Supa cremoasa cu piept de pui si paste fusilli

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Supa cremoasa cu piept de pui si paste fusilli este o mancare aromata, consistenta, hranitoare si delicioasa. Aceasta reteta de supa este perfecta pentru atunci cand doresti sa pregatesti un pranz sau o cina rapida pentru tine sau familie, in plus se aseamana foarte mult la gust cu ciorba radauteana, dar e mai simplu de facut si fara adaos de ou. O reteta simpla, atat de delicioasa incat ai sa doresti sa o prepari din nou atat pentru tine cat si la cererea familiei.

Randamente4 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute
 1 piept mare de pui
 50 gr unt
 1 ceapa
 5 fire de ceapa verde
 50 gr telina radacina (optional)
 2 morcovi
 2 catei de usturoi
 1,4 l de apa ( sau supa de pui)
 sare, piper
 1/2 lingurita de oregano
 1/2 lingurita de busuioc
 1 lingurita delikat de casa (morcov, telina, pastarnac, patrunjel, ardei)
 2 linguri de faina
 5 linguri de smantana
 200 gr paste fussili (spirale)
 1 legatura patrunjel
1

Mod de preprare:
Pieptul de pui se spala in apa rece, se curata de surplusul de grasime.

2

Punem pieptul de pui la fiert. Cand apa da in clocot, tinem pieptul de pui sa fiarba 2-3 minute.

3

Scoatem apoi pieptul de pui si il clatim daca e nevoie de spuma ramasa de la fiert, apoi il lasam sa se raceasca.

4

Cand pieptul de pui s-a racit, il vom taia in cubulete.

5

Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori. Ceapa verde se curata de frunzele vestede si uscate, se indeparteaza radacinile, apoi le vom toca marunt. Usturoiul se curata de coaja, se toaca in bucati mici. Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie in cubulete mici.

6

In oala in care pregatim supa, adaugam untul, il vom lasa sa se topeasca apoi adaugam ceapa si o calim pentru circa 2 minute.

7

Adaugam si ceapa verde si o sotam 1-2 minute.

8

Dupa care punem morcovul taiat cubulete. Calim un minut apoi adaugam 4 linguri de apa si lasam sa se inmoaie usor si morcovii.

9

Cand morcovii s-au inmuiat adaugam usturoiul, amestecam si continuam sotarea inca 1-2 minute.

10

Turnam apoi apa sau supa de pui si asteptam pana ajunge la punctul de fierbere.

11

Cand supa da in fiert, adaugam pieptul de pui taiat in cubulete.

12

Apoi punem pastele fusilli si fierbem supa timp 10 minute, la foc mediu.

13

Pregatim un rantas din doua linguri de faina si 100ml apa fierbinte sau supa calda, apoi il adaugam in supa pentru ingrosare si mai fierbem cateva minute.
Acest rantas se poate adauga la inceput cand sotam legumele, dar pentru ca faina prajita nu este foarte sanatoasa pentru organism eu am ales sa-l adaug la sfarsit.

14

Condimentam la final cu sare, piper, oregano, busuioc apoi amestecam bine si lasam aromele sa se combine.

15

Inainte sa stingem focul adaugam smantana si patrunjel verde, acoperim cu un capac pentru 2 minute, apoi supa se poate servi.

16

Supa se serveste calda cu ardei iuti proaspeti sau murati si adaos de smantana pentru cine mai doreste suplimentar. Supa are gust de ciorba radauteana, este delicioasa, aromata si consistenta.

17

Aceasta supa se poate pastra in frigider timp de trei zile.
Cand reincaziti supa, incalziti doar portia pe care doriti sa o mancati. Puneti intr-o tigaie mica la foc mic, amestecand pana se incalzeste.
Alternativ, il puteti pune intr-un vas sigur pentru cuptorul cu microunde eventual acoperiti apoi setati cuptorul timp de 2-3 minute la jumatate de putere. Amestecati si mai incalziti un minut daca nu este suficient de calda.

18

Nota: reincalziti supa doar o singura data, valabil pentru orice mancare.

19

Pofta mare!

Ingrediente

 1 piept mare de pui
 50 gr unt
 1 ceapa
 5 fire de ceapa verde
 50 gr telina radacina (optional)
 2 morcovi
 2 catei de usturoi
 1,4 l de apa ( sau supa de pui)
 sare, piper
 1/2 lingurita de oregano
 1/2 lingurita de busuioc
 1 lingurita delikat de casa (morcov, telina, pastarnac, patrunjel, ardei)
 2 linguri de faina
 5 linguri de smantana
 200 gr paste fussili (spirale)
 1 legatura patrunjel

Indicații

1

Mod de preprare:
Pieptul de pui se spala in apa rece, se curata de surplusul de grasime.

2

Punem pieptul de pui la fiert. Cand apa da in clocot, tinem pieptul de pui sa fiarba 2-3 minute.

3

Scoatem apoi pieptul de pui si il clatim daca e nevoie de spuma ramasa de la fiert, apoi il lasam sa se raceasca.

4

Cand pieptul de pui s-a racit, il vom taia in cubulete.

5

Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori. Ceapa verde se curata de frunzele vestede si uscate, se indeparteaza radacinile, apoi le vom toca marunt. Usturoiul se curata de coaja, se toaca in bucati mici. Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie in cubulete mici.

6

In oala in care pregatim supa, adaugam untul, il vom lasa sa se topeasca apoi adaugam ceapa si o calim pentru circa 2 minute.

7

Adaugam si ceapa verde si o sotam 1-2 minute.

8

Dupa care punem morcovul taiat cubulete. Calim un minut apoi adaugam 4 linguri de apa si lasam sa se inmoaie usor si morcovii.

9

Cand morcovii s-au inmuiat adaugam usturoiul, amestecam si continuam sotarea inca 1-2 minute.

10

Turnam apoi apa sau supa de pui si asteptam pana ajunge la punctul de fierbere.

11

Cand supa da in fiert, adaugam pieptul de pui taiat in cubulete.

12

Apoi punem pastele fusilli si fierbem supa timp 10 minute, la foc mediu.

13

Pregatim un rantas din doua linguri de faina si 100ml apa fierbinte sau supa calda, apoi il adaugam in supa pentru ingrosare si mai fierbem cateva minute.
Acest rantas se poate adauga la inceput cand sotam legumele, dar pentru ca faina prajita nu este foarte sanatoasa pentru organism eu am ales sa-l adaug la sfarsit.

14

Condimentam la final cu sare, piper, oregano, busuioc apoi amestecam bine si lasam aromele sa se combine.

15

Inainte sa stingem focul adaugam smantana si patrunjel verde, acoperim cu un capac pentru 2 minute, apoi supa se poate servi.

16

Supa se serveste calda cu ardei iuti proaspeti sau murati si adaos de smantana pentru cine mai doreste suplimentar. Supa are gust de ciorba radauteana, este delicioasa, aromata si consistenta.

17

Aceasta supa se poate pastra in frigider timp de trei zile.
Cand reincaziti supa, incalziti doar portia pe care doriti sa o mancati. Puneti intr-o tigaie mica la foc mic, amestecand pana se incalzeste.
Alternativ, il puteti pune intr-un vas sigur pentru cuptorul cu microunde eventual acoperiti apoi setati cuptorul timp de 2-3 minute la jumatate de putere. Amestecati si mai incalziti un minut daca nu este suficient de calda.

18

Nota: reincalziti supa doar o singura data, valabil pentru orice mancare.

19

Pofta mare!

Note

Supa cremoasa cu piept de pui si paste fusilli
(Visited 271 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *