Supa crema de sfecla rosie este o supa crema plina de vitamine, hranitoare si gustoasa, delicioasa si fina. Aceasta supa este in acelasi timp ideala pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni. Se prepara extrem de simplu si usor din doar doua legume si, intr-un timp relativ scurt ai o supa minunata atat pentru organism cat si pentru intreaga familie.
Mod de preparare:
Sfecla rosie se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie in bucati pentru a se fierbe mai repede. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie in cuburi.
Fierbem sfecla si cartofii la abur, sau daca nu aveti aceasta posibilitate, legumele le puteti fierbe pe aragaz la foc mediu, apa se pune in oala de fierbere cat sa le acopere, in cazul acesta puteti picura si 2-3 linguri de ulei de masline. Acoperiti oala si fierbeti-le pana sunt bine patrunse, cartofii se vor colora in rosu pe timpul fierberii.
Cand legumele s-au fiert le transferam intr-un bol in care sa le putem mixa cu blenderul. Le vom condimenta simplu ca sare, putin piper si praf de usturoi, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline ( sau daca nu tineti post puteti adauga unt, cam un cubulet).
Pentru supa vom folosi apa in care au fiert legumele, sau in cazul steamer-ului zeama care s-a scurs in vasul special pe timpul fierberii din aburul aparatului.
Eu am avut cam 200 ml de supa din steamer.
Turnam peste legume o parte din supa apoi le vom da prin blender pana cand obtinem o pasta fina. Vom adauga apoi supa in crema de legume obtinuta in functie de cat de subtire dorim supa, eu am pregatit-o un pic mai groasa si am folosit cam 100 ml de supa.
Feliile de paine le punem in prajitorul de paine, apoi cand sunt gata le vom freca cu un catel de usturoi pe ambele parti, le taiem in bucati mici, le stopim cu putin ulei si le vom pune deasupra supei de sfecla rosie.
Servim supa crema de sfecla calduta cu crutoane, caju si eventual sfecla cruda data pe razatoarea cu ochiuri mari.
Supa crema de sfecla rosie este extrem de gustoasa si mai ales sanatoasa, satioasa si cu multe beneficii pentru organism.
Dintre beneficiile miraculase pe care sfecla rosie o are pentru organismul nostru putem enumera: antioxidant, antiinflamator si detoxifiant. Sfecla rosie curata sangele si sustine functiile ficatului, este deseori folosita in tratamentul impotriva depresiei, impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, are efecte benefice si asupra glandei tiroide. Sfecla rosie contine potasiu care ajuta la intarirea muschiului inimii, previne Alzheimerul, cancerul si ajuta digestia. Toate aceste beneficii trebuie sa le luam in considerare si sa consumam mai des aceasta leguma absolut spectaculoasa si uneori neglijata sub orice forma: gatita sau in stare cruda in salate sau sucuri.
Pofta buna si sanatate!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Sfecla rosie se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie in bucati pentru a se fierbe mai repede. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie in cuburi.
Fierbem sfecla si cartofii la abur, sau daca nu aveti aceasta posibilitate, legumele le puteti fierbe pe aragaz la foc mediu, apa se pune in oala de fierbere cat sa le acopere, in cazul acesta puteti picura si 2-3 linguri de ulei de masline. Acoperiti oala si fierbeti-le pana sunt bine patrunse, cartofii se vor colora in rosu pe timpul fierberii.
Cand legumele s-au fiert le transferam intr-un bol in care sa le putem mixa cu blenderul. Le vom condimenta simplu ca sare, putin piper si praf de usturoi, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline ( sau daca nu tineti post puteti adauga unt, cam un cubulet).
Pentru supa vom folosi apa in care au fiert legumele, sau in cazul steamer-ului zeama care s-a scurs in vasul special pe timpul fierberii din aburul aparatului.
Eu am avut cam 200 ml de supa din steamer.
Turnam peste legume o parte din supa apoi le vom da prin blender pana cand obtinem o pasta fina. Vom adauga apoi supa in crema de legume obtinuta in functie de cat de subtire dorim supa, eu am pregatit-o un pic mai groasa si am folosit cam 100 ml de supa.
Feliile de paine le punem in prajitorul de paine, apoi cand sunt gata le vom freca cu un catel de usturoi pe ambele parti, le taiem in bucati mici, le stopim cu putin ulei si le vom pune deasupra supei de sfecla rosie.
Servim supa crema de sfecla calduta cu crutoane, caju si eventual sfecla cruda data pe razatoarea cu ochiuri mari.
Supa crema de sfecla rosie este extrem de gustoasa si mai ales sanatoasa, satioasa si cu multe beneficii pentru organism.
Dintre beneficiile miraculase pe care sfecla rosie o are pentru organismul nostru putem enumera: antioxidant, antiinflamator si detoxifiant. Sfecla rosie curata sangele si sustine functiile ficatului, este deseori folosita in tratamentul impotriva depresiei, impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, are efecte benefice si asupra glandei tiroide. Sfecla rosie contine potasiu care ajuta la intarirea muschiului inimii, previne Alzheimerul, cancerul si ajuta digestia. Toate aceste beneficii trebuie sa le luam in considerare si sa consumam mai des aceasta leguma absolut spectaculoasa si uneori neglijata sub orice forma: gatita sau in stare cruda in salate sau sucuri.
Pofta buna si sanatate!