Muschiuletul de pui este cea mai frageda carne a puiului, iar prepararea lui pane cu pesmet este usor de realizat si intr-un timp foarte scurt. Muschiuletii in pesmet ies foarte gustosi, suculenti si aromati, perfecti atat pentru masa de pranz sau cina alaturi de diverse garnituri si salate, cat si pentru micul dejun daca ii pregatim in sandwich cu legume, cascaval si topping dupa preferinte.
Mod de preparare:
Muschiuletii de pui ii trecem printr-un jet de apa rece. Ii stergem bine cu servetele absorbante prin tamponare, astfel incat sa fie cat de cat uscati, si o nota esentiala: muschiuletii de pui sa fie la temperatura camerei.
Condimentam muschiuletii cu sare si piper pe fiecare parte.
Intr-o farfurie adanca punem faina. Eu nu condimentez de obicei faina.
In alta farfurie punem pesmetul. Eu folosesc in ultima perioada pesmet de biscuiti, foarte fin si auriu. De cand l-am descoperit nu am mai dat gres cu snitelele, mi-au iesit de fiecare data aurii, crusta delicioasa, carnea suculenta si perfect pregatita.
Cand nu condimentez foarte tare carnea, obisnuiesc sa condimentez putin pesmetul cu sare, piper si uneori adaug boia dulce sau boia afumata.
Ouale mai intai le spalam si le dezinfectam apoi le spargem intr-o farfurie adanca.
Le condimentam dupa preferinte cu sare si piper.
Apoi batem cele trei oua ca pentru omleta, puteti adauga si 50 ml de lapte si sa-l incorporati bine in oua cu o furculita sau tel.
Luam apoi fiecare bucata de muschiulet de pui si il acoperim cu faina.
Ca sa obtinem muschiuleti de pui pane suculenti si fragezi trebuie ca acestia sa aiba grosimea potrivita, daca sunt prea subtiri carnea va fi uscata, daca sunt prea groasi carnea va fi cruda. Eu de obicei cumpar muschiuletii deja portionati si nu am probleme cu grosimea lor, sunt perfecti asa cum ii cumpar.
Fiecare bucata, trecuta mai intai prin faina, o treceam apoi prin oua bine batute si condimentate.
Din ou, trecem bucatile de muschiuleti in pesmet si acoperim toata suprafata.
Intr-o tigaie punem ulei de floarea soarelui si asteptam sa se incinga. Cand uleiul s-a incins adaugam muschiuletii cu pesmet in tigaie si ii prajim la foc mediu pana cand crusta de pesmet devine aurie pe acea parte.
Este foarte important sa prajim carnea la foc mediu, nu la temperatura ridicata, eu pun si capac cat timp se gatesc ca sa ma asigur ca devin fragezi.
Intoarcem bucatile de muschiuleti si mai prajim pana obtinem o crusta aurie pe toata suprafata lor.
Acest delicios muschiulet de pui pane cu pesmet este gata cand crusta este aurie, nu asteptam sa devina maro inchis pentru ca atunci crusta devine amara iar carnea este seaca.
Cand sunt gata, scoatem muschiuletii de pui din tigaie, ii scurgem de ulei si ii punem pe hartie absorbanta sa inlaturam orice exces de ulei.
Langa muschiuletii de pui pane cu pesmet se poate servi aproape orice garnitura: piure de cartofi, cartofi prajiti pilaf de orez simplu, legume sote etc. Eu i-am servit cu garnitura de legume pane tempura ( reteta o gasiti pe blog). De asemenea o salata de legume proaspete este foarte potrivita.
Daca preferati, puteti inlocui salata cu diferite tipuri de sosuri – sos de ciuperci, sos de patrunjel, sos de soia, sos de usturoi etc.
Alaturi de muschiuleti de pui pane cu pesmet se poate servi un vin alb sec sau demisec, dar se potriveste si cu o bere rece.
Nota:
“Pane” inseamna cu pesmet, doar date prin faina si ou NU se numesc pane. In plus, carnea se imbiba cu ulei si e complet neapetisanta. Pesmetul formeaza in schimb o crusta rumena si frumoasa care reprezinta si o bariera impotriva uleiului din tigaie. Snitelele pane nu mustesc de ulei.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Muschiuletii de pui ii trecem printr-un jet de apa rece. Ii stergem bine cu servetele absorbante prin tamponare, astfel incat sa fie cat de cat uscati, si o nota esentiala: muschiuletii de pui sa fie la temperatura camerei.
Condimentam muschiuletii cu sare si piper pe fiecare parte.
Intr-o farfurie adanca punem faina. Eu nu condimentez de obicei faina.
In alta farfurie punem pesmetul. Eu folosesc in ultima perioada pesmet de biscuiti, foarte fin si auriu. De cand l-am descoperit nu am mai dat gres cu snitelele, mi-au iesit de fiecare data aurii, crusta delicioasa, carnea suculenta si perfect pregatita.
Cand nu condimentez foarte tare carnea, obisnuiesc sa condimentez putin pesmetul cu sare, piper si uneori adaug boia dulce sau boia afumata.
Ouale mai intai le spalam si le dezinfectam apoi le spargem intr-o farfurie adanca.
Le condimentam dupa preferinte cu sare si piper.
Apoi batem cele trei oua ca pentru omleta, puteti adauga si 50 ml de lapte si sa-l incorporati bine in oua cu o furculita sau tel.
Luam apoi fiecare bucata de muschiulet de pui si il acoperim cu faina.
Ca sa obtinem muschiuleti de pui pane suculenti si fragezi trebuie ca acestia sa aiba grosimea potrivita, daca sunt prea subtiri carnea va fi uscata, daca sunt prea groasi carnea va fi cruda. Eu de obicei cumpar muschiuletii deja portionati si nu am probleme cu grosimea lor, sunt perfecti asa cum ii cumpar.
Fiecare bucata, trecuta mai intai prin faina, o treceam apoi prin oua bine batute si condimentate.
Din ou, trecem bucatile de muschiuleti in pesmet si acoperim toata suprafata.
Intr-o tigaie punem ulei de floarea soarelui si asteptam sa se incinga. Cand uleiul s-a incins adaugam muschiuletii cu pesmet in tigaie si ii prajim la foc mediu pana cand crusta de pesmet devine aurie pe acea parte.
Este foarte important sa prajim carnea la foc mediu, nu la temperatura ridicata, eu pun si capac cat timp se gatesc ca sa ma asigur ca devin fragezi.
Intoarcem bucatile de muschiuleti si mai prajim pana obtinem o crusta aurie pe toata suprafata lor.
Acest delicios muschiulet de pui pane cu pesmet este gata cand crusta este aurie, nu asteptam sa devina maro inchis pentru ca atunci crusta devine amara iar carnea este seaca.
Cand sunt gata, scoatem muschiuletii de pui din tigaie, ii scurgem de ulei si ii punem pe hartie absorbanta sa inlaturam orice exces de ulei.
Langa muschiuletii de pui pane cu pesmet se poate servi aproape orice garnitura: piure de cartofi, cartofi prajiti pilaf de orez simplu, legume sote etc. Eu i-am servit cu garnitura de legume pane tempura ( reteta o gasiti pe blog). De asemenea o salata de legume proaspete este foarte potrivita.
Daca preferati, puteti inlocui salata cu diferite tipuri de sosuri – sos de ciuperci, sos de patrunjel, sos de soia, sos de usturoi etc.
Alaturi de muschiuleti de pui pane cu pesmet se poate servi un vin alb sec sau demisec, dar se potriveste si cu o bere rece.
Nota:
“Pane” inseamna cu pesmet, doar date prin faina si ou NU se numesc pane. In plus, carnea se imbiba cu ulei si e complet neapetisanta. Pesmetul formeaza in schimb o crusta rumena si frumoasa care reprezinta si o bariera impotriva uleiului din tigaie. Snitelele pane nu mustesc de ulei.
Pofta buna!