Reteta de pui chinezesc cu orez este una dintre cele mai gustoase mancaruri chinezesti cu pui, in care savoarea legumelor se completeaza perfect cu calitatile nutritive ale orezului. Orezul cu legume se gateste in wok, la foc iute, ceea ce inseamna ca legumele isi pastreaza proprietatile, fiind deci si o mancare extrem de sanatoasa.
Mod de preparare:
Clatim orezul in apa rece, carnea de pui se spala, se taie in fasii lungi si subtiri.
Tocam varza alba in fasii subtiri, ardeii se curata de codite si seminte se toaca in bucati mai mari.
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se bat cu un tel. Ceapa se curata se taie in jumatate apoi in semiluna.
Intr-un wok punem uleiul de masline, cand s-a incins adaugam pieptul de pui si il calim.
Cand se albeste carnea o mai tinem cateva minute apoi o scoatem intr-un bol.
Separat fierbem orezul, la o cana de orez doua cani de apa. In apa adaugam o lingurita de curry.
In uleiul in care am calit puiul, vom cali ceapa cateva minute.
Adaugam peste legume sos de soia, piper, si le lasam un pic sa-si imprumute gustul.
Mutam legumele pe o jumatate a wok-ului si pe cealalta jumatate adaugam oule batute.
Amestecam energic ca sa obtinem oua zdrente mici.
Peste toate vom pune orezul fiert si le vom incorpora amestecandu-le usor cu o paleta. Daca mai e necesar mai adaugam sos de soia.
Orezul se serveste cald.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Clatim orezul in apa rece, carnea de pui se spala, se taie in fasii lungi si subtiri.
Tocam varza alba in fasii subtiri, ardeii se curata de codite si seminte se toaca in bucati mai mari.
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se bat cu un tel. Ceapa se curata se taie in jumatate apoi in semiluna.
Intr-un wok punem uleiul de masline, cand s-a incins adaugam pieptul de pui si il calim.
Cand se albeste carnea o mai tinem cateva minute apoi o scoatem intr-un bol.
Separat fierbem orezul, la o cana de orez doua cani de apa. In apa adaugam o lingurita de curry.
In uleiul in care am calit puiul, vom cali ceapa cateva minute.
Adaugam peste legume sos de soia, piper, si le lasam un pic sa-si imprumute gustul.
Mutam legumele pe o jumatate a wok-ului si pe cealalta jumatate adaugam oule batute.
Amestecam energic ca sa obtinem oua zdrente mici.
Peste toate vom pune orezul fiert si le vom incorpora amestecandu-le usor cu o paleta. Daca mai e necesar mai adaugam sos de soia.
Orezul se serveste cald.
Pofta buna!