Suntem obisnuiti cu reteta cand, de exemplu, pieptul de pui se trece prin faina, ou si pesmet sau fulgi de porumb atunci cand il dam la cuptor. Dar exista si alta metoda. Astazi, va povestesc cum sa marinati carnea astfel incat rezultatul sa fie unul wow, fara a folosi faina, ou, pesmet, fulgi de porumb sau fulgi de cartofi.
Randamente4 porțiiTimp de pregătire7 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total12 minute
40grmiere de albina
30grmustar
3 - 4 catei de usturoi
50maioneza
30mlulei ( 3 linguri)
sare si piper dupa gust
1lingurita boia de ardei dulce
1lingurita boia de ardei afumata ( optional)
1
Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele, astfel incat sa nu omitem vreuna. Cantarim mustarul si maioneza, usturoiul il zdrobim in presa sau il dam pe razatoarea mica. Puteti inlocui usturoiul si cu praf de usturoi.
2
Amestecam mustarul, uleiul, usturoiul dat prin presa, mierea lichida si maioneza. Asezonam cu sare si condimente dupa gust.
3
Amestecam apoi bine toate ingredientele.
4
Spalam si uscam bine carnea pe care o avem de marinat, cu un prosop de bucatarie, dupa care o taiem felii subțiri.
Acoperim carnea cu folie de plastic si o batem usor. Apoi punem feliile de carne intr-un vas adanc, turnam marinada si lasam pentru 1-2 ore, la rece.
5
Eu am folosit muschiulet de pui. Dupa ce s-a marinat l-am asezat in tava si l-am dat la cuptor cam 40 de minute.
A iesit minunat de gustos!
Spor!
Ingrediente
40grmiere de albina
30grmustar
3 - 4 catei de usturoi
50maioneza
30mlulei ( 3 linguri)
sare si piper dupa gust
1lingurita boia de ardei dulce
1lingurita boia de ardei afumata ( optional)
Indicații
1
Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele, astfel incat sa nu omitem vreuna. Cantarim mustarul si maioneza, usturoiul il zdrobim in presa sau il dam pe razatoarea mica. Puteti inlocui usturoiul si cu praf de usturoi.
2
Amestecam mustarul, uleiul, usturoiul dat prin presa, mierea lichida si maioneza. Asezonam cu sare si condimente dupa gust.
3
Amestecam apoi bine toate ingredientele.
4
Spalam si uscam bine carnea pe care o avem de marinat, cu un prosop de bucatarie, dupa care o taiem felii subțiri.
Acoperim carnea cu folie de plastic si o batem usor. Apoi punem feliile de carne intr-un vas adanc, turnam marinada si lasam pentru 1-2 ore, la rece.
5
Eu am folosit muschiulet de pui. Dupa ce s-a marinat l-am asezat in tava si l-am dat la cuptor cam 40 de minute.
A iesit minunat de gustos!
Spor!