Supa crema rece de avocado este o supa cremoasa, delicioasa si plina de vitamine si minerale, plina de gust si culoare, ea se realizeaza rapid si fara foc fiind perfecta pentru pranz sau cina mai ales cand nu ai chef prea mult de gatit.
Mod de preparare:
Daca nu aveti deja supa de legume pregatita, o puteti face rapid fie din legume proaspete tocate marunt ca sa se fiarba repede si cu un strop de ulei fie o puteti realiza din 1 lingurita condimente pentru supa bio ori o jumatate de cubulet de supa instant.
Fierbeti un pic de apa si adaugati condimentele ca apa clocotita sa preia gustul legumelor uscate sau sa dizolve cubuletul de legume, cand supa e gata se completeaza cu apa rece pana se obtin 300 ml de supa.
Se spala, se curata si se toaca ceapa verde, Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se spala, se curata de seminte si se toaca ardeiul iute. Se pun deoparte. Se spala si se usuca coriandrul. Coriandrul proaspat poate fi inlocuit, daca nu este disponibil, cu patrunjel. Se pun deoparte cateva frunze pentru ornat, iar restul se toaca mai mare
Se taie avocado in doua si se scot samburii. Se scobeste miezul si se pune intr-un robot sau blender.
Se adauga supa, ceapa verde, usturoiul, ardeiul iute, coriandrul verde ( patrunjelul), iaurtul, laptele de cocos, uleiul si zaharul.
Se toarna o lingura de zeama de lamaie.
Se mixeaza totul bine pana se obtine un amestec cremos si omogen, apoi se raceste dupa care se distribuie in farfurii pentru servit.
Supa crema rece de avocado se decoreaza cu cateva frunze de patrunjel sau frunze de coriandru si piper negru.
Puneti doua cuburi de gheata in fiecare farfurie inainte de a servi.
Supa se mai poate servi cu crutoane sau tartine cu usturoi.
Avocado sau para aligator, este o sursa excelenta de potasiu si grasimi monosaturate, benefice organismului, avand o proportie ideala intre grasimi si carotenoizi, care ajuta la usoara absorbtie a celor din urma.
Laptele de cocos contine acid lauric, pe care il mai gasim doar in laptele de mama si care are nemaipomenite calitati antimicrobiale si antifungale. Laptele de cocos se poate achizitiona din supermarket, ambalat in cutii.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Daca nu aveti deja supa de legume pregatita, o puteti face rapid fie din legume proaspete tocate marunt ca sa se fiarba repede si cu un strop de ulei fie o puteti realiza din 1 lingurita condimente pentru supa bio ori o jumatate de cubulet de supa instant.
Fierbeti un pic de apa si adaugati condimentele ca apa clocotita sa preia gustul legumelor uscate sau sa dizolve cubuletul de legume, cand supa e gata se completeaza cu apa rece pana se obtin 300 ml de supa.
Se spala, se curata si se toaca ceapa verde, Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se spala, se curata de seminte si se toaca ardeiul iute. Se pun deoparte. Se spala si se usuca coriandrul. Coriandrul proaspat poate fi inlocuit, daca nu este disponibil, cu patrunjel. Se pun deoparte cateva frunze pentru ornat, iar restul se toaca mai mare
Se taie avocado in doua si se scot samburii. Se scobeste miezul si se pune intr-un robot sau blender.
Se adauga supa, ceapa verde, usturoiul, ardeiul iute, coriandrul verde ( patrunjelul), iaurtul, laptele de cocos, uleiul si zaharul.
Se toarna o lingura de zeama de lamaie.
Se mixeaza totul bine pana se obtine un amestec cremos si omogen, apoi se raceste dupa care se distribuie in farfurii pentru servit.
Supa crema rece de avocado se decoreaza cu cateva frunze de patrunjel sau frunze de coriandru si piper negru.
Puneti doua cuburi de gheata in fiecare farfurie inainte de a servi.
Supa se mai poate servi cu crutoane sau tartine cu usturoi.
Avocado sau para aligator, este o sursa excelenta de potasiu si grasimi monosaturate, benefice organismului, avand o proportie ideala intre grasimi si carotenoizi, care ajuta la usoara absorbtie a celor din urma.
Laptele de cocos contine acid lauric, pe care il mai gasim doar in laptele de mama si care are nemaipomenite calitati antimicrobiale si antifungale. Laptele de cocos se poate achizitiona din supermarket, ambalat in cutii.
Pofta mare!