Chiftele la lingura din dovlecei, branza si cascaval

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Chiftelutele din dovlecei cu branza si cascaval sunt fragede si extraordinar de gustoase, se prepara usor si sunt perfecte in orice sezon pentru ca acum putem gasi dovlecei proaspeti in orice anotimp. Pof fi servite ca fel principal alaturi de salate si garnituri, ori diferite sosuri sau pot fi garnitura pentru diverse preparate din carne, sunt excelente si ca aperitive.

Randamente14 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute
 750 gr dovlecei
 100 gr branza/telemea de vaci
 50 gr cascaval
 2 oua
 2 linguri de marar verde tocat
 1 lingura de patrunjel verde tocat
 2 catei de usturoi
 5 linguri de faina
 piper dupa gust
 sare dupa gust (daca mai este nevoie)
1

Mod de preparare:
Dovleceii se spala sub jet de apa rece, le taiem capetele cu un cutit.

2

Curatam dovleceii de coaja.

3

Dam apoi dovleceii pe razatoare (de preferat pe razatoarea cu ochiuri mici).

4

Punem dovleceii razuiti intr-o sita deasupra unui bol pana cand ii razuim si pe ceilalti. Cand am terminat de razuit presaram deasupra o lingurita rasa de sare. Amestecam putin si ii lasam sa stea pentru 10-15 minute, in acest timp dovleceii vor lasa zeama.

5

Dovleceii vor lasa destul de multa apa, asa ca vom fi nevoiti fie sa ii lasam la scurs intr-o sita, fie in varianta mai rapida, sa ii stoarcem cu mana sau daca aveti un tifon cu ajutorul lui puteti sa-i stoarceti si mai rapid.

6

Vom da branza telemea si cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici. In cazul in care telemeaua lasa zer, procedam la fel cum am procedat si in cazul dovleceilor.

7

Punem intr-un vas incapator dovleceii bine scursi. Dupa stoarcere mi-a ramas o cantitate de 350g de dovlecei.

8

Adaugam telemeaua si cascavalul ras, cele doua oua, usturoiul dat prin presa, mararul si patrunjelul tocate marunt. Condimentam chiftelele de dovlecei cu piper si sare (daca mai este nevoie). Cum telemeaua este de cele mai multe ori sarata, trebuie sa avem mare grija cu sarea Amestecam apoi foarte bine toate ingredientele cu mana sau cu o lingura.

9

Compozitia chiftelelor din dovlecei cu branza si cascaval va fi una destul de moale, de aceea vom adauga cateva linguri de faina , faina dupa preferinte se poate inlocui fara probleme si cu pesmet.

10

In functie de cantitatea de faina pe care o punem in chiftelele din dovlecei cu branza si cascaval, avem la dispozitie doua variante. Fie adaugam faina doar cat sa se lege putin compozitia (adica cinci linguri), caz in care vom pune chiftele la prajit cu lingura. Fie, in a doua varianta, adaugam mai multa faina si obtinem o compozitie pe care o putem modela cu mainile, exact ca pe chiftelele normale.

11

Incingem uleiul apoi punem cu lingura compozitia de chiftele in tigaie. Chiftelele din dovlecei se vor aranja singure in timpul prajirii, nu trebuie sa ne ingrijoram ca vor iesi diforme. E bine sa puneti in tigaie atatea cat sa ramana si spatiu intre ele.

12

Lasam chiftelele din dovlecei la foc mediu si le rumenim pe ambele parti.

13

Asezam chiftelele din dovlecei pe un servetel pentru a trage surplusul de ulei.

14

Chiftelutele sunt ideale a fi servite calde dar sunt la fel de bune si reci, de la frigider.

15

Aceste chiftele din dovlecei pot fi servite cu un sos picant de rosii sau unul tzatziki, ketchup, smantana, maioneza, sos de usturoi, iaurt grecesc cu usturoi, cu diverse salate dar merg bine si ca garnitura la diverse preparate. 

16

Chiftelele din dovlecei cu branza si cascaval se pastreaza perfect la frigider, intr-o caserola cu capac timp de 3-4 zile. De asemenea daca veti gati mai multe, puteti ca o parte din ele săla le congelati pentru mai tarziu. Dupa decongelare sunt ca noi.
Pofta mare!

Ingrediente

 750 gr dovlecei
 100 gr branza/telemea de vaci
 50 gr cascaval
 2 oua
 2 linguri de marar verde tocat
 1 lingura de patrunjel verde tocat
 2 catei de usturoi
 5 linguri de faina
 piper dupa gust
 sare dupa gust (daca mai este nevoie)

Indicații

1

Mod de preparare:
Dovleceii se spala sub jet de apa rece, le taiem capetele cu un cutit.

2

Curatam dovleceii de coaja.

3

Dam apoi dovleceii pe razatoare (de preferat pe razatoarea cu ochiuri mici).

4

Punem dovleceii razuiti intr-o sita deasupra unui bol pana cand ii razuim si pe ceilalti. Cand am terminat de razuit presaram deasupra o lingurita rasa de sare. Amestecam putin si ii lasam sa stea pentru 10-15 minute, in acest timp dovleceii vor lasa zeama.

5

Dovleceii vor lasa destul de multa apa, asa ca vom fi nevoiti fie sa ii lasam la scurs intr-o sita, fie in varianta mai rapida, sa ii stoarcem cu mana sau daca aveti un tifon cu ajutorul lui puteti sa-i stoarceti si mai rapid.

6

Vom da branza telemea si cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici. In cazul in care telemeaua lasa zer, procedam la fel cum am procedat si in cazul dovleceilor.

7

Punem intr-un vas incapator dovleceii bine scursi. Dupa stoarcere mi-a ramas o cantitate de 350g de dovlecei.

8

Adaugam telemeaua si cascavalul ras, cele doua oua, usturoiul dat prin presa, mararul si patrunjelul tocate marunt. Condimentam chiftelele de dovlecei cu piper si sare (daca mai este nevoie). Cum telemeaua este de cele mai multe ori sarata, trebuie sa avem mare grija cu sarea Amestecam apoi foarte bine toate ingredientele cu mana sau cu o lingura.

9

Compozitia chiftelelor din dovlecei cu branza si cascaval va fi una destul de moale, de aceea vom adauga cateva linguri de faina , faina dupa preferinte se poate inlocui fara probleme si cu pesmet.

10

In functie de cantitatea de faina pe care o punem in chiftelele din dovlecei cu branza si cascaval, avem la dispozitie doua variante. Fie adaugam faina doar cat sa se lege putin compozitia (adica cinci linguri), caz in care vom pune chiftele la prajit cu lingura. Fie, in a doua varianta, adaugam mai multa faina si obtinem o compozitie pe care o putem modela cu mainile, exact ca pe chiftelele normale.

11

Incingem uleiul apoi punem cu lingura compozitia de chiftele in tigaie. Chiftelele din dovlecei se vor aranja singure in timpul prajirii, nu trebuie sa ne ingrijoram ca vor iesi diforme. E bine sa puneti in tigaie atatea cat sa ramana si spatiu intre ele.

12

Lasam chiftelele din dovlecei la foc mediu si le rumenim pe ambele parti.

13

Asezam chiftelele din dovlecei pe un servetel pentru a trage surplusul de ulei.

14

Chiftelutele sunt ideale a fi servite calde dar sunt la fel de bune si reci, de la frigider.

15

Aceste chiftele din dovlecei pot fi servite cu un sos picant de rosii sau unul tzatziki, ketchup, smantana, maioneza, sos de usturoi, iaurt grecesc cu usturoi, cu diverse salate dar merg bine si ca garnitura la diverse preparate. 

16

Chiftelele din dovlecei cu branza si cascaval se pastreaza perfect la frigider, intr-o caserola cu capac timp de 3-4 zile. De asemenea daca veti gati mai multe, puteti ca o parte din ele săla le congelati pentru mai tarziu. Dupa decongelare sunt ca noi.
Pofta mare!

Note

Chiftele la lingura din dovlecei, branza si cascaval
(Visited 79 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *