Daca nu doriti sa dati deloc drumul la aragaz, puteti incerca acest aperitiv rece si delicios cu smochine proaspete, coapte si dulci, branza cremoasa si aromata cu nuci crude sau prajite, alaturi de menta verde sau cimbru, stropite cu dressing dulce acrisor sau doar cu miere de albine. Este o reteta foarte practica, deoarece se prepara rapid si usor iar efectul este impresionant .
Mod de preparare:
Spalam bine si cu grija smochinele, apoi le vom sterge cu un servetel pana cand sunt uscate. Cu un cutit bine ascutit vom taia foarte putin din codita, partea mai lemnoasa, lasandu-i totusi o bucata de codita intreaga cam de 1 mm. Taiem apoi smochinele in 4 doar pana la jumatate, pentru ca baza trebuie sa ramana intreaga.
Apasam usor cu mana cele 4 colturi ca smochina sa se deschida ca o floare.
Pregatim branza de capra cremoasa si sarata. Daca nu aveti crema de branza de capra, va recomad sa luati o bucata de branza sarata de capra, o sfaramati in degete si adaugati smantana peste ea pana obtineti o branza cremoasa si delicioasa.
Cu o lingurita umplem smochinele cu branza cremoasa.
Punem peste branza nuci intregi, pe care fie le lasam asa crude, fie le coacem putin in tigaie sau le carameliza cu putin zahar.
Turnam apoi miere de albine peste ele inainte de servire. Aceste smochine umplute merg de minune si cu un dressing preparat din putina miere, ulei de nuca, otet din vin rosu, sare si piper, pe care il turnam peste ele inainte de servire.
Dupa preferintele pe care le aveti, in combinatia aceasta de gusturi, dulce si sarat, se mai potriveste si cimbrul sau menta verde.
Smochinele umplute cu branza sunt gata. Dupa cum observati acestea se realizeaza intr-un timp foarte scurt șs sunt potrivite pentru un mic dejun, o gustare, sau ca aperitive inainte de mesle principale ale zilei.
Smochinele umplute cu branza de capra si nuci sunt un aperitiv pur şi simplu delicios, rafinat si foarte simplu de preparat, rapid si fara coacere.
Daca iti plac mancarurile dulci-sarate, cu siguranta acest aperitiv cu smochine va intra in topul preferatelor tale.
Incearca aroma exotica a smochinelor proaspete, in combinatie cu cateva ingrediente savuroase, menite sa-ti faca mai dulci sau mai gustoase zilele fierbinti de sfarsit al sezonuui cald.
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Spalam bine si cu grija smochinele, apoi le vom sterge cu un servetel pana cand sunt uscate. Cu un cutit bine ascutit vom taia foarte putin din codita, partea mai lemnoasa, lasandu-i totusi o bucata de codita intreaga cam de 1 mm. Taiem apoi smochinele in 4 doar pana la jumatate, pentru ca baza trebuie sa ramana intreaga.
Apasam usor cu mana cele 4 colturi ca smochina sa se deschida ca o floare.
Pregatim branza de capra cremoasa si sarata. Daca nu aveti crema de branza de capra, va recomad sa luati o bucata de branza sarata de capra, o sfaramati in degete si adaugati smantana peste ea pana obtineti o branza cremoasa si delicioasa.
Cu o lingurita umplem smochinele cu branza cremoasa.
Punem peste branza nuci intregi, pe care fie le lasam asa crude, fie le coacem putin in tigaie sau le carameliza cu putin zahar.
Turnam apoi miere de albine peste ele inainte de servire. Aceste smochine umplute merg de minune si cu un dressing preparat din putina miere, ulei de nuca, otet din vin rosu, sare si piper, pe care il turnam peste ele inainte de servire.
Dupa preferintele pe care le aveti, in combinatia aceasta de gusturi, dulce si sarat, se mai potriveste si cimbrul sau menta verde.
Smochinele umplute cu branza sunt gata. Dupa cum observati acestea se realizeaza intr-un timp foarte scurt șs sunt potrivite pentru un mic dejun, o gustare, sau ca aperitive inainte de mesle principale ale zilei.
Smochinele umplute cu branza de capra si nuci sunt un aperitiv pur şi simplu delicios, rafinat si foarte simplu de preparat, rapid si fara coacere.
Daca iti plac mancarurile dulci-sarate, cu siguranta acest aperitiv cu smochine va intra in topul preferatelor tale.
Incearca aroma exotica a smochinelor proaspete, in combinatie cu cateva ingrediente savuroase, menite sa-ti faca mai dulci sau mai gustoase zilele fierbinti de sfarsit al sezonuui cald.