Cajunii sunt un grup etnic provenit din vechi colonisti francezi, din statul american Liuisiana. Ardeiul gras verde, telina si ceapa sunt numite “sfanta treime a bucatariei cajun” si constituie baza multor mancaruri. Bucataria Cajun este caracterizata prin simplitate, robustete si preocuparea in acelasi timp pentru savoare si satietate. Salata cajun de cartofi se gateste usor si rapid fiind perfecta ca gustare plina de arome sau ca masa principala de pranz sau cina.
Mod de preparare:
Se pune un vas cu apa la fiert.
Cand apa da in clocot, se curata cartofii si se pun in oala cu putina sare. Sare ii va tine tari pe cartofi si le va da un gust bun.
Se da din nou apa in clocot si se fierb cartofii incet, pana sunt fragezi.
Se spala si se taie in jumatate ardeiul gras verde. Din pacate eu nu am gasit decat galben la supermarket. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se taie fasii si se pune intr-un bol sau salatiera. Se spala si se curata telina, apoi se feliaza marunt, se pstreaza cateva frumze pentru ornat, iar restul se adauga intr-un bol.
Pentru dreasing, se amesteca maioneza si mustarul intr-un castronel. Eu am folosit maioneza aquafaba delicioasa si usoara deci mi-ai iesit o salata de post.
Adaugam in dressing cateva picaturi de sos Tabasco. Atentie nu adaugati prea mult pentru ca e foarte iute.
Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa clocotita si se racesc sub jet de apa rece, apoi se scurg din nou si se taie in cubulete mari.
Se pun cartofii taiati in salatiera, adaugam ardeiul si telina.
Se curata si se taie ceapa rosie in jumatate, pe lungime si se feliaza, apoi se adauga in salatiera.
Se adauga si dressingul, se prezara sau se rajneste sare si piper deasupra salatei si se amesteca totul cu vrija ca sa nu sfaramam cartofii.
Salata este gata, ea se distribuie in farfuriile de servire si se orneaza cu frumze de telina.
La servire se pot adauga, dupa preferinte si daca nu tineti post, oua fierte taiate sau tocate pentru a transforma salata in fel principal.
Simpla, delicioasa si usoara aceasta salata cajun se pregateste rapid, iar daca folosesti maioneza vegana, va rezulta o salata de post exceptionala si perfecta.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se pune un vas cu apa la fiert.
Cand apa da in clocot, se curata cartofii si se pun in oala cu putina sare. Sare ii va tine tari pe cartofi si le va da un gust bun.
Se da din nou apa in clocot si se fierb cartofii incet, pana sunt fragezi.
Se spala si se taie in jumatate ardeiul gras verde. Din pacate eu nu am gasit decat galben la supermarket. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se taie fasii si se pune intr-un bol sau salatiera. Se spala si se curata telina, apoi se feliaza marunt, se pstreaza cateva frumze pentru ornat, iar restul se adauga intr-un bol.
Pentru dreasing, se amesteca maioneza si mustarul intr-un castronel. Eu am folosit maioneza aquafaba delicioasa si usoara deci mi-ai iesit o salata de post.
Adaugam in dressing cateva picaturi de sos Tabasco. Atentie nu adaugati prea mult pentru ca e foarte iute.
Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa clocotita si se racesc sub jet de apa rece, apoi se scurg din nou si se taie in cubulete mari.
Se pun cartofii taiati in salatiera, adaugam ardeiul si telina.
Se curata si se taie ceapa rosie in jumatate, pe lungime si se feliaza, apoi se adauga in salatiera.
Se adauga si dressingul, se prezara sau se rajneste sare si piper deasupra salatei si se amesteca totul cu vrija ca sa nu sfaramam cartofii.
Salata este gata, ea se distribuie in farfuriile de servire si se orneaza cu frumze de telina.
La servire se pot adauga, dupa preferinte si daca nu tineti post, oua fierte taiate sau tocate pentru a transforma salata in fel principal.
Simpla, delicioasa si usoara aceasta salata cajun se pregateste rapid, iar daca folosesti maioneza vegana, va rezulta o salata de post exceptionala si perfecta.
Pofta mare!