Orezul cremos cu dovlecel si spanac este un preparat simplu si usor de pregatit dar atat de gustos si hranitor incat vei dori sa-l prepari mai des, atat ca fel principal in zilele de post cat si ca garnituri la diverse preparate. Va fi adorat de intrega familie.
Mod de preparare:
Dovlecelul se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
Prazul se curata, se spala, se taie in rondele, eu am pus si o frunza cu partea verde.
Intr-o oala sau cratita cu pereti inalti, punem untul, sau untul vegan la topit ( ulei dupa caz la incins).
Adaugam mai intai prazul peste unt si amestecam.
Il vom cali putin cat sa-si lase dulceata si gustul bun.
Apoi vom turna peste el 100 ml de apa sau supa calda ca sa nu-l ardem si sa dea apoi gust amarui.
Adaugam apoi orezul spalat si 800 ml de apa calda sau supa.
Il vom lasa sa fiarba pe jumatate amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.
Intre timp spalam frunzele de baby spanac sau de spanac, eu am indepartat si coditele mai lungi de la frunze.
Adaugam frunzele de spanac peste orezul pe jumatate fiert si amestecam. Nu este necesar sa tocam frunzele, ele se vor inmuia in mancarea fierbinte. Puteti de asemenea sa adaugati si spanac congelat, 2-3 manunchiuri.
Condimentam orezul cu turmeric sau curcuma.
Rasnim sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba inca putin timp pana cand orezul este fiert.
Daca din intamplare ati pus mai multa apa si vi se pare ca orezul este prea lichid puteti adauga putina faina in ploaie, pana cand orezul se leaga.
La final pentru un plus de savoare adaugam cascaval si branza cheddar, amestecam usor ca acestea sa se topeasca. Daca tineti post puteti adauga cascaval vegetal sau puteti omite acest pas, orezul este gustos si simplu.
Portionam, rasnim putin piper sau presaram patrunjel verde tocat marunt pentru decor si orezul e gata de servit.
Se poate servi simplu ca fel principal sau ca garnitura la preparate din carne sau preparate de post.
Este cremos, consistent si hranitor perfect atat pentru zilele de post cat si ca garnituri la alte preparate.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Dovlecelul se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
Prazul se curata, se spala, se taie in rondele, eu am pus si o frunza cu partea verde.
Intr-o oala sau cratita cu pereti inalti, punem untul, sau untul vegan la topit ( ulei dupa caz la incins).
Adaugam mai intai prazul peste unt si amestecam.
Il vom cali putin cat sa-si lase dulceata si gustul bun.
Apoi vom turna peste el 100 ml de apa sau supa calda ca sa nu-l ardem si sa dea apoi gust amarui.
Adaugam apoi orezul spalat si 800 ml de apa calda sau supa.
Il vom lasa sa fiarba pe jumatate amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.
Intre timp spalam frunzele de baby spanac sau de spanac, eu am indepartat si coditele mai lungi de la frunze.
Adaugam frunzele de spanac peste orezul pe jumatate fiert si amestecam. Nu este necesar sa tocam frunzele, ele se vor inmuia in mancarea fierbinte. Puteti de asemenea sa adaugati si spanac congelat, 2-3 manunchiuri.
Condimentam orezul cu turmeric sau curcuma.
Rasnim sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba inca putin timp pana cand orezul este fiert.
Daca din intamplare ati pus mai multa apa si vi se pare ca orezul este prea lichid puteti adauga putina faina in ploaie, pana cand orezul se leaga.
La final pentru un plus de savoare adaugam cascaval si branza cheddar, amestecam usor ca acestea sa se topeasca. Daca tineti post puteti adauga cascaval vegetal sau puteti omite acest pas, orezul este gustos si simplu.
Portionam, rasnim putin piper sau presaram patrunjel verde tocat marunt pentru decor si orezul e gata de servit.
Se poate servi simplu ca fel principal sau ca garnitura la preparate din carne sau preparate de post.
Este cremos, consistent si hranitor perfect atat pentru zilele de post cat si ca garnituri la alte preparate.
Pofta mare!