Chiftelute in cuib de cartofi - reteta simpla, usor de realizat, intr-un timp relativ scurt. Chiftelutele combinate cu cartofi prajiti si cascaval sunt extrem de gustoase si satioase, perfecte atat pentru pranz sau cina cat si ocazii speciale alaturi de salate sau muraturi, familia ta sau prietenii vor fi incantati de gustul minunat si aromat al acestui preparat.
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala in apa rece.
Taiem cartofii mai intai in jumatate.
Apoi cu ajutorul unei linguri vom scobi cartofii cu grija formand un cuib.
Intr-un wok incingem ulei si vom pune cartofii scobiti la prajit.
Intoarcem cartofii pe fiecare parte, ii vom praji cat sa fie frumos rumeniti pe ambele parti.
Intre timp pregatim carnea pentru chiftelute.
Ceapa se curata, se spala, se da pe razatoarea mare.
Usturoiul se curata, se spala, se da prin presa de zdrobit.
Mararul si patrunjelul se spala, se curata, se toaca marunt.
Cascavalul se da pe razatoarea mica.
Peste carnea tocata punem ceapa, usturoi, verdeata, sare, piper, boia, cimbru, galbenus de ou si gris, amestecam bine, daca vi se pare compozitia moale mai adaugati gris sau pesmet.
Din compozitia de carne vom forma bilute mici de chiftelute.
Asezam cosuletele din cartofi prajiti intr-un vas rezistent la cuptor. Daca pregatiti mai multe portii puteti sa puneti cartofii direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
In fiecare cosulet vom pune cascaval ras.
Peste cascaval vom pune cate 3 sau 4 bilute de chiftelute in functie de marimea cartofilor.
Rosia se da pe razatoarea mare, coaja rosiei se va indeparta. Daca folositi pasta de rosii aceasta se va dilua in putina apa.
Vom adauga sosul de rosii peste chiftelute. Daca va ramane sos nu-l aruncati ci adaugati-l in vasul in care ati pus cartofii cuib, va da un gust bun mancarii.
Peste cuiburi vom presara cascaval ras din abundenta.
La urma vom pune jumatati de rosii cherry, acestea vor avea rolul ca sa nu arda cascavalul repede in timpul coacerii.
Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si vom lasa sa se raceasca cateva minute inainte de servire.
Cat timp se racesc cuiburile de cartofi, vom toca salata verde o vom presara cu sare si piper apoi picuram otet balsamic peste ea si o vom transfera in farfurii pentru servit.
Scoatem cu o paleta fiecare cartof cu chiftelute si le vom aseza pe patul de salata verde.
Chiftelutele in cuib de cartofi se servesc calde alaturi de salate de sezon sau muraturi de sezon. Este o mancare delicioasa si satioasa, familia ta va adora aceasta combinatie absolut minunata, mai ales daca va plac mult chiftelutele si cartofii prajiti.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala in apa rece.
Taiem cartofii mai intai in jumatate.
Apoi cu ajutorul unei linguri vom scobi cartofii cu grija formand un cuib.
Intr-un wok incingem ulei si vom pune cartofii scobiti la prajit.
Intoarcem cartofii pe fiecare parte, ii vom praji cat sa fie frumos rumeniti pe ambele parti.
Intre timp pregatim carnea pentru chiftelute.
Ceapa se curata, se spala, se da pe razatoarea mare.
Usturoiul se curata, se spala, se da prin presa de zdrobit.
Mararul si patrunjelul se spala, se curata, se toaca marunt.
Cascavalul se da pe razatoarea mica.
Peste carnea tocata punem ceapa, usturoi, verdeata, sare, piper, boia, cimbru, galbenus de ou si gris, amestecam bine, daca vi se pare compozitia moale mai adaugati gris sau pesmet.
Din compozitia de carne vom forma bilute mici de chiftelute.
Asezam cosuletele din cartofi prajiti intr-un vas rezistent la cuptor. Daca pregatiti mai multe portii puteti sa puneti cartofii direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
In fiecare cosulet vom pune cascaval ras.
Peste cascaval vom pune cate 3 sau 4 bilute de chiftelute in functie de marimea cartofilor.
Rosia se da pe razatoarea mare, coaja rosiei se va indeparta. Daca folositi pasta de rosii aceasta se va dilua in putina apa.
Vom adauga sosul de rosii peste chiftelute. Daca va ramane sos nu-l aruncati ci adaugati-l in vasul in care ati pus cartofii cuib, va da un gust bun mancarii.
Peste cuiburi vom presara cascaval ras din abundenta.
La urma vom pune jumatati de rosii cherry, acestea vor avea rolul ca sa nu arda cascavalul repede in timpul coacerii.
Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si vom lasa sa se raceasca cateva minute inainte de servire.
Cat timp se racesc cuiburile de cartofi, vom toca salata verde o vom presara cu sare si piper apoi picuram otet balsamic peste ea si o vom transfera in farfurii pentru servit.
Scoatem cu o paleta fiecare cartof cu chiftelute si le vom aseza pe patul de salata verde.
Chiftelutele in cuib de cartofi se servesc calde alaturi de salate de sezon sau muraturi de sezon. Este o mancare delicioasa si satioasa, familia ta va adora aceasta combinatie absolut minunata, mai ales daca va plac mult chiftelutele si cartofii prajiti.
Pofta mare!