Astazi va prezint o reteta de paste cu sos de rosii si busuioc, pe cat de simpla si cu ingrediente putine, pe atat de gustoasa si de apetisanta prin aromele sale care o definesc.
Randamente2 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute
250grpaste farfalle Barilla
4linguri de ulei de masline
4rosii
400mlsos de rosii passate
1catel de usturoi, sau praf de usturoi
1lingura de zahar brun
sare, piper
1lingurita busuioc uscat sau verde
1lingurita boia dulce
1
Mod de preparare:
Intr-o oala punem apa la fiert cu sare si doua linguri de ulei de masline. Rosiile se taie cubulete mari, obisnuiesc sa pun rosii cubulete mari pentru ca este destul de atragator sa vezi la servire bucatile gustoase de rosii aromate cu busuioc. Daca puneti usturoi aceste se curata si se piseaza.
2
Cand apa da in clocot, se adauga pastele. Farfallele se fierb cat scrie pe punga, niciun minut mai mult, ca sa nu fie prea moi si sa se sfarame.
3
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul si se calesti foarte putin sa nu se arda, acesta sa prinda doar o culoare usor aurie, apoi adaugam rosiile tocate. Lasam la foc mic timp de 5 minute, sa se inmoaie un pic rosiile.
4
Adaugam sosul de rosii passate si mai fierbem 3-4 minute.
5
Adaugam apoi condimentele ( busuioc, boia de ardei dulce, praful de usturoi) piper si sare dupa gust.
Le mai lasam la foc mic 2 minute sa-si ia aromele. Pentru o versiune picanta, adaugati boia de ardei iute, sau un ardei iute taiat fin.
6
Scurgem pastele de apa, apoi le adaugam in sosul de rosii, si le amestecam sa se acopere toate pastele de sos.
7
Farfallele cu sos de rosii aromate cu busuioc se servesc fierbiti sau la temperatura camerei.
Pofta buna!
Ingrediente
250grpaste farfalle Barilla
4linguri de ulei de masline
4rosii
400mlsos de rosii passate
1catel de usturoi, sau praf de usturoi
1lingura de zahar brun
sare, piper
1lingurita busuioc uscat sau verde
1lingurita boia dulce
Indicații
1
Mod de preparare:
Intr-o oala punem apa la fiert cu sare si doua linguri de ulei de masline. Rosiile se taie cubulete mari, obisnuiesc sa pun rosii cubulete mari pentru ca este destul de atragator sa vezi la servire bucatile gustoase de rosii aromate cu busuioc. Daca puneti usturoi aceste se curata si se piseaza.
2
Cand apa da in clocot, se adauga pastele. Farfallele se fierb cat scrie pe punga, niciun minut mai mult, ca sa nu fie prea moi si sa se sfarame.
3
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul si se calesti foarte putin sa nu se arda, acesta sa prinda doar o culoare usor aurie, apoi adaugam rosiile tocate. Lasam la foc mic timp de 5 minute, sa se inmoaie un pic rosiile.
4
Adaugam sosul de rosii passate si mai fierbem 3-4 minute.
5
Adaugam apoi condimentele ( busuioc, boia de ardei dulce, praful de usturoi) piper si sare dupa gust.
Le mai lasam la foc mic 2 minute sa-si ia aromele. Pentru o versiune picanta, adaugati boia de ardei iute, sau un ardei iute taiat fin.
6
Scurgem pastele de apa, apoi le adaugam in sosul de rosii, si le amestecam sa se acopere toate pastele de sos.
7
Farfallele cu sos de rosii aromate cu busuioc se servesc fierbiti sau la temperatura camerei.
Pofta buna!