Pizza salami e funghi

AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Cand ai pofta de o gustare delicioasa si nu vrei sa comanzi sau sa iesi din casa, fa o pizza de casa, cu blat cumparat sau facut in casa, iar toppingurile raman la alegerea ta.

pizza
Randamente1 porție
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare8 minuteTimp total18 minute
 1 blat de pizza comert
 20 ml sos de pizza
 70 gr masline verzi sau negre nesarate
 100 gr ciuperci
 200 gr mozzarela
 150 gr salam de sibiu
pentru sos de pizza
 20 ml rosii passate
 0.5 lingurita oregano
 2 linguri ulei de masline
 1 lingurita zahar brun
 sare si piper
1

Mod de preparare:
Intr-un bol pregatim sosul pentru pizza, adaugam rosii passate, ulei de masline, oregano, zahar, sare si piper dupa gust apoi le amestecam bine, nu este necesar sa asteptam sa se topeasca zaharul, acesta se va topi la coacere.

prepararea sosului

2

Ciupercile se spala se toaca felii, eu am folosit ciuperci congelate pentru ca asta aveam in frigider.

ciuperci

3

Se scot samburii de la masline si apoi se taie felii.

masline

4

Mozzarela se da pe razatoarea mare.

mozzarela

5

Salamul se feliaza, eu am avut gata feliat.

salam

6

Blatul de pizza se decongeleaza la temperatura camerei. Cand s-a decongelat se aseaza pe tava de copt tapetata cu hartie de copt si se intinde cu mana astfel incat sa acopere toata tava.

blat

7

Adaugam peste blat sosul de pizza si intindem cu o pensula, nu trebuie sa punem foarte mult sos.

ungere cu sos

8

Peste sos vom pune ciupercile, maslinele si le distribuim pe toata suprafata blatului.

ciuperci si masline

9

Adaugam apoi mozzarela razuita, la fel pe toata suprafata blatului.

mozzarela

10

La final distribuim si feliile de salam pe randuri.

salam

11

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru circa 8-10 minute.

la cuptor

12

Se serveste calda alaturi de sos de rosii dulce sau picant.
Pofta buna!

pizza

Ingrediente

 1 blat de pizza comert
 20 ml sos de pizza
 70 gr masline verzi sau negre nesarate
 100 gr ciuperci
 200 gr mozzarela
 150 gr salam de sibiu
pentru sos de pizza
 20 ml rosii passate
 0.5 lingurita oregano
 2 linguri ulei de masline
 1 lingurita zahar brun
 sare si piper

Indicații

1

Mod de preparare:
Intr-un bol pregatim sosul pentru pizza, adaugam rosii passate, ulei de masline, oregano, zahar, sare si piper dupa gust apoi le amestecam bine, nu este necesar sa asteptam sa se topeasca zaharul, acesta se va topi la coacere.

prepararea sosului

2

Ciupercile se spala se toaca felii, eu am folosit ciuperci congelate pentru ca asta aveam in frigider.

ciuperci

3

Se scot samburii de la masline si apoi se taie felii.

masline

4

Mozzarela se da pe razatoarea mare.

mozzarela

5

Salamul se feliaza, eu am avut gata feliat.

salam

6

Blatul de pizza se decongeleaza la temperatura camerei. Cand s-a decongelat se aseaza pe tava de copt tapetata cu hartie de copt si se intinde cu mana astfel incat sa acopere toata tava.

blat

7

Adaugam peste blat sosul de pizza si intindem cu o pensula, nu trebuie sa punem foarte mult sos.

ungere cu sos

8

Peste sos vom pune ciupercile, maslinele si le distribuim pe toata suprafata blatului.

ciuperci si masline

9

Adaugam apoi mozzarela razuita, la fel pe toata suprafata blatului.

mozzarela

10

La final distribuim si feliile de salam pe randuri.

salam

11

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru circa 8-10 minute.

la cuptor

12

Se serveste calda alaturi de sos de rosii dulce sau picant.
Pofta buna!

pizza

Note

Pizza salami e funghi
(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *