Orezul libanez cu stafide, migdale, caju si muguri de pin este foarte gustos si satios se prepara usor si rapid si il puteti servi chiar si rece, la pranz sau cina, simplu sau in combinatie cu preparate din carne. Cu siguranta dupa ce il pregatiti si il gustati prima oara, o sa doriti sa repetati acest preparat intrucat toate ingredientele se potrivesc perfect si sunt placute ochiului si gustului. Stafidele dulci acrisoare ii dau acestui orez o nota incantatoare si exotica care te imbie sa tot gusti din el, iar alunele o nota crocanta.
Mod de preparare:
Orezul basmati se spala cu multa apa din abundenta si in 3-4 runde, sa fie apa cat mai limpede.
Cantarim untul, stafidele, migdalele, mugurii de pin si alunele caju.
Pregatim sosul de turmeric cu 3 linguri de apa. In caz de folositi sofran luati putin cu varful degetelor si turnati apa clocotita peste el, amestecati si lasati la o parte pana e gata orezul. Sofranul si turmericul va da culoare si aroma orezului. Eu am folosit turmeric.
Cand e gata il luam imediat de pe foc si il turnam printr-o sita ca sa se scurga complet apa fierbinte din el.
Intr-o tigaie adanca vom adaugam untul.
Peste untul topit punem stafidele, migdalele, mugurii de pin si alunele caju.
Punem apoi orezul fiert si scurs de apa, presaram un praf de sare si turnam apa cu turmeric sau sofran, apoi amestecam usor ca tot orezul sa prinda culoarea galbena frumoasa.
Orezul libanez se poate consuma ca atare atat cald cat si rece.
Este perfect pentru masa de pranz sau cina si extrem de delicios si exotic, il veti adora de la prima inghititura.
Acest orez arabesc este garnitura perfecta pe langa orice mancare, dar mai ales cu carne.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Orezul basmati se spala cu multa apa din abundenta si in 3-4 runde, sa fie apa cat mai limpede.
Cantarim untul, stafidele, migdalele, mugurii de pin si alunele caju.
Pregatim sosul de turmeric cu 3 linguri de apa. In caz de folositi sofran luati putin cu varful degetelor si turnati apa clocotita peste el, amestecati si lasati la o parte pana e gata orezul. Sofranul si turmericul va da culoare si aroma orezului. Eu am folosit turmeric.
Cand e gata il luam imediat de pe foc si il turnam printr-o sita ca sa se scurga complet apa fierbinte din el.
Intr-o tigaie adanca vom adaugam untul.
Peste untul topit punem stafidele, migdalele, mugurii de pin si alunele caju.
Punem apoi orezul fiert si scurs de apa, presaram un praf de sare si turnam apa cu turmeric sau sofran, apoi amestecam usor ca tot orezul sa prinda culoarea galbena frumoasa.
Orezul libanez se poate consuma ca atare atat cald cat si rece.
Este perfect pentru masa de pranz sau cina si extrem de delicios si exotic, il veti adora de la prima inghititura.
Acest orez arabesc este garnitura perfecta pe langa orice mancare, dar mai ales cu carne.
Pofta buna!