de surplusul de ulei.
Chiftelutele se servesc ca aperitiv sau fel principal alaturi de sos de usturoi si rosii proaspete.
Merg de asemenea servite cu diferite sosuri preferate, sos tzatziki, sos de maioneza, ketcup etc, dar si alaturi de diverse salate.
Sunt foarte bune, branza din compozitie le ofera o savoare aparte, este una dintre cele mai delicioase retete de chiftelute de legume pe care le-am incercat pana acum.
Daca nu ati servit pana acum chiftelutele de dovlecei zucchini va recomand sa incercati aceasta reteta, va veti indragosti de gustul lor.
Pofta mare!