Iata o reteta pentru atunci cand ai pofta de ceva bun, sau de un gratar, insa gandul sa-l pregatesti si fumul care rezulta dupa iti taie cheful, aceasta friptura de porc gatita in unt la tigaie cu adaos de ierburi aromatice in unt cu usturoi este o solutie perfecta, in plus se pregateste rapid si simplu.
Mod de preparare:
Fragezim cotletele sau ceafa de porc cu acest mecanism cu ace usor de folosit. Daca nu-l aveti, acoperiti atunci carnea cu folie alimentara si cu sucitorul aplatizati carnea usor ca la intins aluatul.
Intre timp putem pregati garnitura de cartofi. Spalam cartofii rosii foarte bine pentru ca ii vom gati in coaja.
Ii taiem mai intai in rondele potrivite, asa vom putea sa le dam o forma cat de cat egala.
Fiecare rondea o vom taia in cubulete potrivite, nici foarte mici nici foarte mari.
Intr-o tigaie sau intr-un wok turnam uleiul de masline.
Punem si cubuletele de unt si asteptam sa se topeasca.
Adaugam apoi cartofii si acoperim cratita cu un capac, ii vom praji mai intai la foc mediu avand grija sa amestecam din cand in cand in ei cu o paleta, fara insa ai distruge prin amestec.
Cat timp cartofii se prajesc, curatam usturoiul apoi il vom pisa cu zdrobitorul si il vom pune intr-un bol. Peste usturoi vom adauga sare, piper, busuioc, oregano, rozmarin si amestecam. Daca nu va place gustul rozmarinului il puteti inlocui cu putin cimbru.
Cand cartofii s-au rumenit frumos pe margini adaugam peste ei mixul de usturoi cu ierburi aromatice si ii amestcam usor ca mixul sa se distribuie pe toti cartofii.
Stingem focul, nu va faceti griji daca la gust cartofii sunt usor al dente, ei se vor inmuia foarte bine pana la servire.
Transferam din cratita cartofii intr-un bol, acoperim si ii lasam astfel pana la servire, timp in care aromele din usturoi si ierburi aromatice vor fi imprumutate de cartofi.
In aceeasi tigaie in care am prajit cartofii vom prepara si friptura de porc. Adaugam in cratita untul si asteptam putin sa se topeasca la foc mic spre mediu.
Cand untul s-a topit si s-a incins vom pune bucatile de carne.
Eu am acoperit cratita cu un capac si am lasat carnea sa se gateasca usor. Carnea in prima faza va lasa apa, vom tine capacul pana cand apa se evapora si carnea incepe sa se prajeasca.
In mod normal carnea se prajeste cam cate 3 minute pe fiecare parte, sau pana cand devine frumos crocanta si aurie. Eu am intors de cateva ori pe fiecare parte, chiar daca mai corect ar fi fost sa intorc carnea o singura data.
Cand carnea e aproape gata pregatim mixul de unt cu ierburi aromatice.
Intr-un bol am pus unt moale la temperatura camerei. Am adaugat peste el putina sare si piper, busuioc, oregano, rozmarin, usturoi pisat cu zdrobitorul si patrunjel verde tocat marunt.
Am amestecat bine mixul de unt ca toate aromele sa se distribuie uniform in el.
Cand carnea este gata stingem focul si adaugam langa ea cartofii prajiti si ii lasam sa se incalzeasca de la caldura degajata de tigaie.
Acoperim carnea cu mixul de unt cu ierburi aromatice, eu am adaugat putin si peste cartofi, apoi acoperim cu un capac si lasam ca untul sa se topeasca pe carne si cartofi.
Friptura de porc si garnitura de cartofi se servesc calde alaturi de o salata de cruditati.
Carnea a iesit perfect. Mixul de unt cu usturoi si ierburi aromatice ii confera carnii o aroma incredibila si ireala, iar garnitura de cartofi e la fel de gustoasa si aromata.
Friptura desi pregatita la tigaie a iesit delicioasa, frageda si suculenta. Incearca si tu aceasta reteta, familia ta o va adora.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Fragezim cotletele sau ceafa de porc cu acest mecanism cu ace usor de folosit. Daca nu-l aveti, acoperiti atunci carnea cu folie alimentara si cu sucitorul aplatizati carnea usor ca la intins aluatul.
Intre timp putem pregati garnitura de cartofi. Spalam cartofii rosii foarte bine pentru ca ii vom gati in coaja.
Ii taiem mai intai in rondele potrivite, asa vom putea sa le dam o forma cat de cat egala.
Fiecare rondea o vom taia in cubulete potrivite, nici foarte mici nici foarte mari.
Intr-o tigaie sau intr-un wok turnam uleiul de masline.
Punem si cubuletele de unt si asteptam sa se topeasca.
Adaugam apoi cartofii si acoperim cratita cu un capac, ii vom praji mai intai la foc mediu avand grija sa amestecam din cand in cand in ei cu o paleta, fara insa ai distruge prin amestec.
Cat timp cartofii se prajesc, curatam usturoiul apoi il vom pisa cu zdrobitorul si il vom pune intr-un bol. Peste usturoi vom adauga sare, piper, busuioc, oregano, rozmarin si amestecam. Daca nu va place gustul rozmarinului il puteti inlocui cu putin cimbru.
Cand cartofii s-au rumenit frumos pe margini adaugam peste ei mixul de usturoi cu ierburi aromatice si ii amestcam usor ca mixul sa se distribuie pe toti cartofii.
Stingem focul, nu va faceti griji daca la gust cartofii sunt usor al dente, ei se vor inmuia foarte bine pana la servire.
Transferam din cratita cartofii intr-un bol, acoperim si ii lasam astfel pana la servire, timp in care aromele din usturoi si ierburi aromatice vor fi imprumutate de cartofi.
In aceeasi tigaie in care am prajit cartofii vom prepara si friptura de porc. Adaugam in cratita untul si asteptam putin sa se topeasca la foc mic spre mediu.
Cand untul s-a topit si s-a incins vom pune bucatile de carne.
Eu am acoperit cratita cu un capac si am lasat carnea sa se gateasca usor. Carnea in prima faza va lasa apa, vom tine capacul pana cand apa se evapora si carnea incepe sa se prajeasca.
In mod normal carnea se prajeste cam cate 3 minute pe fiecare parte, sau pana cand devine frumos crocanta si aurie. Eu am intors de cateva ori pe fiecare parte, chiar daca mai corect ar fi fost sa intorc carnea o singura data.
Cand carnea e aproape gata pregatim mixul de unt cu ierburi aromatice.
Intr-un bol am pus unt moale la temperatura camerei. Am adaugat peste el putina sare si piper, busuioc, oregano, rozmarin, usturoi pisat cu zdrobitorul si patrunjel verde tocat marunt.
Am amestecat bine mixul de unt ca toate aromele sa se distribuie uniform in el.
Cand carnea este gata stingem focul si adaugam langa ea cartofii prajiti si ii lasam sa se incalzeasca de la caldura degajata de tigaie.
Acoperim carnea cu mixul de unt cu ierburi aromatice, eu am adaugat putin si peste cartofi, apoi acoperim cu un capac si lasam ca untul sa se topeasca pe carne si cartofi.
Friptura de porc si garnitura de cartofi se servesc calde alaturi de o salata de cruditati.
Carnea a iesit perfect. Mixul de unt cu usturoi si ierburi aromatice ii confera carnii o aroma incredibila si ireala, iar garnitura de cartofi e la fel de gustoasa si aromata.
Friptura desi pregatita la tigaie a iesit delicioasa, frageda si suculenta. Incearca si tu aceasta reteta, familia ta o va adora.
Pofta mare!