Supa lasagna

AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Supa lasagna este un preparat inspirat din bucataria italiana, care imbina toate ingredientele pentru lasagna intr-o oala de supa. Supa lasagna este cremoasa, consistena si foarte delicioasa, mai mult decat atat este simplu de facut intr-un timp foarte scurt si o puteti servi atat la pranz cat si la cina. Daca iubiti lasagna veti iubi si aceasta supa minunata.

Randamente4 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total30 minute
 500 gr carne amestec ( vita si porc)
 4 linguri de ulei de masline
 1 ceapa mare
 4 catei de usturoi
 1 lingurita de busuioc
 1 lingurita de oregano
 cimbru ( optional )
 1 l supa de pui/vita/ apa
 1 rosie mare ( 10-15 rosii cherry)
 2 linguri de pasta de tomate
 4 buc de foi lasagna
 150 gr mozzarella
 50 gr parmezan
 branza ricotta pentru servit
 patrunjel verde sau busuioc
 sare dupa gust
1

Mod de prepaarare:
Carnea se toaca la masina de tocat, sau o cumparati gata tocata.

2

Intr-o tigaie turnam mai intai ulei de masline si lasam sa se incinga.

3

Adaugam carnea si cu o lingura de lemn amestecam si presam carnea astfel incat sa o desfacem cat mai bine.

4

Intre timp ceapa se curata, se spala, se toaca marunt. Eu am pus 2 cepe medii una alba si una rosie. Rosia se taie cubulete. Usturoiul se curata de coaja, se da prin presa.

5

Calim carnea pana cand isi schimba culoarea.

6

Adaugam apoi ceapa si usturoiul peste carne si amestecam, presaram un praf de sare si lasam la foc mic pana cand ceapa se inmoaie, cam 4-5 minute.

7

Adaugam rosia cubulete, sau rosiile cherry si pasta de tomate.

8

Amestecam ingredientele apoi lasam cateva minute pana cand sosul de rosie isi schimba culoarea intr-o nuanta mai deschisa.

9

Condimentam cu busuioc, oregano, un pic de cimbru dupa gust si preferintele fiecaruia.

10

Turnam apoi supa peste compozitia de carne si lasam sa fiarba la foc mediu, cam 10 de minute.

11

Foile de lasagna se vor sfarama cu mana in bucati potrivite.

12

Mozzarella se da pe razatoarea cu ochiuri mari, parmezanul se da pe razatoarea cu ochiuri mici.

13

Adaugam foile de lasagna in supa si le vom fierbe si pe acestea cam 8-10 minute, sau conform timpului indicat pe cutia de foi lasagna. Cand pastele s-au fiert adaugam mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari si branza parmezan rasa.

14

Inainte de servire adaugam si o lingura doua de branza ricotta.

15

Supa lasagna se serveste calda. La servire puteti presara patrunjel verde tocat, sau busuioc verde tocat daca va place gustul lui parfumat.

16

Toate aromele unei lasagna se mixeaza intr-un bol de supa, insa mult mai simplu de facut si cu un gust aproape identic.

17

Dupa preferinte puteti sa mai adaugati in supa lasagna la servire un plus de mozzarella rasa, smantana, branza ricotta.

18

Supa lasagna este cremoasa, consistena si foarte delicioasa.
Pofta mare!

Ingrediente

 500 gr carne amestec ( vita si porc)
 4 linguri de ulei de masline
 1 ceapa mare
 4 catei de usturoi
 1 lingurita de busuioc
 1 lingurita de oregano
 cimbru ( optional )
 1 l supa de pui/vita/ apa
 1 rosie mare ( 10-15 rosii cherry)
 2 linguri de pasta de tomate
 4 buc de foi lasagna
 150 gr mozzarella
 50 gr parmezan
 branza ricotta pentru servit
 patrunjel verde sau busuioc
 sare dupa gust

Indicații

1

Mod de prepaarare:
Carnea se toaca la masina de tocat, sau o cumparati gata tocata.

2

Intr-o tigaie turnam mai intai ulei de masline si lasam sa se incinga.

3

Adaugam carnea si cu o lingura de lemn amestecam si presam carnea astfel incat sa o desfacem cat mai bine.

4

Intre timp ceapa se curata, se spala, se toaca marunt. Eu am pus 2 cepe medii una alba si una rosie. Rosia se taie cubulete. Usturoiul se curata de coaja, se da prin presa.

5

Calim carnea pana cand isi schimba culoarea.

6

Adaugam apoi ceapa si usturoiul peste carne si amestecam, presaram un praf de sare si lasam la foc mic pana cand ceapa se inmoaie, cam 4-5 minute.

7

Adaugam rosia cubulete, sau rosiile cherry si pasta de tomate.

8

Amestecam ingredientele apoi lasam cateva minute pana cand sosul de rosie isi schimba culoarea intr-o nuanta mai deschisa.

9

Condimentam cu busuioc, oregano, un pic de cimbru dupa gust si preferintele fiecaruia.

10

Turnam apoi supa peste compozitia de carne si lasam sa fiarba la foc mediu, cam 10 de minute.

11

Foile de lasagna se vor sfarama cu mana in bucati potrivite.

12

Mozzarella se da pe razatoarea cu ochiuri mari, parmezanul se da pe razatoarea cu ochiuri mici.

13

Adaugam foile de lasagna in supa si le vom fierbe si pe acestea cam 8-10 minute, sau conform timpului indicat pe cutia de foi lasagna. Cand pastele s-au fiert adaugam mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari si branza parmezan rasa.

14

Inainte de servire adaugam si o lingura doua de branza ricotta.

15

Supa lasagna se serveste calda. La servire puteti presara patrunjel verde tocat, sau busuioc verde tocat daca va place gustul lui parfumat.

16

Toate aromele unei lasagna se mixeaza intr-un bol de supa, insa mult mai simplu de facut si cu un gust aproape identic.

17

Dupa preferinte puteti sa mai adaugati in supa lasagna la servire un plus de mozzarella rasa, smantana, branza ricotta.

18

Supa lasagna este cremoasa, consistena si foarte delicioasa.
Pofta mare!

Note

Supa lasagna
(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *