Quinoa cu legume este o reteta vegana, se poate manca in post, dar si ca garnitura la preparate din carne, se prepara asemanator cu orezul, doar ca timpul de preparare este mult mai mic. Quinoa este o adevarata sursa de calciu, magneziu, vitamine B, vitamina E si fibre, este usor de gatit, gustoasa si versatila.
Randamente4 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute
200grseminte de quinoa
1ardei rosu
1ardei galben
1ceapa
1morcov
100grvanata
100grdovlecel
sare, piper
3linguri ulei
1lingurita boia dulce
1lingurita amestec de turmeric, coriandru, chimion
patrunjeel verde
1
Mod de preparare:
Semintele de Quinoa se pun intr-o sita, se spala in apa rece 2 minute. Este important sa clatim bine in apa rece boabele de quinoa deoarece stratul lor exterior care se numeste saponina, da un gust amarui.
2
Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt.
3
Tocam marunt dovlecelul si vanata.
4
Ardeii se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt.
5
Intr-o oala punem apa la fiert cu sare. Cand da in clocot punem semintele de quinoa si acoperim cu un capac, le vom lasa cam 12 minute.
6
Intr-un wok, am pus ulei si am calit un pic ceapa, 1-2 minute.
7
Peste ceapa adaugam vanata cu dovlecelul si le vom lasa 5 minute sa se inmoaie si acestia.
8
Adaugam apoi ardeiul, amestecam si le mai lasam 2 minute sa se inabuse sub capac.
9
Am adaugat morcovul ras, sare, piper, am amestecat totul si le-am lasat inca 3-4 minute pana cand s-a inmuiat si acesta.
10
Am adaugat si restul de condimentele apoi am mai lasat 1 minut pentru a se combina aromele.
11
Am pus si quinoa si am amestecat totul.
12
Se poate servi atat calda cat si rece, cu patrunjel verde tocat. Aceasta mancare de quinoa cu legume este foarte sanatoasa, se face in doar 25 de minute si este perfecta pentru pranz sau cina, cat si ca garnitura la diverse preparare din carne.
Pofta buna!
Ingrediente
200grseminte de quinoa
1ardei rosu
1ardei galben
1ceapa
1morcov
100grvanata
100grdovlecel
sare, piper
3linguri ulei
1lingurita boia dulce
1lingurita amestec de turmeric, coriandru, chimion
patrunjeel verde
Indicații
1
Mod de preparare:
Semintele de Quinoa se pun intr-o sita, se spala in apa rece 2 minute. Este important sa clatim bine in apa rece boabele de quinoa deoarece stratul lor exterior care se numeste saponina, da un gust amarui.
2
Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt.
3
Tocam marunt dovlecelul si vanata.
4
Ardeii se curata de codita si seminte, se spala, se toaca marunt.
5
Intr-o oala punem apa la fiert cu sare. Cand da in clocot punem semintele de quinoa si acoperim cu un capac, le vom lasa cam 12 minute.
6
Intr-un wok, am pus ulei si am calit un pic ceapa, 1-2 minute.
7
Peste ceapa adaugam vanata cu dovlecelul si le vom lasa 5 minute sa se inmoaie si acestia.
8
Adaugam apoi ardeiul, amestecam si le mai lasam 2 minute sa se inabuse sub capac.
9
Am adaugat morcovul ras, sare, piper, am amestecat totul si le-am lasat inca 3-4 minute pana cand s-a inmuiat si acesta.
10
Am adaugat si restul de condimentele apoi am mai lasat 1 minut pentru a se combina aromele.
11
Am pus si quinoa si am amestecat totul.
12
Se poate servi atat calda cat si rece, cu patrunjel verde tocat. Aceasta mancare de quinoa cu legume este foarte sanatoasa, se face in doar 25 de minute si este perfecta pentru pranz sau cina, cat si ca garnitura la diverse preparare din carne.
Pofta buna!